15-24 November 2013
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Η όπερα της πεντάρας: Παραστάσεις σε όλη την Κύπρο!

Το μουσικό έργο των Μπέρτολτ Μπρεχτ καιΚουρτ Βάιλ από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου

Δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2013

"Το να κλέψεις μια τράπεζα είναι μικρότερο έγκλημα από το να την ιδρύσεις" δηλώνει ο Μακ ο μαχαιροβγάλτης στο έργο λίγο πριν τη θανάτωσή του. Το μουσικό έργο των Μπέρτολτ Μπρεχτ και Κουρτ Βάιλ μας μεταφέρει εκεί όπου η διεφθαρμένη πολιτική εξουσία, στο πρόσωπο του αρχηγού της αστυνομίας, μπλέκεται σε ένα σκοτεινό παιχνίδι με τον κόσμο των ζητιάνων, των κακοποιών και της μαφίας. Σκευωρίες και πλεκτάνες διεξάγονται ανεμπόδιστα, αφού εξαγορασμένη η αστυνομική δύναμη επιμένει να κάνει τα στραβά μάτια. Η εγκληματική διαφθορά σε όλα τα επίπεδα της αστικής κοινωνίας, εκκωφαντική μέχρι τις μέρες μας, αναδεικνύεται έντονα μέσα από την σύγχρονη ματιά του σκηνοθέτη Στέφανου Κοτσίκου σε ένα κλασικό και καθόλα επαναστατικό έργο. Μετάφραση Παύλος Μάτεσις και σκηνοθεσία Στέφανος Κοτσίκος. Σκηνικά / κοστούμια Χάρης Καυκαρίδης, Μελίτα Κούτα, μουσική διδασκαλία / μουσικός επί σκηνής Σάββας Σάββα και χορογραφία / κίνηση Φώτης Νικολάου. Ερμηνεύουν οι: Προκόπης Αγαθοκλέους, Δημήτρης Αντωνίου, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Λουκάς Ζήκος, Βαλεντίνος Κόκκινος, Βαρνάβας Κυριαζής, Γιώργος Κυριάκου, Παναγιώτης Λάρκου, Μαρίνα Μανδρή, Μιχάλης Μουστάκας, Νεοκλής Νεοκλέους,  Έλενα Παπαδοπούλου, Αννίτα Σαντοριναίου, Σώτος Σταυράκης, Ανδρέας Τσέλεπος, Στέλα Φυρογένη, Αντωνία Χαραλάμπους, Νιόβη Χαραλάμπους, Θέα Χριστοδουλίδου, Χριστίνα Χριστόφια.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

22 Νοεμβρίου - (μετά το τέλος της παράστασης)

Οι δύο όψεις του κυνισμού: Η Όπερα της Πεντάρας ως οδηγός για δύσκολους καιρούς. Αντώνης Μπαλασόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Αγγλικών Σπουδών, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κύπρου.

23 Νοεμβρίου 2013 - (πριν την παράσταση, 19.00)

Η εξαίρεση και ο κανόνας: μια εξαίρεση, χρονικά προγενέστερη, στον κανόνα της πρόσληψης του Μπρεχτ στην Κύπρο. Μηνάς Τίγκιλης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΕΘΑΛ.

6 Δεκεμβρίου 2013 - (μετά το τέλος της παράστασης)

Συζήτηση για το έργο Η Όπερα της Πεντάρας του Μπέρτολτ Μπρεχτ με το σκηνοθέτη κ. Στέφανο Κοτσίκο, τους ηθοποιούς και το κοινό.

Ώρα: 20.30. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 77772717.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close