Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2020
Για την πιθανότητα επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων και προδημοτικών μίλησε στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.
Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας, ερωτηθείς σχετικά είπε πως «δυστυχώς απέναντι στη θέληση των γονιών να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης υπάρχουν και αντίθετες απόψεις. Η Κυβέρνηση δεν αποφασίζει ποιες θα είναι οι επιθυμίες, λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες. Στην περίπτωση των σχολείων έλαβε υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, τις συμβουλές και τις συστάσεις των επιδημιολόγων. Στην τελευταία σύσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τους Επιστήμονες και η απόφαση για τη δεύτερη φάση ήταν ομόφωνη. Η πρόταση να περιορίσουμε σ΄αυτή τη φάση τους αριθμούς οδήγησε να παραμείνουν για τις επόμενες φάσεις το υπόλοιπο των μαθητών των Λυκείων, η προδημοτική εκπαίδευση και τα νηπιαγωγεία».
Πρόσθεσε πως «υπάρχει αντικειμενική δυσκολία για τα μικρότερα παιδάκια να αφομοιώσουν τους υγειονομικούς κανόνες, όχι ότι δεν πρέπει να γίνει, θα γίνει αλλά θα δούμε μετά την Τρίτη και τις επόμενες φάσεις. Το έχουμε πολλές φορές ότι πρέπει να πάμε σταδιακά.Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες».
Σχετικά
Οι καλύτεροι προορισμοί για να ταξιδέψεις τον Οκτώβρη
Δεν χρειάζεται να σταματήσετε να ταξιδεύετε μόνο και μόνο επειδή τελειώνει το έτος
Μια μικρή φωνή. Μια μεγάλη δύναμη.
Ένα όμορφο παραμύθι για το θάρρος, τη φιλία και τη δύναμη που κρύβει κάθε παιδί μέσα του
Αθήνα: Ανάμεσα στους πιο χαρούμενους προορισμούς για διακοπές παγκοσμίως
Η Αθήνα συνδυάζει την αρχαία ιστορία με τη σύγχρονη αστική ζωή, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό. Η Ακρόπολη και τα ιστορικά μνημεία, οι ζωντανές γειτονιές, οι επιλογές διασκέδασης και το μεσογειακό κλίμα συνθέτουν μια πολυδιάστατη ταξιδιωτική εμπειρία
Γιατί επιστρέφουμε ξανά και ξανά στον ίδιο προορισμό
Κι όμως, η επιστροφή σε ένα αγαπημένο μέρος δεν σημαίνει απαραίτητα επανάληψη και κάτι τι το βαρετό
31 φωνές και ένας «τοίχος Ελπίδας»
Οι δράσεις του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού
Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας «Γε’ νέο Επιχειρείν 2026»
Τα βραβεία διοργανώνονται από το ΚΕΒΕ, σε συνεργασία με το περιοδικό «Θεσσαλονίκης Δρώμενα»
To Τμήμα Δασών δίνει και φέτος δωρεάν δεντράκια
Δωρεάν παραχώρηση δενδρυλλίων με σκοπό την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στο πλαίσιο του προγράμματος «Φυτεύω για το Κλίμα 2026 -2027»
40 χρόνια Συνεχίζουμε «Μαζί στη ζωή»
Μια επετειακή βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους που διαμόρφωσαν τέσσερις δεκαετίες προσφοράς και φροντίδας
Mε αυτήν την εταιρεία τα παιδιά ταξιδεύουν δωρεάν προς την Ελλάδα!
Ανακαλύψτε την Ελλάδα μέσα από οικογενειακές αποδράσεις γεμάτες χαμόγελα