Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αρχίζει ο σχεδιασμός για το (πολυ-αναµενόµενο) μουσείο του λεµεσιανού καρναβαλιού

Το Καρναβάλι Λεμεσού, θα έχει το χώρο και τη θέση που του αξίζει!

Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2020

Το Καρναβαλικό Μουσείο, θα ξεκινήσει να υλοποιείται εντός του χρόνου, έπειτα από τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν. Το Μουσείο θα στεγαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολοµωνίδης.

Το διαγωνισμό υλοποίησης του Μουσείου κέρδισε ο γνωστός αρχιτέκτονας της πόλης και κατασκευαστής αρμάτων, Γιώργος Παπαδόπουλος και ομάδα από ειδικούς και εμπειρογνώμονες μεταξύ των οποίων και ο ιστορικός του Καρναβαλιού Στέλιος Γεωργιάδης.

Η ειδική οµάδα στην οποία κατακυρώθηκε η προσφορά θα εκπονήσει µελέτη για τον εκθεσιακό χώρο και τις θεµατικές ενότητες που θα περιλαµβάνει, µέσα από τις οποίες ο επισκέπτης θα µπορεί να παρακολουθήσει την ιστορική εξέλιξη του λεµεσιανού καρναβαλιού από τις απαρχές του έως τις µέρες µας, τον τρόπο που η Λεµεσός γιόρταζε και γιορτάζει το καρναβάλι, αλλά και τον τρόπο συµµετοχής των διαφόρων κοινωνικών στρωµάτων της πόλης, διαχρονικά. Ο επισκέπτης θα µπορεί επίσης να έχει συµµετοχική δυνατότητα, την οποία θα του προσφέρει η χρήση της πιο σύγχρονης ηλεκτρονικής τεχνολογίας και των διαδραστικών προγραµµάτων.

Τα εργαστήρια δηµιουργίας µάσκας και καρναβαλίστικης αµφίεσης, σχεδιασµού και εκτέλεσης κατασκευών και αρµάτων θα αποτελέσουν σηµαντικό κεφάλαιο και επί τούτου θα µελετηθεί η δηµιουργία υπερυψωµένου στεγάστρου στην οροφή του κτιρίου για τη διαµόρφωση νέων εκθεσιακών χώρων που να επιτρέπουν τη φιλοξενία µεγάλου µεγέθους κατασκευών και αρµάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί καρναβαλιστές έθεσαν εδώ και καιρό την αναγκαιότητα δημιουργίας Καρναβαλικού Μουσείου, που θα αποτελεί μέρος της ιστορίας της πόλης, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου.

Το Λεμεσιανό Καρναβάλι έχει πάνω από 150 χρόνια ιστορίας και πρέπει να έχει τη θέση που του αξίζει.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close