Shopping , News

7 κλασικά ανδρικά αρώματα, που δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα

Και οι άνδρες έχουν τα κλασικάα κι αγαπημένα τους αρώματα

Δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2020

Τα έχουμε φορέσει πολλάκις. Μας ξυπνούν μνήμες από το παρελθόν. Αν ψάχνουμε ένα άρωμα με υπογραφή, δεν έχουμε παρά να επιστρέψουμε στα κλασικά.

Διότι το να κυνηγάς τυφλά το κάθε νέο trendy παρφουμάρισμα, δεν είναι και πολύ στυλάτο.

Floris Νο.89
Μας έρχεται από το μακρινό 1951. Λέγεται πως ο δημιουργός του James Bond, Ian Fleming, το λάτρευε. Προέρχεται από μια οικογένεια αρωμάτων που έχει βαθιές ρίζες στο παρελθόν: φανταστείτε, θα πρέπει να ανατρέξουμε στο 1730 για να βρούμε το μητρικό άρωμα. Ξηλώδες άρωμα με νότες από πορτοκάλι, περγαμόντο, μοσχοκάρυδο. Στο βάθος αχνοφαίνονται οι μεσαίες νότες από τριαντάφυλλο, γεράνι και ιλάνγκ-ιλάνγκ. Είναι φρέσκο, πικάντικο και κιτρώδες. Old school και αδιαπραγμάτευτα βρετανικό, για κυρίους που δεν αλλάζουν άρωμα κάθε τρεις και λίγο.

Creed Green Irish Tweed  
Τι θα λέγατε για μια βόλτα στην Ιρλανδική εξοχή; O Οlivier Creed, ο δημιουργός του αρώματος, μάς το εμφάνισε το 1985. Ένα κλασικό λουλουδένιο άρωμα για άντρες, ενώ ταυτόχρονα είναι τόσο ξυλώδες, κιτρώδες και υδάτινο. Η λουίζα και η ίριδα είναι τα πρώτα στοιχεία που τρυπούν τη μύτη, ενδιάμεσα τα φύλλα βιολέτας δίνουν έναν επιπλέον τόνο, ενώ ως βάση υπάρχουν το σανταλόξυλο και η γκρίζα άμβρα. Το σύνολο είναι σπορτίφ και φρέσκο αλλά με φινετσάτο τρόπο που δεν δύναται να αντιγραφεί.

Penhaligon’s Blenheim  
Δημιουργήθηκε από τον Δούκα του Marlborough. Πρόκειται για μία eau de toilette που φτιάχτηκε για να φορεθεί από τους Άγγλους ευγενείς. Ο δημιουργός του συνήθιζε να λέει πως ήθελε να φτιάξει ένα άρωμα που να ταιριάζει με το φλεγματικό χιούμορ των Άγγλων και να φέρνει στο νου το άρωμα ενός ακριβού μπουκαλιού τζιν. Ιδιοσυγκρασιακή μυρωδιά. Αν είναι κλασικό; Εδώ 147 χρόνια βρίσκεται σ’ αυτή την κατηγορία. Δεν το λες και μικρό διάστημα.

Chanel Egoiste  
Κυκλοφόρησε το 1990 και είναι δημιουργία του Jacques Polge. Θυμόμαστε βέβαια και την επική του ασπρόμαυρη διαφήμιση. Ενα έντονα θερμό άρωμα, άκρως πικάντικο και ξυλώδες. Σέξι, αλλά τόσο – όσο. Από το ροδόξυλο Βραζιλίας και το μανταρίνι Σικελίας έως το γαρύφαλλο, την κανέλα, την βανίλια και το ταμπάκο, αυτό το άρωμα έχει φορεθεί πολλάκις από γοητευτικούς άντρες όλα αυτά τα χρόνια και ως φαίνεται θα συνεχίσει να φοριέται.

Dior Sauvage
O αρωματοποιός Edmond Roudnitska το δημιούργησε το 1966. Άλλο ένα κλασικό κιτρώδες/ξυλώδες άρωμα που έχει φορεθεί από πλήθος ανδρών. Από τον Αλέν Ντελόν τότε, ώς τον Τζόνι Ντεπ σήμερα. Θα βρείτε πολλές νότες φρούτων, δεντρολίβανου, κύμινου, λεμονιού, περγαμόντου και βασιλικού. Στο βάθος θα σας έρθουν μικρά κύματα από κόλιανδρο, γαρύφαλλο,  γιασεμί, τριαντάφυλλο και σανταλόξυλο. Η απλότητα είναι η δύναμη του αρώματος αυτού.

Hermès Eau D’ Orange Verte
Μια δημιουργία της Francoise Caron από το 1979 που έχει καταφέρει να γίνει κλασικό και να παραμείνει αναλλοίωτο από τον χρόνο. Είναι ένα από εκείνα τα αρώματα που η πράσινη και βοτανική του διάσταση δίνουν τον τόνο. Περιέχει πορτοκάλι, λεμόνι του Αμάλφι, μανταρίνι, μέντα, κασσία, βρύα δρυός και πατσουλί. Αν δεν το έχει φορέσει ως τώρα καλό είναι να το κάνετε. Ένα αληθινά σοφιστικέ άρωμα με φυσικούς τόνους χωρίς επιτήδευση.

Frederic Malle French Lover
Ένα έντονα ξυλώδες άρωμα με ευδιάκριτο τον μόσχο ως κύριο χαρακτηριστικό. Βαρύ και λίαν ερωτικό, όπως μαρτυρά το όνομα. Ο δημιουργός του αρώματος είναι ο Pierre Bourdon για λογαριασμό του μοναδικού «εκδότη» αρωμάτων Frederic Malle. Σε πρώτη «ματιά» θα βρείτε καρυκεύματα και γάλβανο, ενώ στη συνέχεια θα σας αιχμαλωτίσουν το θυμίαμα, ο κέδρος, ο λευκός μόσχος και τα φύλλα δρυός. Είναι δυνατό άρωμα, αυτό πρέπει να το επαναλάβουμε για εκείνους που ενδεχόμενα επιθυμούν κάτι πιο καθημερινό.

Πηγή: Andro.gr

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close