Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Οι 4 καταρράκτες του Τρόοδους που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς φέτος

Μια λίστα με μερικούς από τους καταρράκτες της Κύπρου που μπορείςνα επισκεφτείς, να εξερευνήσειςκαι να δροσιστείς

Δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου 2020

Βρισκόμαστε ήδη στο απόγειο των καλοκαιρινών διακοπών και όσοι δεν βρίσκονται σε κάποια παραλία (στην άλλη άκρη του νησιού!), ετοιμάζονται να εξαφανιστούν για λίγες μέρες μακριά από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις.

Άλλωστε, λίγο ο υδράργυρος που δεν λέει να κατέβει και πολύ περισσότερο η ανάγκη μας για μικρές εξορμήσεις εντός νησιού (λόγω κορωνοϊού) γιατί όχι και για μπάνια, μας βάζει στη διαδικασία να ψάχνουμε τη δροσιά στη θάλασσα -και όχι μόνο.

Και ποιος είπε ότι το μπάνιο και η δροσιά πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από τις λέξεις θάλασσα και πισίνα;

Αν για φέτος «χόρτασες», λοιπόν, τις θάλασσες και τις παραλίες, το Check in Cyprus σού προτείνει πιο κάτω 4 εναλλακτικά μέρη δροσιάς στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Τρόοδους.

Βάλε μαγιό ή έστω κάτι ανάλαφρο και πάμε για μπάνιο!

Καταρράκτης Καληδονιών:
Η ονομασία του καταρράκτη των Καληδονιών πιστεύεται πως προήλθε από τους Άγγλους και συγκεκριμένα τους Σκωτσέζους. Όταν επισκέφτηκαν την περιοχή, γύρω στο 1878, οι Άγγλοι και οι Σκωτσέζοι, δύο χιλιόμετρα περίπου βόρεια των Π. Πλατρών είδαν τον καταρράκτη, ο οποίος τους γοήτευσε. Θυμήθηκαν την πατρίδα τους και τον ονόμασαν Καταρράκτη της Καληδονίας (Καληδονία ονομαζόταν στα αρχαία χρόνια η Σκωτία). Οι κάτοικοι των Πλατρών τον έλεγαν και τον λέγουν Καταρράκτη των Καληδονιών (Τα Καληδόνια).

0 καταρράκτης είναι από τους πιο ψηλούς που έχομε στην Κύπρο. Το νερό του καταρράκτη πέφτει κάθετα από ύψος 13 μέτρων. Υπάρχει δρόμος για αυτοκίνητα, που οδηγεί στον καταρράχτη, καθώς και μονοπάτι της φύσης (κοντά στο Ψηλόδεντρο) που οδηγεί σ' αυτόν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Millomeri Waterfalls

A post shared by Aug 19, 2020 at 3:43am PDT

Καταρράκτης Μυλλομέρης:
Βρίσκεται στην κοίτη του Κρυού Ποταμού νοτιοανατολικά της κοινότητας Πάνω Πλατρών, σε υψόμετρο 980 m κοντά στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης. Είναι σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την αφετηρία του «Μονοπατιού μελέτης της φύσης», και είναι ένας πανέμορφος καταρράκτης ο οποίος είναι κατάλληλος για να σε δροσίσει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το ύψος πτώσης του νερού είναι 20 μέτρα και έχει το μεγαλύτερο ύψος από όλους τους καταρράκτες του Τροόδους. Τα πετρώματα της περιοχής αποτελούνται κυρίως από διαβάση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Waterfalls Don’t forget to like #LimassolCY on Facebook! Photos by @step_photography_art

A post shared by Limassol (@limassolcy) on

Καταρράκτης Χαντάρας:
Βρίσκεται στην κοίτη του ποταμού Τροοδίτισσας ή Διπλού Ποταμού βόρεια του χωριού Φοινί, μέσα στο κρατικό δάσος, σε υψόμετρο 1035m.  Χωρίς αμφιβολία, ο καταρράκτης, ένα εξαίσιο δημιούργημα της φύσης, μαγεύει και εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη.
Η πρόσβαση στον επιβλητικό καταρράκτη γίνεται μέσω ενός «ευχάριστου και σύντομου χωματόδρομου». Ο καταρράκτης αναδύεται στο μέσο ενός άγριου παρθένου τοπίου με σκλήδρους, πλατάνια, πεύκα, λατζιές, ρούδι και κουμαριές. Ο επισκέπτης θα μαγευτεί από τις μυρουδιές του λάδανου, της φασκομηλιάς και της λεβάντας, σε συνδυασμό με τις εξαίσιες μελωδίες της φύσης, το ρόχθο του νερού καθώς πέφτει, και το γλυκό κελάδημα του αηδονιού.

Το νερό του καταρράκτη πέφτει ορμητικά από ύψος περί τα οκτώ μέτρα, σχηματίζοντας στη βάση μια μικρή λιμνούλα. Το αφρώδες νερό κυλάει πάνω στα «σκληρά ηφαιστειογενή πετρώματα του γάβρου τα οποία γέμισαν με μικροσκοπικά βελούδινα βρύα, ενώ δίπλα ο κισσός σφιχταγκάλιασε τους ευθυτενείς λιγνούς κορμούς των πλατανιών.

Πλησίον του καταρράκτη βρίσκονται τα θεμέλια ενός παλιού νερόμυλου, που λειτουργούσε πιθανότατα στις αρχές 20ού αιώνα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Regina Забавы ради (@regina_panteli) on

Καταρράκτης Μέσα Ποταμού:
Μέσα σ’ ένα απίθανο τοπίο με πυκνή βλάστηση, ο καταρράκτης του Μέσα Ποταμού βρίσκεται κοντά στο χωριό Σαϊττάς και το ξακουστό μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου. Συγκεκριμένα βρίσκεται στην κοίτη του ποταμού της Αρκολαχανιάς ή Μέσα Ποταμού, βορειοδυτικά του Σαϊττά κοντά στο Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στο Μέσα Ποταμό, σε υψόμετρο 1000 μέτρων. 

Στους καταρράκτες έχουμε πρόσβαση από τον εκδρομικό χώρο Μέσα ποταμού. Ακριβώς πριν περάσουμε την γέφυρα που ενώνει τις όχθες του ποταμού, αριστερά, υπάρχει στενό και κατηφορικό μονοπάτι. Τα πρώτα 50 μέτρα είναι φυσικά σκαλοπάτια, ακολουθούν άλλα 50 με ομαλή επιφάνεια. Ακολουθούν εκατό άλλα που είνα φυσικά σκαλοπάτια, ακολουθούν άλλα 50 με ομαλή επιφάνεια. Ακολουθούν εκατό άλλα που είναι πολύ έντονα κατηφορικά...

Σχετικά

Ατζέντα
December 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close