Πάμε Ταξίδι , Guide

5 ταξίδια για τα τριήμερα του Μάρτη

5 κορυφαίες επιλογές σε ταξιδιωτικούς προορισμούς για τον πρώτο μήνα της άνοιξης!

Δημοσιεύτηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2020

Δύο είναι οι αφορμές για εξορμήσεις (εντός και εκτός) τον Μάρτιο, μίας και περιμένουμε πώς και πώς την αργία στις 2 Μαρτίου που είναι η Καθαρά Δευτέρα και αλλά και αυτήν της 25ης Μαρτίου που πέφτει Τετάρτη και είναι εθνική επέτειος.

Οπότε χρειάζεσαι καλύτερη ευκαιρία για να ταξιδέψεις;

Εμείς λοιπόν, τον Μάρτιο ετοιμαζόμαστε να καλωσορίσουμε την αρχή της άνοιξης, και να ανανεώσουμε τη διάθεσή μας, μαζί και τη λίστα προορισμών μας, μίας και ο καιρός αναμένεται να γίνει καλύτερος – αν και υπάρχει και η παροιμία που λέει “Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης”, οπότε μην ελπίζουμε και σε καλοκαίρι.

Η μέρα μεγαλώνει, οι ηλιόλουστες μέρες γίνονται ολοένα και περισσότερες και η αισιοδοξία χτυπά κόκκινο, ο Μάρτιος δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για να οργανώσεις την επόμενη ταξιδιωτική σου περιπέτεια. Επιπλέον, ο Μάρτιος δεν είναι ούτε high ούτε low season, αλλά κάπου στη μέση, στη λεγόμενη shoulder season. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να βρεις μερικές πολύ καλές ευκαιρίες σε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για προορισμούς που άλλες περιόδους του χρόνου μοιάζουν άπιαστο όνειρο.

Πού να ταξιδέψεις λοιπόν το Μάρτιο;

Δουβλίνο, Ιρλανδία
Το Δουβλίνο είναι μία πόλη που δύσκολα μπορεί κανείς να της αντισταθεί. Γοητευτικό, ενδιαφέρον και με αρκετές δόσεις (ευχάριστης) τρέλας, το Δουβλίνο έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα να υποδέχεται, να καλωσορίζει και να αγκαλιάζει όλους τους επισκέπτες. Και αν αναρωτιέσαι τι μπορεί κανείς να κάνει στην ιρλανδική πρωτεύουσα, θα εκπλαγείς από το πόσα πολλά πράγματα έχεις να δεις, να γευτείς και να ζήσεις, πόσες επιλογές σε αξιοθέατα, εστιατόρια, ψώνια και νυχτερινή ζωή χωρούν στα σύνορα μίας μόνο πόλης. Ιστορία και τέχνη, αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά, φύση ή μουσική, ό,τι κι αν είναι η αδυναμία σου, στο Δουβλίνο θα την απολαύσεις και με το παραπάνω.

Σημείο αναφοράς των πάντων το Μάρτιο είναι φυσικά οι εορτασμοί της St. Patrick’s Day, ημέρα αφιερωμένη στον Άγιο Πατρίκιο, αγαπημένο και πολιούχο άγιο της Ιρλανδίας. Εάν σκεφτείς ότι η συγκεκριμένα μέρα γιορτάζεται ένθερμα σε κάθε γωνιά του κόσμου, καταλαβαίνεις πως το να ζήσεις τους εορτασμούς στη “μαμά” πατρίδα του, είναι μια μοναδική εμπειρία!

Η St Patrick’s Day είναι στις 17 Μαρτίου και ολόκληρη η πόλη μπαίνει σε φεστιβαλικούς ρυθμούς όλο το τετραήμερο 17-20 Μαρτίου. Εκδηλώσεις με ζωντανή μουσική, ειδικές ξεναγήσεις και περίπατοι, παζάρια και εκθέσεις διοργανώνεται σε όλο το Δουβλίνο, με αποκορύφωμα τη μεγαλειώδη παρέλαση που θα κατακλύσει τους δρόμους του Δουβλίνου, με αφετηρία την πλατεία Parnell.

>> Τα αεροπορικά εισιτήρια για Δουβλίνο τείνουν να είναι λίγο πιο ακριβά εκείνες τις μέρες, όμως αν φροντίσεις να ψάξεις από τώρα, έχεις πολλές πιθανότητες να βρεις οικονομικές ευκαιρίες τόσο σε εισιτήρια για Δουβλίνο το Μάρτιο, όσο και σε ξενοδοχεία. Για το Δουβλίνο από την Κύπρο, μπορείς να πετάξεις με την Ryanair, την Wizz Air και η Aegean Airlines.


 
Βουδαπέστη, Ουγγαρία
Ο Μάρτιος βρίσκει τη Βουδαπέστημε με αρκετά καλύτερες καιρικές συνθήκες, μετά τον παραδοσιακά παγωμένο χειμώνα που διανύει η πόλη. Με μέση θερμοκρασία περίπου τους 12ºC, οι δρόμοι της Βουδαπέστης ξυπνούν από τη χειμερία νάρκη και γεμίζουν με κόσμο, ενώ ολόκληρη η πόλη καλωσορίζει τη δειλή εμφάνιση της άνοιξης με τον πιο θεαματικό, πολύχρωμο και κεφάτο τρόπο.

Η 15η Μαρτίου είναι δημόσια αργία για την Ουγγαρία, η οποία γιορτάζει την επέτειο του Πολέμου για την Ανεξαρτησία της από τους Αψβούργους, το 1848-49.

Ντύσου σε κόκκινα, λευκά και πράσινα χρώματα και ακολούθησε τους ντόπιους στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε διάφορα σημεία της Βουδαπέστης για την ημέρα! Θα βρεις παρελάσεις, θεατρικά έργα, συναυλίες και παραστάσεις χορού και θεάτρου. Πολλά μουσεία διοργανώνουν θεματικές ξεναγήσεις, ενώ στο Κάστρο της Βούδας όλο το Σαββατοκύριακο θα είναι στημένο ένα μικρό πάρτι, με πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Και για τις πιο ήρεμες στιγμές σου, σε περιμένει σπέσιαλ κρουαζιέρα στο Δούναβη.

Ακόμη κι αν δε θες να συμμετέχεις στους εορτασμούς, μία βόλτα στο ειδυλλιακό Κάστρο της Βούδας, ανάμεσα σε ιστορικά μνημεία της ΟΥΝΕΣΚΟ και εκλεκτές γωνιές για να απολαύσεις μοναδικές Ουγγρικές νοστιμιές και ατμόσφαιρα, δε συγκρίνεται με τίποτα!
>> Η Aegean Airlines και η Ryanair διαθέτουν πτήσεις για Βουδαπέστη με απευθείας δρομολόγια από την Κύπρο, για ταξίδια το Μάρτιο!


Άμστερνταμ, Ολλανδία
Η άνοιξη πάει πολύ στο Άμστερνταμ και είναι γεγονός πως το Μάρτιο έχεις πολλά να δεις και να κάνεις στη θαυμαστή Ολλανδική πρωτεύουσα. Άνοιξη σημαίνει λουλούδια και πού θα μπορούσες να γιορτάσεις καλύτερα τον ερχομό της, από τους υπέροχους κήπους του Keukenhof!

Εμείς θα επικεντρωθούμε στις τουλίπες, καθώς Ολλανδία – τουλίπες (μεταξύ άλλων)!

Το Keukenhof είναι ο μεγαλύτερος κήπος του κόσμου και ανοίγει τις πύλες του παραδοσιακά την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου. Φέτος, τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαρτίου και μπορείς πολύ εύκολα να είσαι κι εσύ εκεί, αφού ο κήπος βρίσκεται ούτε μία ώρα δρόμο από το Άμστερνταμ.

Περισσότερες από 7 εκατομμύρια τουλίπες θα βρίσκονται και φέτος στην περιοχή Lisse, εκπροσωπώντας πάνω από 800 διαφορετικές ποικιλίες. Θα κάνεις βόλτα ανάμεσα σε απέραντες ανθισμένες εκτάσεις, θα φτιάξει η διάθεσή σου από τα τόσα πολλά χρώματα και θα βγάλεις θεαματικές φωτογραφίες, με φόντο το απόλυτο σήμα-κατατεθέν της Ολλανδίας.

Το φετινό θέμα του Keukenhof έχει τίτλο “The Golden Age” και αναφέρεται στη Χρυσή Εποχή του 17ου αιώνα, κατά την οποία η Ολλανδία γνώρισε πρωτοφανή άνθιση στις τέχνες, στις επιστήμες και στο εμπόριο – συμπεριλαμβανομένου και του εμπορίου τουλίπας!

Μοναδικά έργα τέχνης και κατασκευές φτιαγμένες εξολοκλήρου από τουλίπες, έρχονται να συμπληρώσουν το παραμυθένιο τοπίο του Keukenhof.

Αν ταξιδεύεις με παιδιά, μην ανησυχείς, γιατί δεν πρόκειται να βαρεθούν λεπτό! Θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο κυνήγι θησαυρού, να προσπαθήσουν να βρουν την έξοδο στο γιγάντιο λαβύρινθο και να παίξουν με την ψυχή τους σε ειδικά σχεδιασμένες παιδικές χαρές.

Θες να ταξιδέψεις στο Άμστερνταμ; Ρίξε μια ματιά στον πίνακα ενδεικτικών τιμών για αεροπορικά για Άμστερνταμ το Μάρτιο!

>> Mπορείς να πετάξεις από την Κύπρο για το Άμστερνταμ με την British Airways, τη Lot, Wizz Air και  την Easy Jet.

Φλωρεντία, Ιταλία
Πάντα είναι καλή ιδέα ένα ταξίδι στη Φλωρεντία, όμως την περίοδο της άνοιξης τα μάτια σας θα απολαύσουν τις ομορφιές της περιοχής σε αφθονία! Οι καλύτεροι μήνες για μια απόδραση στη Φλωρεντία με τις καλύτερες δυνατές καιρικές συνθήκες είναι οι μήνες της άνοιξης (εντάξει, και αρχές φθινοπώρου!). Τους μήνες της άνοιξης οι πολιτιστικές δραστηριότητες στη Φλωρεντία μεταφέρονται και σε εξωτερικούς χώρους, με διάφορα μουσικά (και όχι μόνο) φεστιβάλ ανοιχτά στο κοινό.

Το Μάρτιο (στις 25 του μήνα) η Φλωρεντία γιορτάζει τη δική της «Πρωτοχρονιά» (Florentine New Year) στην πλατεία Piazza SS Annunziata. Η παραδοσιακή πρωτοχρονιά της Φλωρεντίας συμπίπτει με τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στο Palazzo Vecchio με μια παρέλαση που γεμίζει τους δρόμους της πόλης με αέρα… μεσαιωνικό! Οι εορτασμοί συνεχίζονται στην πλατεία Piazza SS Annunziata, όπου κάτοικοι κι επισκέπτες της πόλης δοκιμάζουν παραδοσιακές, ιταλικές νοστιμιές στην υπαίθρια αγορά. Η γιορτινή μέρα κλείνει με μια συναυλία το βράδυ.

Ένας ακόμη λόγος για να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια για Φλωρεντία την άνοιξη είναι για να παρακολουθήσετε τις αναπαραστάσεις της Μεγάλης Εβδομάδας. Στην πόλη Grassina, σε μικρή απόσταση νότια της Φλωρεντίας, μπορείτε να παρακολουθήσετε την αναπαράσταση από τα Πάθη του Χριστού. Στο τελετουργικό συμμετέχουν περίπου 400 κάτοικοι της πόλης και η ατμόσφαιρα είναι κατανυκτική.

Η Κυριακή του Πάσχα θα σας βρει στην πλατεία Piazza del Duomo της Φλωρεντίας για το Scoppio del Carro (έκρηξη του κάρου), ένα έθιμο που μετρά κοντά στα 400 χρόνια ιστορίας. Ένα περίτεχνο ξύλινο, «όχημα» του 1622 περιφέρεται στους δρόμους της Φλωρεντίας, ακολουθώντας μια «ομάδα» από λευκά βόδια στολισμένα με γιρλάντες, για να καταλήξει στην πλατεία Piazza del Duomo. Εξοπλισμένο με πυροτεχνήματα, το όχημα «εκρήγνυται» όταν το χτυπά ένας πύραυλος από το βωμό του καθεδρικού ναού (συμβολίζοντας το Άγιο Πνεύμα). Σύμφωνα με την παράδοση, όσο πιο δυνατό και μεγάλο το χτύπημα, τόσο καλύτερη θα είναι η συγκομιδή της χρονιάς.

Πράγα, Τσεχία
Από τους πλέον διάσημους προορισμούς της κεντρικής Ευρώπης. Γίνετε οι πρωταγωνιστές του δικού σας παραμυθιού στην Πράγα κι ανακαλύψτε τα ανοιξιάτικα μυστικά της πρωτεύουσας της Τσεχίας!

Η πόλη είναι γεμάτη από θησαυρούς για αυτό θα σου προτείνω όλα όσα πρέπει σίγουρα να δεις. Αυτά είναι τα ακόλουθα: η γέφυρα του Καρόλου, το αστρονομικό ρολόι της Πράγας, η Πλατεία Παλαιάς πόλης της Πράγας , το Κάστρο της Πράγας, ο τοίχος του Λένον, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου, το σπίτι που “χορεύει” και η πύλη της Πυρίτιδας. Πριν φύγεις θα πρέπει σίγουρα να κάνεις μια κρουαζιέρα στα νερά του Μολδάβα.

Για να δείτε πώς γιορτάζουν το Πάσχα στην Πράγα, να απολαύσετε μοναδικά φεστιβάλ και να γνωρίσετε την… ανθισμένη πλευρά της γοητευτικής αυτής πόλης!

Σινεφίλ και υποστηρικτές των δικαιωμάτων του ανθρώπου γιορτάζουν το τέλος του χειμώνα με το ετήσιο φεστιβάλ κινηματογράφου One World Film Festival (5-14 Μαρτίου 2020). Στα μέσα του ίδιου μήνα, παρότι ιρλανδικής προέλευσης γιορτή, η Πράγα γιορτάζει την ημέρα του Αγίου Πατρικίου (St Patrick’s Day). Η μπίρα ρέει άφθονη στις ιρλανδικές παμπ, ενώ το πράσινο χρώμα και οι σημαίες της Ιρλανδίας που ανεμίζουν προσδίδουν μια νότα ιδιαίτερης ζωντάνιας στην πόλη.

>> Πτήσεις για την Πράγα από την Κύπρο εκτελεί η Cyprus Airways και η Aegean Airlines.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close