Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5 ταβερνάκια στη Λευκωσία, για καλό φαγητό και μουσική

Πάμε για καλό φαγητό, κέφι και χορό

Δημοσιεύτηκε στις 06 Δεκεμβρίου 2019

Νόστιμοι μεζέδες, καλό κρασί και ζεστό περιβάλλον! Αυτά είναι από τα πρώτα πράγματα που κοιτάμε σε ένα μαγαζί πριν το επισκεφτούμε. Ωστόσο υπάρχει ακόμη ένας παράγοντας που πάντα παίζει καθοριστικό ρόλο στο να περάσουμε καλά: Η μουσική. Γι’ αυτό κι εμείς σου προτείνουμε 5 μέρη που τα έχουν όλα!

Η Απάντηση
Πουθενά αλλού δεν πρόκειται να γευτείς ένα τόσο λαχταριστό σουβλάκι ή μια τόσο ζουμερή σεφταλιά. Στην Απάντηση όλα είναι φτιαγμένα με πρώτης τάξεως υλικά, για να απολαμβάνεις κυπριακή, αυθεντική κουζίνα στα καλύτερά της. Αν πας μεσημέρι αξίζει να φας τη ζουμερή μπριζόλα ή το ξακουστό κρασάτο του, αλλά και τα σχαροψημένα, νόστιμα παϊδάκια, ενώ το βράδυ απόλαυσε τους γευστικότατους, παραδοσιακούς, κυπριακούς μεζέδες του. Ο χώρος είναι οικείος και φιλόξενος, ακόμα και για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, αφού μπορούν να συνδυάσουν τις αγαπημένες τους γεύσεις παρακολουθώντας την ομάδα τους. 
Ο μεζές: Η Απάντηση ξεκινά τον χορταστικό μεζέ της με σαλάτα και ορεκτικά, όπως ελιές, ταχίνι, παντζάρια και γιαούρτι. Ακολουθούν πέντε είδη κατσαρόλας -κολοκύθια με αβγά, φέτα σαγανάκι, καραόλοι, κολοκυθοκεφτέδες, μανιταράκια κατσαρόλας- και μετά έρχονται τα είδη σχάρας: χαλλούμι, μανιτάρι, λουκάνικο, μπέικον κρασάτο, σουβλάκι, σεφταλιά, κοτόπουλο σχάρας, παϊδάκια χοιρινά και παϊδάκια αρνίσια. Ο μεζές είναι €17/άτομο.
Η μουσική: Στην Απάντηση θα πας με την παρέα για καλό φαγητό και διασκέδαση. Ο χώρος είναι οικείος και φιλόξενος, ακόμα και για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Επίσης, διοργανώνονται μουσικές βραδιές για να συνδυάσεις τον καλό μεζέ με ποιοτική διασκέδαση.
INFO: (22382770) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 98, Κάτω Λακατάμια, Λευκωσία. Δ-Σ 12.00-15.00 & 17.30-22.30 & Κ 17.30-22.30.

Ταβέρνα Εν τη Πλατεία
Όλοι μιλάνε για τη φιλόξενη ταβέρνα Εν τη Πλατεία στην Αγροκηπιά, λίγο έξω από τη Λευκωσία. Η γραφική ταβέρνα αποτελεί μια καλή πρόταση για αυθεντικό, παραδοσιακό μεζέ που τον απολαμβάνουν όλοι. Διαθέτει μια πανέμορφη αυλή -και εκεί στήνει τα τραπέζια της το καλοκαιράκι για την πολυπληθή της πελατεία-, αλλά κι έναν ζεστό, εσωτερικό χώρο με όμορφη διακόσμηση και χαρακτήρα, που τον χαίρεσαι τους χειμερινούς μήνες. Στην παραδοσιακή αυτή ταβέρνα θα βρεις καλομαγειρεμένους, σπιτικούς και πλούσιους μεζέδες, ενώ κάθε Σάββατο προσφέρει βραδιές με ζωντανή μουσική. 
Ο μεζές: Όλα όσα μαγειρεύει η ταβέρνα είναι από πατροπαράδοτες συνταγές και με πρώτης ποιότητας ντόπια υλικά. Σπεσιαλιτέ της είναι το χοιρινό σουβλάκι, η σεφταλιά, η μελιτζάνα με τη φέτα, το αρνίσιο συκωτάκι της κατσαρόλας και το σπιτικό γαλακτομπούρεκο ή μπουρέκια.
Η μουσική: Τον καλό μεζέ της ταβέρνας τον χαίρεσαι και τον απολαμβάνεις μαζί με ζωντανή, έντεχνη μουσική κάθε Σάββατο βραδάκι. Οι όμορφες μελωδίες της κιθάρας συνοδεύουν στο τραγούδι τους θαμώνες και όλοι γίνονται μια μεγάλη παρέα.
INFO: (22634423, 99387524) Αγροκηπιά, επ. Λευκωσίας. Δ-Σ 18.00-αργά & Κ & αργίες μεσημέρι & βράδυ.

Η Ταβέρνα του Θεοδόση
Για αυθεντικό, κυπριακό μεζέ θα πας στην Ταβέρνα του Θεοδόση. Βρίσκεται στο χωριό Πάνω Δευτερά στεγασμένη σε ένα γραφικό, διατηρητέο πλίνθινο κτίσμα με πανέμορφη, πετρόκτιστη αυλή, που διατηρεί πολλά παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Η ταβέρνα διαθέτει απίστευτη ατμόσφαιρα και ζεστασιά, ειδικά τώρα τους χειμερινούς μήνες που ανάβει το τζάκι. Εδώ πρόκειται να απολαύσεις αυθεντική κυπριακή κουζίνα, με ολόφρεσκες και πρώτης ποιότητας πρώτες ύλες. Μεζέδες σχάρας, σπιτικά μαγειρευτά της ημέρας, πλούσιες μερίδες, καθώς και όλων των ειδών εκλεκτά μεζεκλίκια με ειδική παραγγελία, όπως: κεφαλάκι αρνίσιο, καραόλους κοκκινιστούς, μανιτάρια του βουνού, αγρέλια με αβγό, 'κκελέ του βου', συκωταριά αρνίσια, γουρουνόπουλο στον ξυλόφουρνο, κουνέλι στιφάδο, σούβλες και πολλά άλλα, που ικανοποιούν τις γευστικές προτιμήσεις ακόμα και των πιο απαιτητικών μερακλήδων! Πολλές επιλογές και για τους φίλους χορτοφάγους, αλλά και για όσους αγαπούν τα παραδοσιακά γλυκά, όπως σπιτικό, φρεσκότατο γαλακτομπούρεκο, ραβανί και γλυκά του κουταλιού.
Ο μεζές: Ο μεζές του (€17/άτομο) περιλαμβάνει επιλογές σχάρας, καθώς και διάφορα πιάτα ανάμεσά τους: σαλάτα, κάππαρη/παντζάρι, χωριάτικο γιαούρτι, σπιτικό λεμονάτο ταχίνι, σουβλάκι χοιρινό και από κοτόπουλο στήθος, σεφταλιές, βοδινό ή αρνίσιο συκώτι, κρασάτο χοιρινό στα κάρβουνα, παϊδάκια χοιρινά ή αρνίσια και πολλά άλλα εποχικά πιάτα. *Το περιεχόμενο του μεζέ υπόκειται σε αλλαγές ανάλογα με την εποχική διαθεσιμότητα.
Η μουσική: Τον πλουσιότατο μεζέ του, μάθε ότι μπορείς να τον απολαμβάνεις μαζί με ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή, με παλιά λαϊκά, ρεμπέτικα και έντεχνα ακούσματα. 
INFO: (22621537) Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ, 36, Πάνω Δευτερά, επ. Λευκωσίας. Τρ-Σ 19.00-23.00.

Καρβουνοτσιμπήματα
Το όμορφο και μερακλίδικο ταβερνάκι ‘Καρβουνοτσιμπήματα’, είναι ένα φιλόξενο και αυθεντικό στέκι που άνοιξε στον Άγιο Ανδρέα στη Λευκωσία με στόχο να προσφέρει νόστιμη κυπριακή κουζίνα στα καλύτερά της! Με παραδοσιακή διακόσμηση, γευστικούς μεζέδες και μεγάλη ποικιλία που περιλαμβάνει εύγευστο κότσι, είδη σχάρας, μυρωδάτους κολοκυθοκεφτέδες, χωριάτικο λουκάνικο με τα αβγά, καθώς επίσης και μανιτάρι γεμιστό, έγινε ήδη το αγαπημένο στέκι των καλοφαγάδων. Η ζεστή φιλοξενία και εξυπηρέτηση των ανθρώπων του, ο ίδιος ο χώρος του, που είναι ατμοσφαιρικός και σε εμπνέει, μαζί με τους γευστικούς, πλούσιους μεζέδες του, συνθέτουν το κατάλληλο περιβάλλον για να περάσεις ένα χαλαρό μεσημεριανό ή ένα αξέχαστο βραδάκι με την παρέα σου.
Ο μεζές: Στα Καρβουνοτσιμπήματα θα πληρώσεις ό,τι επιλέξεις σε πάρα πολύ λογικές τιμές. Μπορείς να φας πλούσια ποικιλία μεζέδων με μόνο €14. Σίγουρα θα συμπεριλάβεις τα ζουμερά σουβλάκια του, τις σπιτικές σεφταλιές, τα καλοχτυπημένα ορεκτικά και τις ολόφρεσκες σαλάτες και βεβαίως πιάτα εποχικά, μαγειρευτά, όπως επίσης και διάφορες λιχουδιές στα κάρβουνα.
Η μουσική: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο απολαμβάνεις τον Πανίκο Χαραλάμπους με την κιθάρα του και τη νόστιμη κουζίνα που προσφέρει η ταβέρνα. Γιατί στα Καρβουνοτσιμπήματα γεύση και διασκέδαση πάνε μαζί!
INFO: (22260017, 22260018, 99356365) Αχαιών 35, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία. Δ-Σ 12.00-23.00.

To Mαντρί
Σε ένα αρχοντικό 100 χρονών, στα όμορφα δρομάκια του παλιού Στροβόλου, βρίσκεται η ταβέρνα Το Μαντρί, μια σταθερή αξία γεύσης και διασκέδασης. Το φιλικό περιβάλλον και η φιλοξενία των ανθρώπων της είναι σήμα κατατεθέν της φημισμένης ταβέρνας. Καθημερινά φτιάχνει νόστιμους μεζέδες και προσφέρει δελεαστικές επιλογές για όλα τα γούστα. Το εκτενές μενού του θα ικανοποιήσει τον καλοφαγά, αλλά και όποιον θέλει να γευτεί ένα-δύο πιάτα ημέρας. Όλα είναι φτιαγμένα από άριστης ποιότητας πρώτες ύλες και πάντοτε με αγάπη και αφοσίωση στις γεύσεις του τόπου μας. Όσο για τον ίδιο τον χώρο της ταβέρνας, εδώ θα νιώσεις σαν στο σπίτι σου. Ειδικά τώρα τον χειμώνα, που ανάβει το τζάκι, προσφέρει μια όμορφη, χαλαρή ατμόσφαιρα.
Ο μεζές: Στο Μαντρί, απολαμβάνεις τον μεζέ (€16/άτομο) με τα όλα του, γιατί ό,τι σου φέρνει στο τραπέζι είναι φτιαγμένο με μεράκι. Από το φημισμένο του κοτόπουλο σουβλάκι μέχρι τα γευστικά φρέσκα σαλιγκάρια γιαχνί, τις νόστιμες μελιτζάνες κουρκούτι, το στιφάδο αλλά και το μαλακότατο χοιρινό σουβλάκι. Και, βεβαίως, σου δίνει επιλογές να διαλέξεις συγκεκριμένα πιάτα από το πλούσιο μενού του. 
Η μουσική: Σημείωσε ότι προσφέρει μουσικές βραδιές Παρασκευή και Σάββατο με ζωντανή, ποιοτική μουσική για να απολαμβάνει η παρέα το νόστιμο φαγητό της ταβέρνας.
INFO: (22252282) Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 27, Στρόβολος, Λευκωσία. Δ-Σ από τις 18.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close