Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Ο Michelin star chef Paco Pérez μαγειρεύει στα φετινά Cyprus Eating Awards

Ένας πεντάστερος chef θα μαςμαγειρέψει στα φετινά Cyprus Eating Awards.

Δημοσιεύτηκε στις 25 Νοεμβρίου 2019

Εδώ και 15 χρόνια τα Cyprus Eating Awards διοργανώνουν μία υψηλής αισθητικής βραδιά απονομής, με ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον, μίας και πρόκειται για μία βραδιά όπου βραβεύουμε τη γεύση αλλά και μία βραδιά όπου απολαμβάνουμε ένα πολύ προσεγμένο δείπνο.  

Κάθε χρονιά, λοιπόν, τους προσκεκλημένους των Cyprus Eating Awards περιμένει ένα gala dinner με πιάτα και μενού υψηλού γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Άλλωστε, τα Cyprus Eating Awards δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο μενού της βραδιάς, στα πιάτα που θα προσφερθούν στους προσκεκλημένους αλλά και στην ποιότητα των υλικών. Για να επιτευχθεί όμως ένα σπουδαίο μενού χρειάζεται κι ένας εξαιρετικός σεφ. Έτσι, κάθε χρόνο το μενού των βραβείων υπογράφουν σπουδαίοι και διακεκριμένοι Κύπριοι και Ελλαδίτες σεφ.

Διάβασε ακόμα15 χρόνια Eating Awards: Όλοι οι νικητές του θεσμού

Η φετινή διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αφενός μεν, γιατί φέτος τα βραβεία θα φιλοξενηθούν με λαμπρότητα σε ένα από τα πιο πολυτελή και όμορφα ξενοδοχεία του νησιού μας, το Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa στη Λεμεσό. Τα βραβεία παρουσιάζει και φέτος η Nespresso. 

Αφετέρου δε, γιατί φέτος θα απονεμηθούν 20 βραβεία. Θα δοθούν 12 βραβεία σε 12 κατηγορίες, στα εστιατόρια που έχουν ξεχωρίσει ανάμεσα σε άλλα 85, καθώς επίσης και άλλα 8 τιμητικά βραβεία και επαίνοι, που θα επιβραβεύουν ορισμένους τομείς που αφορούν στην εστίαση.

Διάβασε ακόμα: Αυτή θα είναι η φετινή παρουσιάστρια των Cyprus Eating Awards 2019

Παράλληλα, όμως, για πρώτη φορά ένας Καταλανός σεφ με 5 αστέρια Michelin στο βιογραφικό του και μια σπουδαία πορεία στον τομέα της γαστρονομίας, ο Paco Pérez, θα υπογράψει το μενού της ξεχωριστής αυτής βραδιάς με τα πιάτα και τη δημιουργικότητά του.

Με πέντε αστέρια Michelin
Ο Καταλανός chef Paco Pérez κατέχει πέντε αστέρια Michelin. Δύο από αυτά τα έχει το εστιατόριο Miramar που βρίσκεται στη Llançà της Ισπανίας και άλλα δύο αστέρια το εστιατόριο Enoteca στο πολυτελές Hotel Arts Barcelona. Η Enoteca έχει αναφερθεί στον χάρτη γαστρονομίας της πόλης από το άνοιγμά της το 2008, προσφέροντας στους πελάτες και τον τοπικό κόσμο την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα εξαίσιο μενού προσαρμοσμένο κάθε εποχή του χρόνου με ένα από τα καλύτερα κελάρια κρασιού της θάλασσας. Το πέμπτο αστέρι Michelin ήρθε και προσγειώθηκε στο ξενοδοχείο Das Stue στο Βερολίνο.

Secret of his success
Το Miramar, το εστιατόριο όπου ο Paco Pérez έχει χτίσει μια γαστρονομική αυτοκρατορία, είναι ένα μάλλον ασυνήθιστο μέρος. Όταν ξεκίνησε -δεκαετίες πριν-, ήταν ένα μικρό beach bar που εξελίχθηκε σε ναό γαστρονομίας. Από τη θάλασσα στο δάσος και με γεύσεις από όλα τα μέρη του κόσμου, ο ευρηματικός chef έφερε τους θησαυρούς των γνώσεών του και τους πασπάλισε με την απεριόριστη φαντασία και το πάθος που τον διακατέχει για τη γαστρονομία απολαμβάνοντας σήμερα βραβεύσεις και αστέρια Michelin. Πού οφείλεται όλη αυτή η επιτυχία; Απλά, ο Paco Pérez δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και επιθυμεί ο πελάτης του να απολαμβάνει απόλυτα το κάθε του γεύμα.

Ξεχωριστός και ευρηματικός
Λίγοι chef μπορούν να μεταφράσουν τη γεύση της θάλασσας σε υψηλή κουζίνα με τον τρόπο που ο Paco Pérez τη φέρνει στο πιάτο μας. Η καρδιά και η ψυχή του μεσογειακού μαγειρέματος αποδίδονται σε κομψά πιάτα που ακολουθούν μια φιλοσοφία υψηλής ποιότητας πρώτων υλών, απλότητας και κομψότητας.

Και συγγραφέας
Ωραίο εγχειρίδιο είναι και το βιβλίο του ‘Cocottes’, στο οποίο μιλά για σπιτικό φαγητό, όπως και το πιο πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο ‘Miramar’ (320 σελίδων), στο οποίο εν ολίγοις ο Paco Pérez περιγράφει πώς η μνήμη, το περιβάλλον και η τεχνική μπορούν να προκαλέσουν έναν απίστευτο καταρράκτη δημιουργικότητας από την οποία ξεπροβάλλουν οι γεύσεις.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close