11 February 2020
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Ημερίδα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Με σύνθημα «Μαζί για Ένα Καλύτερο Διαδίκτυο»

Δημοσιεύτηκε στις 04 Φεβρουαρίου 2020

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, θα πραγματοποιηθεί, για άλλη μια χρονιά, Ημερίδα με θέμα: «Μαζί για Ένα Καλύτερο Διαδίκτυο», την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 12:00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία. 

Η Ημερίδα διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με τη CYTA και την Epic, με την υποστήριξη των εταίρων του Ευρωπαϊκού Έργου: Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου - CΥberSafety και της Εθνικής Στρατηγικής για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο.

Με σύνθημα «Μαζί για Ένα Καλύτερο Διαδίκτυο» η Ημερίδα, έχει ως στόχο να καλλιεργήσει την υπευθυνότητα, το σεβασμό και την δημιουργική αξιοποίηση του Διαδικτύου στη ζωή μας. Είναι καθήκον όλων, της Πολιτείας, των εκπαιδευτικών, των φορέων λήψης αποφάσεων που ασχολούνται με το Διαδίκτυο, των γονιών, των νέων και των παιδιών, να συνεισφέρουν, ούτως ώστε το Διαδίκτυο να καταστεί ένας καλύτερος και ασφαλέστερος χώρος επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και μάθησης.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από όλα τα σχολεία της Κύπρου, καθώς και σε εκπαιδευτικούς, γονείς και φορείς χάραξης πολιτικής για το Διαδίκτυο. Τα θέματα που θα συζητηθούν, επικεντρώνονται στις δυνατότητες και τις προκλήσεις του Διαδικτύου, και πώς ο καθένας μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και καλύτερου Διαδικτύου. Σημαντικοί ομιλητές/ομιλήτριες, με εξειδίκευση στο θέμα, θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Παράλληλα, οι μαθητές/μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία,  μέσα από έκθεση αφίσας, να παρουσιάσουν τις δράσεις και τα έργα τους αναφορικά με την ασφαλή και δημιουργική αξιοποίηση του Διαδικτύου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα και να την παρακολουθήσουν ζωντανά, μέσω live streaming, στην ιστοσελίδα https://internetsafety.pi.ac.cy/SID2020

Το επίσημο hashtag της Ημερίδας είναι #SID2020CY


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close