Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

15+1 ταβερνάκια για πενιές και μεζέ την Τσικνοπέμπτη

Σε αυτά τα ταβερνάκια θα φας καλά και θα ακούσεις ζωντανή μουσική

Δημοσιεύτηκε στις 06 Φεβρουαρίου 2020

Η Τσικνοπέμπτη που φέτος πέφτει στις 20 Φεβρουαρίου, πλησιάζει και εμείς ετοιμαζόμαστε να την υποδεχθούμε όπως ακριβώς της αξίζει! Δηλαδή με μπόλικη τσίκνα και πολλή μουσική!

Η Λευκωσία εκείνη τη μέρα το διασκεδάζει το βράδυ και βγαίνει στα μαγαζιά της πόλης για μεζεδάκια και νόστιμα είδη ψημένα στα κάρβουνα.

Πάμε λοιπόν να ανεβάσουμε όρεξη και κέφι με όλα εκείνα τα μέρη που μπορούμε να διασκεδάσουμε στην Λευκωσία το βράδυ της Τσικνοπέμπτης.

Κουτούκι Χάλαντρα, Άγιος Δομέτιος
Το κουτούκι Χάλαντρα που θα το βρεις 30 μέτρα από την ψησταριά Διομήδης. Ένας παρεΐστικος χώρος, με ζεστή ατμόσφαιρα ιδανικός καλοκαίρι και χειμώνα. Το Χάλαντρα σερβίρει είδη σχάρας, πιατέλες κρεατικών και το δικό του μεζέ (€17.50) που περιλαμβάνει τα κλασικά κυπριακά πιάτα όπως σεφταλιά και σουβλάκι αλλά και μερικές πινελιές από την ελληνική κουζίνα. Δύο κιθάρες με καλό ελληνικό τραγούδι, παρεΐστικη κατάσταση με ρεπερτόριο από τα παλιά '60s-'80s θα σε συντροφεύσει αν βρεθείς εκεί. Σημείωσε ότι η ζήτηση για την Τσικνοπέμπτη είναι τόσο μεγάλη που θα δυσκολευτείς να βρεις θέση! 
(99698948) Γρηγόρη Αυξεντίου 144, Άγιος Δομέτιος. Τρ-Σ 19.00-23.00.

Η καρδιά του μάγκα, Παλλουριώτισσα 
Ένα μικρό και χαριτωμένο μαγαζάκι στον προσφυγικό συνοικισμό Αγίου Γεωργίου στην Παλλουριώτισσα που προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία κάθε φορά. Ένας χώρος που σου θυμίζει κάτι από τα παλιά, που αγαπάει το ελληνικό ρεμπέτικο και σερβίρει νόστιμα πιάτα. Εδώ την Τσικνοπέμπτη το μαγαζί θα σε διασκεδάσει με μουσική από τη Λευκωδεία και πλούσιο μεζέ (€18). 
(97892848) Τρικώμου 7. 

Ταβερνάκι Φίλιππος
Γνώριμο στους φανατικούς της γεύσης, το Ταβερνάκι Φίλιππος βρίσκεται παλιό Στρόβολο απέναντι από το Δημοτικό Χρυσελεούσας. Σου φτιάχνει μαγειρευτά και έναν μεζέ εντυπωσιακό σε ποικιλία, που γλείφεις τα δάχτυλά σου, μαζί με νόστιμες επιλογές στα κάρβουνα. Το μικρό, γραφικό ταβερνάκι σερβίρει νόστιμα σουβλάκια και σεφταλιές, αλλά κι έναν πλούσιο κυπριακό μεζέ σε μια ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα. Ειδικά για την Τσικνοπέμπτη, το αγαπημένο στέκι θα διαμορφώσει ανάλογα το μεζέ του (€17 χωρίς ποτό), προσθέτοντας σούβλες (κοτόπουλο, αρνί, χοιρινό), λουκάνικα κ.ά. ώστε να απολαύσεις την απόλυτη κρεατοκατάνυξη. Πιθανόν να σε διασκεδάσει και με ζωντανή μουσική!
(22316307, 99407767) Δήμητρας 2 ΑΒ, παλιός Στρόβολος.

Η Απάντηση
Στην Απάντηση όλα είναι φτιαγμένα με πρώτης τάξεως υλικά, για να απολαμβάνεις κυπριακή, αυθεντική κουζίνα στα καλύτερά της. Αν πας μεσημέρι αξίζει να φας τη ζουμερή μπριζόλα ή το ξακουστό κρασάτο του, αλλά και τα σχαροψημένα, νόστιμα παϊδάκια, ενώ το βράδυ απόλαυσε τους γευστικότατους, παραδοσιακούς, κυπριακούς μεζέδες του. Ο χώρος είναι οικείος και φιλόξενος, ακόμα και για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, αφού μπορούν να συνδυάσουν τις αγαπημένες τους γεύσεις παρακολουθώντας την ομάδα τους. Για την Τσικνοπέμπτη, θα σου σερβίρει νόστιμα είδη σχάρας και φυσικά τον πλούσιο μεζέ της (€16). Πρέπει να βιαστείς, αν θέλεις να βρεις μία θέση! 
(22382770) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 98, Κάτω Λακατάμια, Λευκωσία. 

Ταβέρνα Εν τη Πλατεία
Θα την βρεις στην Αγροκηπιά, λίγο έξω από τη Λευκωσία. Η γραφική ταβέρνα αποτελεί μια καλή πρόταση για αυθεντικό, παραδοσιακό μεζέ που τον απολαμβάνουν όλοι. Διαθέτει μια πανέμορφη αυλή -και εκεί στήνει τα τραπέζια της το καλοκαιράκι για την πολυπληθή της πελατεία-, αλλά κι έναν ζεστό, εσωτερικό χώρο με όμορφη διακόσμηση και χαρακτήρα, που τον χαίρεσαι τους χειμερινούς μήνες. Στην παραδοσιακή αυτή ταβέρνα θα βρεις καλομαγειρεμένους, σπιτικούς και πλούσιους μεζέδες, ενώ για την Τσικνοπέμπτη θα σου ετοιμάσει μεζέδες (μεσημέρι και βράδυ, €16 ο full μεζές με τα μαγειρευτά και €14 με τα είδη σχάρας), ζωντανή μουσική και μπουρέκια! Το επιβάλλει άλλωστε η μέρα! 
(22634423, 99387524) Αγροκηπιά, επ. Λευκωσίας. 

Το Στενορύμι 
Παραδοσιακοί μεζέδες, όμορφος απάχικος χώρος, ζεστή ατμόσφαιρα, τζάκι, γλυκύτατη εξυπηρέτηση, ζωντανή μουσική, παρεΐστικη διάθεση. Ο λόγος για το Φαγοποτείο "Το Στενορύμι" (που πάει να πει στενό σοκάκι), ένα λιτό χώρο με κυρίαρχο το λευκό χρώμα, που με πολλή προθυμία από τους ιδιοκτήτες του εμπλουτίζεται συνεχώς με διακοσμητικά στοιχεία. Το απάχικο αυτό ταβερνάκι θα το βρεις στην Πλατεία Αγλαντζιάς, έτοιμο να φιλοξενήσει τις μεζεδοκατανύξεις της παρέας σου! Σερβίρει τόσο μεζέδες (€16) όσο και mix grill και a la carte πιάτα όπως σαλάτες, συνοδευτικά, στην πίτα (χοιρινά σουβλάκια, σεφταλιές, μιξ, σουβλάκι κοτόπουλο, γύρος βοδινός, χαλούμι, μανιτάρι και πατάτες) αλλά και πιάτα όπως μπριζόλα στα κάρβουνα και τη σπεσιαλιτέ τους, τα χοιρινά κρασάτα παϊδάκια, και συκωτάκια κοτόπουλου. Για την Τσικνοπέμπτη τη μουσική θα αναλάβουν ο Ευθυμάκης και ο Στελλάρας! 
(99487649 & 99689410) Κυριάκου Καραολή 3, Αγλαντζιά, Λευκωσία.

Στοά του Δημήτρη
Από τα πιο κλασικά στέκια της πρωτεύουσας που για πολλά χρόνια φτιάχνει νόστιμα μεζεδάκια (€17.50) στον ιδιαίτερο χώρος του. Γνωστός για τα μεζεδάκια και τα πιάτα του σίγουρα αποτελεί μία καλή επιλογή για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, τόσο για το μεσημέρι όσο και για το βράδυ!
(22343030) Διγενή Ακρίτα 28Ε.

Μεζοστρατί
Ο καινούργιος χώρος του σαν ελληνικό κουτούκι θα σε διασκεδάσει όπως πάντα με καλό ελληνικό τραγούδι και νόστιμο, εποχιακό μεζέ. Για την Τσικνοπέμπτη θα λειτουργήσουν και το μεσημέρι και το βράδυ με ζωντανή μουσική και καλό φαγητό! Μάλιστα ο μεζές για το βράδυ θα είναι πλούσιος και θα τιμάται στα €22 ενώ για το μεσημέρι θα είναι λίγο μικρότερος (€22).
(22662727) Ευαγόρου 31.

Πειραιώς 17
Ίσως είναι από τις ελάχιστες ταβέρνες με μουσική της Λευκωσίας που έχουν το καρναβάλι μες στο αίμα τους, ετοιμάζοντας πρωτότυπες εκπλήξεις στους θαμώνες. Για να δούμε φέτος… Εδώ την Τσικνοπέμπτη το βράδυ θα διασκεδάσεις με ζωντανή μουσική και καλό μεζέ (€17). Δοκίμασε οπωσδήποτε το σουβλάκι κοτόπουλο, το χοιρινό και τους κεφτέδες του.
(22769797) Πειραιώς 17, παλιά Λευκωσία.

Καρβουνοτσιμπήματα
Το όμορφο και μερακλίδικο ταβερνάκι ‘Καρβουνοτσιμπήματα’, είναι ένα φιλόξενο και αυθεντικό στέκι που άνοιξε στον Άγιο Ανδρέα στη Λευκωσία με στόχο να προσφέρει νόστιμη κυπριακή κουζίνα στα καλύτερά της! Με παραδοσιακή διακόσμηση, γευστικούς μεζέδες και μεγάλη ποικιλία που περιλαμβάνει εύγευστο κότσι, είδη σχάρας, μυρωδάτους κολοκυθοκεφτέδες, χωριάτικο λουκάνικο με τα αβγά, καθώς επίσης και μανιτάρι γεμιστό, έγινε ήδη το αγαπημένο στέκι των καλοφαγάδων. Η ζεστή φιλοξενία και εξυπηρέτηση των ανθρώπων του, ο ίδιος ο χώρος του, που είναι ατμοσφαιρικός και σε εμπνέει, μαζί με τους γευστικούς, πλούσιους μεζέδες του, συνθέτουν το κατάλληλο περιβάλλον για να περάσεις ένα χαλαρό μεσημεριανό ή ένα αξέχαστο βραδάκι με την παρέα σου. Για την Τσικνοπέμπτη θα σου ετομάσει full μεζέ (με €18) ή είδη σχάρα (με €14). Θα σου έχει και ζωντανή μουσική! Αρκεί βέβαια να βρεις χώρο!
(22260017, 22260018, 99356365) Αχαιών 35, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία. 

To Mαντρί
Σε ένα αρχοντικό 100 χρονών, στα όμορφα δρομάκια του παλιού Στροβόλου, βρίσκεται η ταβέρνα Το Μαντρί, μια σταθερή αξία γεύσης και διασκέδασης. Το φιλικό περιβάλλον και η φιλοξενία των ανθρώπων της είναι σήμα κατατεθέν της φημισμένης ταβέρνας. Καθημερινά φτιάχνει νόστιμους μεζέδες και προσφέρει δελεαστικές επιλογές για όλα τα γούστα. Το εκτενές μενού του θα ικανοποιήσει τον καλοφαγά, αλλά και όποιον θέλει να γευτεί ένα-δύο πιάτα ημέρας. Όσο για τον ίδιο τον χώρο της ταβέρνας, εδώ θα νιώσεις σαν στο σπίτι σου. Ειδικά τώρα τον χειμώνα, που ανάβει το τζάκι, προσφέρει μια όμορφη, χαλαρή ατμόσφαιρα. Ο μεζές στο Μαντρί, απολαμβάνεις τον μεζέ (€16/άτομο) με τα όλα του, γιατί ό,τι σου φέρνει στο τραπέζι είναι φτιαγμένο με μεράκι. Από το φημισμένο του κοτόπουλο σουβλάκι μέχρι τα γευστικά φρέσκα σαλιγκάρια γιαχνί, τις νόστιμες μελιτζάνες κουρκούτι, το στιφάδο αλλά και το μαλακότατο χοιρινό σουβλάκι. Και, βεβαίως, σου δίνει επιλογές να διαλέξεις συγκεκριμένα πιάτα από το πλούσιο μενού του. 
(22252282) Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 27, Στρόβολος, Λευκωσία. Δ-Σ από τις 18.00.

Καράφα και μεζές, Αγία Βαρβάρα 
H ταβέρνα θα μας διασκεδάσει με τον καλύτερο τρόπο την Tσικνοπέμπτη. Ένα αναπαλαιωμένο πετρόκτιστο κτήριο στην Αγία Βαρβάρα μετατράπηκε σε ένα πανέμορφο χώρο εστίασης με εκλετκό μεζέ (€18) και ζωντανή μουσική. Φέτος την Τσικνοπέμπτη θα είναι μία πολύ καλή επιλογή για το βράδυ.
(22107197) Ρήγα Φεραίου 7, Αγία Βαρβάρα.

Το Σπήλαιο, Δευτερά 
Το βραβευμένο στα Eating Awards 2015 ταβερνάκι στη Δευτερά θα μας «τσικνήσει» με τις νοστιμιές του, τους μεζέδες του και τα γευστικά είδη σχάρας του, τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ. Η παρέα θα μπορεί να απολαύσει τόσο το μεζέ σχάρας (€16) όσο και το full μεζέ (€18) που περιλαμβάνει όλα τα νόστιμα καλούδια που φτιάχνουν με μεράκι οι άνθρωποί του!
(22622024) Αναστάση Λεβέντη 2Α, Δευτερά.

Το Στέκι της Σχάρας
Είναι ένας χώρος χαλαρός κι αγαπητός σε πολλούς κι ένα πραγματικό στέκι για όσους αγαπούν την καλή σχάρα. Την Τσικνοπέμπτη θα λειτουργήσουν και μεσημέρι και βράδυ, και θα σου ετοιμάσουν παραδοσιακούς μεζέδες στη σχάρα (€15), που θα σε χορτάσουν και θα σε ενθουσιάσουν. 
(22671787) Στασικράτους 8Α.

Ταβέρνα Μαυρίκιος
Αν και η γνωστή ταβέρνα υπάρχει από το 1993, εδώ και κάποια χρόνια (2 περίπου) μετακινήθηκε στην Αγλαντζιά και ήρθε ακόμη πιο κοντά στην πολυπληθή πελατεία της σε έναν άνετο χώρο, όπου μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 120 άτομα. Την Τσικνοπέμπτη εδώ η διασκέδαση θα είναι στο αποκορύφωμά της ενώ θα σερβίρονται νόστιμοι μεζέδες, με €15 και ζωντανή μουσική. 
(22347008) Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ 44, Αγλαντζιά. 

Ερυθροδόντας, Λυθροδόντας
Το όμορφο ταβερνάκι του Λυθροδόντα που βρίσκεται λίγο έξω από τη Λευκωσία θα μας διασκεδάσει την Τσικνοπέμπτη με ζωντανή μουσική με μουσικό σχήμα. Θα σερβίρει κρεατομεζέδες και νόστιμα ορεκτικά. 
(22542942) Παναγιάς 4, Λυθροδόντας.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close