Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τι ετοιμάζουν οι δήμοι της Κύπρου για την Τσικνοπέμπτη;

Τσικνοπέμπτη: Το παραδοσιακό τσίκνισμα στους δήμους

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2020

Γλέντι με χορούς, μουσική, εδέσματα και παρελάσεις καρναβαλιστών και φυσικά χωρίς να λείπει το παραδοσιακό τσίκνισμα έχουν ετοιμάσει πολλοί δήμοι του νησιού.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ 
To Καρναβάλι Αμμοχώστου, το Καρναβάλι της καρδιάς μας, έρχεται φέτος δριμύτερο, αναβαθμισμένο και σαφώς καλύτερο! Το Καρναβάλι που αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε απ’ όλους εσάς είναι πλέον θεσμός και έχει μπει για τα καλά στον χάρτη των κορυφαίων πολιτιστικών δρώμενων της χώρας μας. Με τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα, το δικό του λογότυπο και πλέον τον δικό του Ύμνο που επιμελήθηκε το μουσικό ωδείο Music S Cool ήρθε για να μείνει. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου, στην Πλατεία Μητροπόλεως-Αγίου Γεωργίου στις 17.00 (και την άφιξη της Βασίλισσας της καρδιάς μας στις 19.30), όπου θα γλεντήσουμε και θα ξεφαντώσουμε ''τσικνώνοντας'' τιμώντας δεόντως το "κρέας" με το ψήσιμο της τόσο της παραδοσιακής σούβλας, όσο και άλλων κρεατικών. Οργανωμένα σύνολα της επαρχίας θα προσφέρουν πλούσια κρεατικά και όχι μόνο εδέσματα, άφθονο ποτό, με ζωντανή μουσική, ώστε να ετοιμαστούμε για την άφιξη της φετινής βασίλισσας του Καρναβαλιού Αμμοχώστου ''Queen of Guinness'' Μαρία Καλημέρα!

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
Η Λεμεσός ετοίμασε για την Τσικνοπέμπτη ένα πρόγραμμα... πλούσιο, που ξεκινά από νωρίς
11.00π.μ. Καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με μουσική και κέρασμα μπροστά από την Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος, πρώην Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού) και την Τράπεζα Κύπρου (οδός Αγίου Ανδρέου έναντι εκκλησίας Αγίας Νάπας). 
12.30μ.μ. Η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» τραγουδούν στην Πλατεία Σαριπόλου για όλο τον κόσμο.
5.00μ.μ. Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου: Η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) ζωντανεύει και μας παρασέρνει στους ρυθμούς του Καρναβαλιού με μουσική και τραγούδι.
5.30μ.μ. H ομάδα κρουστών Batukinio ανεβάζει τους ρυθμούς του καρναβαλιού με την παρουσία τους. Το γλέντι συνεχίζεται με το συγκρότημα «Latin Smile Salsa»
5.45μ.μ. Δημοτικό Μέγαρο: Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων  (Λεμεσού) διοργανώνουν Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα «Καρναβάλι 2020». Συμμετέχουν η Δημοτική και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.
6.15μ.μ. Δημοτικό Μέγαρο: Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, τις Μαζορέττες Λεμεσού  και τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών σε πομπή, θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο).
7.00μ.μ. Ο Βασιλιάς Λεμέσιος, ο Μαχαραγιάς της πόλης εισέρχεται στην πόλη πάνω σε ένα εντυπωσιακό άρμα με τη συνοδεία του. Τον Βασιλιά πλαισιώνουν ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Βασιλική Οικογένεια, οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου και οι Κανταδόροι Αρίονες, η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, η ομάδα κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού.
Εδώ Λεμεσός! Κοπιάστε όλοι μεταμφιεσμένοι!
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου  και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου,  Καραϊσκάκη (Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη), Στασίνου, Ανδρέα Δρουσιώτη και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων. Θα ακολουθήσει ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό από το συγκρότημα «The Carnaband».

Άσιλα Τσικνοπέμπτη στην Αγλαντζιά
Με την Τσικνοπέμπτη, αρχίζουν και οι εκδηλώσεις της Αγλανζτιάς για το Καρναβάλι. Και φέτος ο Δήμος, θα στήσει ένα τρελό μεσημεριανό πάρτι με φαγητό, ποτό και μουσική. Συγκεκριμένα ο δήμος και η κοινότητα Αγλαντζιάς καθώς και αρκετές εταιρείες αλλά και φοιτητές, στις 20 Φεβρουαρίου θα γιορτάσουν την έναρξη των εκδηλώσεων Καρναβαλιού Αγλαντζιάς 2020 με μιαν Άσιλα Τσικνοπέμπτη.  Παραδοσιακά προϊόντα, χορός, μουσική και φυσικά άφθονο ποτό και φαγητό για όλους!
Σημείωση: ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΕΝ ΦΟΥΛ ΚΥΠΡΙΑΚΑ!
• Πίττα μιξ με σουβλάκια, λουκάνικο, χαλούμι, παστουρμά, €8 
• Πίττα με σουβλάκια ή χαλούμι ή λουκάνικα, €6
*Συμπεριλαμβάνονται σαλατικά 
ΠΟΤΑ: μπύρα, ζιβανία, αναψυκτικά και αλκοολούχα.
- Επιπλέον επιλογές φαγητού burgers, hot dogs και pizza
Είσοδος: ΔΩΡΕΑΝ
Ώρα: Από τις 12:00 το μεσημέρι 
Τοποθεσία: Καρναβαλίστικη Τέντα (χώρος στάθμευσης Λεωφ. Κερύνειας απέναντι από την Εκκλησία του Αποστ. Ανδρέα) 
Βρείτε την τοποθεσία στον χάρτη (https://bit.ly/3aAq3Hy)
Για περισσότερες πληροφορίες και προ-κρατήσεις εταιρικών αλλά και μεγάλων οικογενειακών τραπεζιών στο 22460580, 97631655.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Ο Δήμος Λάρνακας αποφάσισε φέτος να τσικνίσει μαζί με τους δημότες της στην πλατεία Ευρώπης. Εξ ου και προσκαλεί το κοινό την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου, στις 12.00, στην Πλατεία Ευρώπης, στο παραλιακό μέτωπο στις Φοινικούδες, για να γιορτάσουμε την μέρα με αποκριάτικη διάθεση. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμος Λάρνακας θα προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ εδέσματα της ημέρας, κρασί και ζιβανία.
Να είστε όλοι εκεί!

Τσικνοπέμπτη και στην Πάφο
Την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου, στις 6.00μ.μ., στη Λεωφόρο Γ. Διγενή θα γίνει η πανηγυρική είσοδος του Βασιλιά και της Βασίλισσας του Καρναβαλιού με θέμα: « Καρναβάλι σε Ρυθμούς Κούβας », με τη συνοδεία της Σχολής Χορού Dance With Me Χριστίνας Καμπανέλα, της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και των Μαζορέτων της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χατζηευτυχίου, η οποία θα καταλήξει στην Πλατεία Kennedy. Βασιλιάς ο Ιάκωβος Χατζηβασίλης και Βασίλισσα η Αριλένα Κωνσταντίνου.
Ακολούθως, γύρω στις 7.00μ.μ., θα αρχίσει η Μεγάλη Συναυλία του Tonis Sfinos και της δεκαμελούς ορχήστρας του. Στον χώρο της εκδήλωσης, θα προσφέρεται ζιβανία.



Τσικνοπέμπτη στην παλιά Λευκωσία
Ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Πεζοδρόμων Λευκωσίας και ο Δήμος Λευκωσίας ετοιμάζουν γιορτή για την Τσικνοπέμπτη. Στην Παλιά Λευκωσία θα στηθεί ένα πάρτι με ζιβανία και ζωντανή μουσική στους πεζόδρομους της Λήδρας και της Ονασαγόρου. 

Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς
Την έναρξη των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων στην Πόλη Χρυσοχούς, σηματοδοτεί η Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου, για την οποία ετοιμάζουν διασκέδαση στην πλατεία της Πόλης, δίπλα στο Mikis Tavern με τσικνίσματα, τραγούδι, χορούς. Στις 16.30 να είσαι εκεί.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close