Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

8 νέα και ωραία εστιατόρια που ήρθαν για να μείνουν

Είναι όλα νέα, ωραία, άνοιξαν το τελευταίο διάστημα και μαςπεριμένουν να τα απολαύσουμε

Δημοσιεύτηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2019

Η νέα χρονιά θα βρει τη γαστρονομική σκηνή της Κύπρου φανερά ανανεωμένη και με πολλές επιλογές για έξοδο, κυρίως στη Λευκωσία.

Κι αυτό γιατί νέα και πολλά υποσχόμενα μαγαζιά έκαναν την εμφάνισή τους, δεκδικώντας μία θέση στη λίστα με τα αγαπημένα μας.

Ιδού 8 νέα στέκια της πόλης που συζητιούνται πολύ:

Black Rabbit
Η ολοκαίνουρια Πλατεία Συντάγματος στη Λεμεσό άλλαξε, ανανεώθηκε και υποδέχθηκε μάλιστα πριν από μόλις μερικές ημέρες ένα νέο και πολύ στυλάτο εστιατόριο. Εκεί λοιπόν, όπου στεγαζόταν το γνωστό εστιατόριο Λαδάς, ήρθε να πάρει τη θέση του το Black Rabbit. Όμορφο, μοντέρνο και πολύ στυλάτο, το νέο bar restaurant της πόλης υπόσχεται να γίνει μία από τις πιο ωραίες προτάσεις για έξοδο για καφέ, ποτό και φαγητό. Ένας χώρος με ξεχωριστή αισθητική, με φυσική πέτρα που του χαρίζει μία αίσθηση πολυτέλειας και ζεστασιάς. Στο ισόγειο δεσπόζει  ένα υπέροχο μπαρ, όπου μπορείς να καθίσεις και να απολαύσεις το φαγητό σου, και ψηλά τραπέζια για φαγητό και ποτό με την παρέα. Στο πάνω διάζωμα θα βρεις χαμηλά τραπέζια και καναπέδες, μακριά από την πολυκο σμία και τα βλέμματα.  Εδώ ξεκινά η μέρα μας με ωραίο, ποιοτικό καφεδάκι και μοναδικά ροφήματα. Συνεχίζει με νόστιμο φαγητό, αποτελούμενο από καλοφτιαγμένα πιάτα ελληνικής κουζίνας, που συμπληρωρώνονται από κάποιες μακαρονάδες και σαλάτες, τα οποία θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Και ολοκληρώνεται με ποτό, κρασί και signature cocktails, παρέα με τις μουσικές επιλογές των DJs που φιλοξενεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο (προς το παρόν).  Σημείωσε ότι μπορείς να πάρεις θέση και σε ένα από τα τραπεζάκια εκτός, από όπου θα απολαμβάνεις περατζάδα στην πλατεία. 
(25588586) Πλατεία Συντάγματος, Λεμεσός.  

Thalassa
Ένα ήταν το μοναδικό παράπονο των πελατών του αγαπημένου εστιατορίου θαλασσινών, Limanaki. Το ότι, με τον ερχομό του χειμώνα, απλά διέκοπτε τον κύκλο εργασιών του. Αυτή η απώλεια, από τούδε και στο εξής δεν θα υφίσταται πλέον, εφόσον με το κλείσιμο του καλοκαιρινού εστιατορίου, οι λάτρεις των εκλεκτών ψαρικών θα φιλοξενούνται στο άρτι αφιχθέν εστιατόριο Thalassa, το οποίο σε υποδέχεται εδώ και λίγες μέρες στους ισόγειους χώρους του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel.  Ένα υψηλής αισθητικής αξίας εστιατόριο, που με το που θα περάσεις, σαν και εμάς, τις εντυπωσιακές του πόρτες, θα φροντίσεις να το φωτογραφίσεις. Εντυπωσιακή, πέρα από το χώρο είναι και φορτωμένη με τη φρεσκότερη και ποιοτικότερη ψαριά της ημέρας, ανοιχτή βιτρίνα του, αλλά και οι ξυλοκατασκευές του, τα πανέμορφα φωτιστικά και η art nouveau επίπλωση του ευρύχωρου πολυεπίπεδου χώρου. Όσο για το μενού του, σ' αυτό θα βρεις καλοφτιαγμένα sushi rolls και nigiri, φρέσκα ψάρια, σούπες, χτένια αλλά και γλυκά! Το σέρβις άκρως επαγγελματικό.
(25832000) Λεωφόρος Αμαθούντος, 75, Λεμεσός (εντός του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel). Τετ-Σ 19.00-22.30 & Κ 13.00-16.00.

Scale Restaurant 
Το MAP Hotel είναι το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο της Λευκωσίας, το οποίο δημιουργήθηκε στο χώρο όπου στεγαζόταν το Zoo club στην καρδιά της πρωτεύουσας. Πρόκειται για ένα “smart design boutique hotel" το οποίο αναμένεται να δεχθεί τους πρώτους του επισκέπτες τον ερχόμενο Ιανουάριο. Θα διαθέτει 30 μοναδικά δωμάτια, καθώς επίσης και σπα, γυμναστήριο και roof bar. Ωστόσο, μόλις την  Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, το μοναδικής αισθητικής εστιατόριο του ξενοδοχείου, άνοιξε τις πόρτες του. "Η φιλοσοφία του Scale Restaurant κινείται γύρω από την ισορροπία. Σε ό,τι κάνουμε, γευόμαστε και ζούμε. Πιστεύουμε, άλλωστε, ακράδαντα πως η ισορροπία είναι το απαραίτητο συστατικό σε κάθε εμπειρία. Η ισορροπία, μας ακολουθεί και στην κουζίνα, καθώς πειραματιζόμαστε με κορυφαίες πρώτες ύλες με στόχο να δημιουργήσουμε ιδανικούς γευστικούς συνδυασμούς που να οδηγούν σ’ ένα τέλειο πιάτο όταν φτάνει τελικά στο τραπέζι σας. O καταξιωμένος σεφ μας Διονύσης Ζαχαρόπουλος, κατάφερε να μετουσιώσει όλη την ιδεολογία του εστιατορίου Scale σε one-of-a-kind δημιουργίες, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο, μοντέρνο Μεσογειακό μενού. Η dining εμπειρία ολοκληρώνεται ιδανικά με επιλεγμένες ετικέτες μίας επιλεκτικής λίστας κρασιών αλλά και με signature cocktails που δένουν αρμονικά με όλα τα υπόλοιπα smart design στοιχεία''.
(22444999/scale@maphotel.com.cy) Στασίνου, Λευκωσία. Δ-Κ 19.00-01.00. 

Διάβασε ακόμα: Οι 5 αλυσίδες εστιατορίων made in Greece που μόλις έφτασαν στην Κύπρο

Ivory All Day Concept
Το τελευταίο διάστημα, περνώντας από την πολυσύχναστη λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία, παρατηρούσες έναν οργασμό προετοιμασίας σε ισόγειο νεόκτιστου, εντυπωσιακού κτιρίου. Στοίβες από κουτιά και καρέκλες, stools μέσα στα νάιλον και φωτιστικά σε σχήμα ελεφαντόδοντου να εφαρμόζονταν σε ταβάνια και τοίχους πρόδιδαν ότι πρόκειται για μια νέα άφιξη στο χώρο της εστίασης. Πρόκειται για ένα υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο με πιάτα που ακολουθούν τις γαστρονομικές τάσεις της εποχής και φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Ανδρέα Ανδρέου. Από το χειροποίητο, καλοζυμωμένο ψωμί περασμένο σε ξύλινη ράβδο που σου έρχεται με αφράτη φάβα, μέχρι τη σαλάτα με μπιζέλι και κολοκύθα, φέτα και χούμους σε βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας, αλλά και οι νόστιμες αλοιφές, όπως λευκός ταραμάς και ταχίνι με παντζάρι και ρόδι, το φουά γκρα με μαρμελάδα μήλου, τα ραβιόλι από ζύμη με μελάνι σουπιάς και γέμιση γαρίδας κι αστακού, είναι όλα ταξίδια σε τόπους που θα ήθελες να περιπλανηθείς και να απολαύσεις. Και το Ivory, καταφέρνει με το μενού του να σε περι-πλανέψει με τις γεύσεις του! Μάθε ότι ο all day προορισμός σύντομα θα ανοίγει από το πρωί προσφέροντας καφέδες, θα συνεχίζει το μεσημέρι με μενού που καλύπτει ευρύ φάσμα επιλογών και το βράδυ ήδη σερβίρει το ψαγμένο του μενού μαζί με signature κοκτέιλ. Τα σαββατοκύριακα σερβίρει brunch.
(22778807) Iάσονος 10, Λευκωσία. Δ-Παρ 09.00-02.00 & Σ-Κ 08.00-02.00.

Rous Restaurant
Ένα ακόμα εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας προστέθηκε στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης το τελευταίο διάστημα! Ένα εστιατόριο με πρωτότυπο concept και φιλοσοφία που παραπέμπει στη γαστρονομική κληρονομιά της Κύπρου. Ο λόγος για το Ῥοῦς, το οποίο σερβίρει degustation μενού βασισμένο στις παραδοσιακές συνταγές, δομημένες και εμπλουτισμένες με εκλεπτυσμένα υλικά. Η πρωτοποριακή ιδέα ανήκει στον Ανδρέα Κυπριανού, που με μια δημιουργική ομάδα, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται (ως executive chef) και δυο ιδιαίτερα δημοφιλή πρόσωπα από τη συμμετοχή τους στο MasterChef, η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη και ο Πάνος Τόγιας, έστησαν μία «παράσταση» όπου συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις, προσφέροντας την απόλυτη γαστριμαργική εμπειρία. Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Σημαίνει ότι ο χώρος, η ατμόσφαιρα, τα λευκαρίτικα κεντήματα στο τραπέζι (ως σουπλά), ακόμα και τα πήλινα πιάτα σε προδιαθέτουν για το ταξίδι που θα ακολουθήσει, ενώ στο μικρό βιβλιαράκι που θα συνοδεύσει το δείπνο σου, θα δεις τα πιάτα που θα απολαύσεις και την εποχή στην οποία τοποθετούνται ιστορικά. Η πρότασή τους λοιπόν επικεντρώνεται σε δυο menu–degustation, το «Τhe Full Story» και το «Story». Η διαφορά των δυο είναι ότι στο «Story» δεν συμπεριλαμβάνονται κάποιες επιλογές (το καλκάνι, η κρεμ μπρουλέ και το παγωτό). Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα fine dining εστιατόριο που αξίζει να επισκεφθείς, τόσο για το φαγητό, όσο και για την εξαιρετική λίστα κρασιών, αλλά και την πολύ καλή εξυπηρέτηση.
(22760720/www.rous.com.cy) Κυριάκου Μάτση 16, Άγιοι Ομολογητές, Λευκωσία. Δ-Κ 19.00-23.30.

Διάβασε ακόμαΑνοίγει σήμερα το νέο μεξικάνικο της πόλης

Tocayo
Πρόκειται για ένα υψηλό προδιαγραφών εστιατόριο με πιάτα που ακολουθούν τις παγκόσμιες γαστρονομικές τάσεις που προέρχονται από την Νοτιοανατολική Ασία και τη Λατινική Αμερική με ιδιαίτερη έμφαση στις πρώτες ύλες. Το εστιατόριο ονομάζεται Tocayo, μία ισπανική λέξη που σημαίνει συνονόματος και άνοιξε στην οδό Πρεβέζης πάροδο της Στασικράτους. Πίσω από αυτό το εγχείρημα βρίσκονται γνωστά ονόματα του τομέα της εστίασης στην πρωτεύουσα. Από τη μία η ομάδα του Rokoko, του Lost and Found και ο βραβευμένος ως Σεφ της Χρονιάς 2017 Αντρέας Αντρέου ο οποίος έχει δημιουργήσει το μενού του εστιατορίου. Το μενού βασίζεται στο κόνσεπτ to share δηλαδή πιάτα τα οποία μοιράζονται οι πελάτες και περιλαμβάνει περισσότερα από 22 πιάτα με ιδιαίτερες γεύσεις που θα μας γοητεύσουν. Τα δε κοκτέιλ του είναι απόλυτα γευστικά.
(70088089) Πρεβέζης 10, Λευκωσία. Δ-Σ 20.00-23.00.

ROKU Japanese Restaurant
Η Λεμεσός απολαμβάνει εδώ και μερικές εβδομάδες ξανά την ιαπωνική εμπειρία του Roku, ενός εστιατορίου που επέστρεψε μετά από χρόνια για να μας παρουσιάσει την ιαπωνική κουζίνα στα καλύτερα της. Το Roku, που βρήκε τη νέα του έδρα σε έναν αρκετά μεγάλο χώρο στη Γερμασόγεια (κοντά στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία) φιλοδοξεί να κερδίσει εκ νέου τους λάτρεις του γκουρμέ φαγητού με καλοφτιαγμένα σούσι αλλά και πιάτα από την κινέζικη κουζίνα. Το Roku στοχεύει να προσφέρει μια αξέχαστη γευστική εμπειρία της Ασίας.
(99 909429) Προφήτη Ηλία, Γερμασόγεια, Λεμεσός.

Salt & Fire
Η είδηση και μόνο ότι σε ένα χωριουδάκι της Λευκωσίας, άνοιξε ένα εστιατόριο αποκλειστικά για κρέας, εξίταρε τόσο πολύ τον ουρανίσκο μας, που δεν χάσαμε καθόλου καιρό και πήγαμε να το δοκιμάσουμε! Ο λόγος για το εστιατόριο Salt & Fire, το οποίο βρίσκεται μόλις τριάντα λεπτά μακριά από την πολύβουη Λευκωσία, στο χωριό Άγιος Ιωάννης της Μαλούντας. Το σκηνικό σε κερδίζει μεμιάς, με την απόλυτη ηρεμία, τη ζεστή ατμόσφαιρα και το ρομαντικό περιβάλλον του. Oι ιδιοκτήτες Γιώργος και Χρήστος δημιούργησαν το εστιατόριο στην αυλή του σπιτιού τους και αυτό σε ιντριγκάρει να το επισκεφθείς. Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις υψηλής ποιότητας κρέας που το ψήνουν σε επαγγελματική σχάρα κλειδώνοντας με αυτόν τον τρόπο όλη τη γεύση και τη νοστιμιά του βοδινού. Στο μενού τους θα βρεις επίσης σαλάτες (burrata και με μαρούλι), ορεκτικά όπως φουα γκρα, ταρτάρ, πατέ που φτιάχνουν οι ίδιοι κ.ά. Το πιάτο σου θα συνοδευτεί εξαιρετικά με ένα από τα προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά που εισάγονται στο μαγαζί (20 στο σύνολο, εκ των οποίων 1 κυπριακό και τα υπόλοιπα από το εξωτερικό). Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις και το γλυκό, με επιλογές που αλλάζουν συχνά (όπως πιστάτσιο, σοκολάτα). Άλλωστε η φιλοσοφία του Salt & Fire στηρίζεται στην απλότητα και τα καλύτερα συστατικά. 
>> (99999585) Άγ. Ιωάννης Μαλούντας, επ. Λευκωσίας. Τετ-Σ 20.00-αργά. Η κράτηση στο επιβάλλεται. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close