Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

10 ιδέες για ξεφάντωμα το σαββατοκύριακο

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις το σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2020

Το σαββατοκύριακο είναι εδώ κι εμείς ετοιμαζόμαστε να το υποδεχθούμε πανηγυρικά! 

Εξάλλου, μας δίνει και πολλές αφορμές για έξοδο. Από τα πάρτι των καρναβαλιών μέχρι τις διάφορες εκδηλώσεις που θα δούμε στις πόλεις, αυτό το weekend θα είναι σίγουρα πολύ όμορφο και γεμάτο ξεχωριστές στιγμές για όλους μας!

Πάρτι φιλαναγνωσίας για τα γενέθλια του Μουσείου Παραμυθιού!  
Το Μουσείο Παραμυθιού γιορτάζει τα τρίτα του γενέθλια με ένα παραμυθένιο πάρτι φιλαναγνωσίας! Αγαπημένοι συγγραφείς θα αφηγηθούν τις ιστορίες τους μέσα από διαδραστικά εργαστήρια και μαζί με τα παιδιά θα ευχηθούν στο Μουσείο Παραμυθιού «Χρόνια Πολλά». Οι συγγραφείς που θα βρεθούν μαζί μας στα γενέθλια είναι: Δήμητρα Χαραλάμπους με «Το Κρυφτό», Νάγια Παναγιώτου και Γιώργος Μιτλεττον με το «Δεν είμαι η Μυρτώ», Δέσποινα Ηρακλέους με το «Η μηχανή που έφτιαχνε ιστορίες», 
Έλενα Περικλέους με το «H πράσινη τρυπημένη κάλτσα», Μαριάννα Παναγιώτου με το «Ένα ψάρι μα τι ψάρι που ‘χει χάρη και καμάρι».
>> Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, Μουσείο Παραμυθιού, Λευκωσία, 10:30-13:30. Είσοδος ελεύθερη. 

Φτιάχνουμε Χαρταετούς με τη Λήδρα και τον Λέδρο
Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό - Κλάδο Λευκωσίας, διοργανώνει για ακόμη μια χρονιά την εκπαιδευτική δραστηριότητα για οικογένειες με παιδιά «Φτιάχνουμε Χαρταετούς με τη Λήδρα και τον Λέδρο». Παππούδες, γονείς και παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στην αναβίωση του παραδοσιακού πετασιού (χαρταετού), το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στις 14:30, στους χώρους του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας. Η ομάδα του Μουσείου συγκέντρωσε πολύτιμες γνώσεις, παλιές τεχνικές και παραδοσιακά υλικά, έτσι ώστε να βοηθήσει τους μεγάλους να θυμηθούν και να διδάξουν και τους μικρούς να μάθουν και να διασκεδάσουν. Χρωματιστά χαρτιά, κόλλες, ψαλίδια, κέφι και φαντασία είναι αρκετά για την αναβίωση του παραδοσιακού αυτού παιχνιδιού. Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν συλλογικά και με την καθοδήγηση του έμπειρου προσωπικού του Μουσείου, θα κατασκευάσουν το δικό τους χαρταετό για την Καθαρά Δευτέρα. Με συμμετοχή €20 ανά οικογένεια (η τιμή περιλαμβάνει υλικά για την κατασκευή ενός χαρταετού), στηρίζουμε το ανθρωπιστικό έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού - Κλάδου Λευκωσίας και αγκαλιάζουμε τις παραδόσεις και την ιστορία του τόπου μας. 
>> Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, Λεβέντεο Δημοτικό Μουσείο, Λευκωσία, 14.30. Για δηλώσεις συμμετοχής: 22661475 (εσωτ. 106 και 110) / education@leventismuseum.org.cy

    

 Grand Gala Concert
Ένα φαντασμαγορικό Gala Χορού με αριστουργήματα του Κλασικού Μπαλέτου από όλο τον κόσμο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο η Atria Music. Μεγάλα αστέρια του χορού από τα διάσημα θέατρα της Ρωσίας, Μπολσόι, Μαριίνσκι και Μιχαϊλόφσκι έρχονται να μαγέψουν το κοινό με την απαράμιλλη ευελιξία τους και την άψογη τεχνική τους, ερμηνεύοντας μέσα από μια σύγχρονη χορευτική προσέγγιση αποσπάσματα κορυφαίων αριστουργημάτων του Κλασικού Μπαλέτου. Ανάμεσα στους σπουδαίους καλλιτέχνες και οι βραβευμένοι Alexander Volchkov, Nina Kaptsova, Ruslav Skvortsov, Anastasia Goryacheva, Igor Kolb Oxana Bondareva και Denis Savin.  Μια υπέροχη συνάντηση χορευτικής δεξιοτεχνίας, αρμονίας και ανυπέρβλητης μουσικής με κορυφαία έργα του κλασικού ρεπερτορίου όπως «Ο Σπάρτακος», «Η λίμνη των κύκνων», «Η ωραία κοιμωμένη», «Κάρμεν» και «Νουρέγιεφ»!  Μία μοναδική βραδιά γεμάτες εναλλαγές συναισθημάτων, σύγχρονης έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας για τη στήριξη του συνδέσμου «Ένα όνειρο μια ευχή», στον οπο ίο θα παραχωρηθεί μέρος των εσόδων. Χορηγοί Επικοινωνίας: Τηλεόραση SIGMA και Συγκρότημα  ΔΙΑΣ. 
>> Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 19:00. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.comwww.atriamusic.com.

Ο Τόμμυς Χρυσοστ όμου εκθέτει στ ο Cito
Στ ην τρίτη του ατομική έκθεση, με τίτλο «Reach Out», ο Τόμμυς Χρυσοστόμου ξεπερνά τα όρια της μπογιάς σε καμβά, με έργα που συνδυάζουν, εκτός των άλλων, υφές, γλυπτά και τεχνητά άνθη.  Επηρεασμένος κυρίως από συναισθήματα και εμπειρίες, εστιάζει και έχει τις αντιθέσεις σαν πυρήνα, τόσο τεχνικά όσο και οπτικά.  Χρώματα και θεματικές συγκρούονται με έναν υπέροχο, σουρεαλιστικό τρόπο και απλώνουν το χέρι στον παρατηρητή επιβάλλοντας την προσοχή του θεατή για να τον παρασύρουν, το κάθε ένα στη δική του ιστορία.
>> Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, Cito Gourmet Express, 1ος Όροφος, 17:00 – 21:00. 

 

Βάφ’ τα μαύρα
Θέατρο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ
Η κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα διασκευασμένη στα κυπριακά από τη Μαρίνα Φραγκεσκίδου σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκα. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ντίνος Χαραλάμπους πεθαίνει αφήνοντας πίσω του δυο γυναίκες -πρώην και νυν- αλλά και δύο παιδιά, έναν γιο και μια κόρη. Μια αναποδιά τη μέρα της κηδείας στέκεται αρκετή για να καταλήξουν όλοι οι συγγενείς στο σπίτι του εκλιπόντος για μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις, ανατροπές, επιπλοκές και ένα σωρό παρεξηγήσεις. Παίζουν: Κώστας Καζάκας, Έλενα Ευσταθίου, Έλενα Χριστοφή, Μιχάλης Μουστάκας, Ζωή Κυπριανού, Μαρία Παπακώστα, Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος, Ειρήνη Σαλάτα, Εύρος Βασιλείου.
>> Σ 22 & Κ 23 Φεβ, Θέατρο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ, Λευκωσία, 20.30.
Πληρ. 70009093. 

    

Καρναβάλι Αγλαντζιάς Πάρτι - Nostalgia 70s 80s Disco
Για 2η συνεχή χρονιά τα Nostalgia Parties έχουν επιλεγεί ως το επίσημο πάρτι του Σαββάτου στο φετινό 4ήμερο Καρναβάλι Αγλαντζιάς!  Το Καρναβάλι Αγλαντζιάς αγαπήθηκε από τη Λευκωσία και καθιερώθηκε ως η μεγαλύτερη ετήσια πολιτιστική εκδήλωση στην πόλη.  Το πάρτι του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί σε μια μεγάλη pop-up ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΕΝΤΑ απέναντι από την Εκκλησία Απ. Ανδρέα, στην Λεωφ. Κερύνειας στην Αγλαντζιά. Διασκεδάστε σε καρναβαλίστικους ρυθμούς με αγαπημένα Disco & Classics απο τις δεκαετίες των 70s & 80s. H μουσική αρχίζει η ώρα 8μμ οπότε κοπιάστε νωρίς!
>> Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, Καρναβαλίστικη Τέντα, Λεωφ. Κερύνειας, Αγλαντζιά, 20:00 - 00:00. Είσοδος €5.

 Καρναβαλίστικη παρέλαση στα στενά δρομάκια του Κόρνου
Εσύ λοιπόν που δεν σκοπεύεις να κατέβεις Λεμεσό για το Καρναβάλι, δεν θέλεις να πας στο Παραλίμνι ή στην Πάφο, αλλά ούτε στο Καρναβάλι Αγλαντζιάς, τότε έχω να σου πω ότι υπάρχουν κι άλλες ευκαιρίες για να μασκαρευτείς, να χαρείς και να διασκεδάσεις, ακόμα -γιατί όχι- και να παρελάσεις!  Μία από αυτές τις ευκαιρίες μας δίνει και φέτος (για πέμπτη συνεχή χρονιά) η κοινότητα του Κόρνου, η οποία διοργανώνει την Καρναβαλίστικη Παρέλαση Κόρνου, με σκοπό να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους! Ο Κόρνος λοιπόν υποδέχεται και φέτος το Καρναβάλι, με την καρναβαλίστικη παρέλαση στα δρομάκια της κοινότητας. Μασκαρευτείτε, φορέστε το χαμόγελό σας και διασκεδάστε!
>> Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, Κόρνος, 14.30. Πληρ. 99424247.

Καρναβάλι και στην Πέγεια
Ο Δήμος Πέγειας, επίσης, διοργανώνει και φέτος Καρναβάλι και ανακοινώνει την ημερομηνία της καρναβαλίστικης παρέλασης για το 2020. Συγκεκριμένα το καρναβάλι θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στη Λεωφόρο Κόλπου των Κοραλλίων στις 3:00 μ.μ.
>> Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, Λεωφ. Κόλπου Κοραλλίων, 14.30.

Καρναβάλι και στα Λύμπια
Φέτος για 4η συνεχόμενη χρονιά η Νεολαία ΕΝΩΜΕΝΟΙ Λυμπιών, διοργανώνει την Καρναβαλίστικη Παρέλαση στα Λύμπια, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30π.μ., με αφετηρία τον Κυκλικό Κόμβο Λυμπιών και λήξη το Κοινοτικό πάρκο Λυμπιών. Το θέμα θα είναι ελεύθερο και θα δοθούν βραβεία στις 3 καλύτερες ομάδες του Καρναβαλιού.
>> Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, Λύμπια, 11.30.

Παράσιτα
Το ανατρεπτικό νοτιοκορεατικό θρίλερ που απέσπασε Χρυσό Φοίνικα στις Κάνες και τέσσερα Όσκαρ. Δύο οικογένειες: η πλούσια Παρκ και η φτωχή Κιμ. Είτε η τύχη είτε η μοίρα, ενώνει αυτά τα δύο σπίτια και οι Κίμς νιώθουν μια χρυσή ευκαιρία. Με τη καθοδήγηση του Ki-woo, του μεγάλου γιου των Κιμ, τα παιδιά των Κιμ εκμεταλλεύονται τους Παρκς. Σύντομα, σχηματίζεται μια συμβιωτική σχέση μεταξύ των δύο οικογενειών. Αλλά αυτό το νέο οικοσύστημα είναι εύθραυστο, και σύντομα αρκετή απληστία και ταξική προκατάληψη απειλούν την νεοσυσταθείσα άνεση των Κιμς.
>> 20-26 Φεβρουαρίου, Pantheon Art Cinema, Λευκωσία. Πληρ. 226757876.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close