Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Αρχίζει η μεγάλη βραδιά των Cyprus Eating Awards 2019

15 χρόνια παρουσιάζουμε τους κορυφαίους της γεύσης

Δημοσιεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2019

Ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, τα Cyprus Eating Awards 2019, διοργανώνονται για ακόμη μία χρονιά, για να επιβραβεύσουν τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού.

Τα βραβεία παρουσιάζει η Nespresso.

Και φέτος διοργανώνουμε τη λαμπερή βραδιά με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας της εγχώριας γαστρονομίας, αλλά και την επιβράβευση των αξιόλογων προσπαθειών, φέροντας μεγάλη ευθύνη και συνέπεια προς τους αναγνώστες του και προς τους εστιάτορες, ιδιοκτήτες και σεφ εστιατορίων, που επιδιώκουν να διακριθούν στον έντονα ανταγωνιστικό χώρο της εστίασης.

Η λαμπερή τελετή βράβευσης πραγματοποίειται αυτήν την ώρα, στο ξενοδοχείο Parklane, A Luxury Collection Resort & Spa στη Λεμεσό, με παρουσιάστρια την Ελένη Τσολάκη και πολλές εκπλήξεις. 

Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή γιατί τα Cyprus Eating Awards, ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου και το ξενοδοχείο Parklane, A Luxury Collection Resort & Spa, παρουσιάζουν τον βραβευμένο με σύνολο 5 αστέρια Michelin chef Paco Pérez, ο οποίος θα δημιουργήσει το μενού της βραδιάς. Ο καταξιωμένος Καταλανός chef έχει κερδίσει 2 αστέρια Michelin για το εστιατόριο Miramar στην Καταλονία, 2 αστέρια Michelin για το Enoteca-Hotel Apts στη Βαρκελώνη και 1 αστέρι Michelin για το Cinco by Paco Pérez στο Βερολίνο.

Με τη συμμετοχή 84 εστιατορίων, τα βραβεία θα απονεμηθούν σε 12 κατηγορίες: Νέα Άφιξη (εστιατόρια που άνοιξαν από τον Μάιο 2018 μέχρι τον Μάιο 2019), Ψάρι, Διεθνής Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου-Διεθνής Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου-Μεσογειακή Κουζίνα (στα εστιατόρια ξενοδοχείου υπολογίζονται αυτά που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακής μονάδας και εξαιρούνται από άλλες κατηγορίες), Bar/Restaurant, Ταβέρνα, Σουβλάκι, Nice Price (εστιατόρια που σερβίρουν ποιοτικό φαγητό σε προσιτή τιμή), Μεσογειακή Κουζίνα, καθώς και Best Gastropub by KEO Beer. Επίσης, φέτος εγκαινιάζεται ένα νέο, ξεχωριστό βραβείο: το Check In Special Award. Η ομάδα του περιοδικού Check In Cyprus κάθε χρόνο θα επιβραβεύει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία (π.χ. εξειδικευμένη κουζίνα, concept εστίασης, αποκλειστική εμπειρία παραδοσιακών ή διεθνών γεύσεων). Για φέτος η κατηγορία που έχει επιλεγεί για το Check In Special Award είναι το Best Brunch 2019.

Και τιμητικά:
Επίσης, θα δοθούν και 8 τιμητικά βραβεία: στον Σεφ της Χρονιάς, στο Κυπριακό Προϊόν της Χρονιάς, στο Εστιατόριο με την Καλύτερη Κάβα Κρασιών και στο Εστιατόριο για το Καλύτερο Service. Επίσης θα απονεμηθούν βραβεία για Best Design Sponsored by IKEA και Best Destination powered by MINI.

Αναλυτικά οι κατηγορίες και τα υποψήφια εστιατόρια ΕΔΩ.

Το κάθε εστιατόριο στην εκάστοτε κατηγορία, για να είναι υποψήφιο, πρέπει να εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα και να πετυχαίνει συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του. Με κριτήρια την ποιότητα φαγητού, την παρουσίαση των πιάτων, την υγιεινή, την ατμόσφαιρα εντός και εκτός εστιατορίου, τη ροή των πιάτων, τη σωστή εξυπηρέτηση, τη λίστα κρασιών και τη σχέση προϊόντος και τιμής γίνεται η τελική επιλογή των εστιατορίων σε κάθε κατηγορία.

Τα υποψήφια εστιατόρια είναι 84 και επιλέχθηκαν από πολυμελή, ειδική επιτροπή, η οποία απαρτιζόταν από γνώστες της γαστρονομίας με εξειδίκευση στον τομέα της εστίασης.

Για 15η χρονιά τα πιο νόστιμα βραβεία της Κύπρου τα Eating Awards θα αναδείξουν και θα επιβραβεύσουν τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού μας. Είναι αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου και θα είναι όπως κάθε χρόνο ένα ταξίδι στον μοναδικό κόσμο της γεύσης. Για 15 χρόνια η ομάδα του check in μας χαρίζει  τη λαμπερή βραδιά των Cyprus eating awards.  Η ομάδα του check in που μέχρι πέρσι ήταν η ομάδα του time out, απέδειξε πως η στρατηγική απόφαση της αλλαγής ονόματος ήταν σωστή αφού το σημερινό check in είναι το πρώτο σε αναγνωσιμότητα μηνιαίο περιοδικό σπάζοντας το φράγμα των 100.000 αναγνωστών και εξασφαλίζοντας 250.000 μοναδικούς επισκέπτες στο checkincyprus.com. Στόχος του Check In  είναι η αναβάθμιση της γαστρονομίας στην Κύπρο, βραβεύει τους άριστους και  δίνει κίνητρο στους καλούς και τους καλύτερους να περάσουν στους άριστους. 
Μαρία Κυριάκου, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ

Με ενθουσιασμό και περηφάνεια βραβεύουμε για 15η συνεχή χρονιά τους καλύτερους στον χώρο της εστίασης μέσα από τον καθιερωμένο θεσμό των CYPRUS EATING AWARDS. Με την εγκυρότητα, αντικειμενικότητα και εμπειρία που χαρακτηρίζουν τα βραβεία μας, αναδεικνύουμε και φέτος THE BEST OF THE BEST. Ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στην ομάδα και τους συνεργάτες που ανακαλύπτουν, δοκιμάζουν και επιβραβεύουν τους άξιους νικητές μας.
Πόπη Ι. Βακή, Αρχισυντάκτρια Check in Cyprus

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close