Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ανακαλύψαμε τις γεύσεις του Περού, σε ένα εντυπωσιακό εστιατόριο στην Κύπρο

Η μεγάλη γκάμα από sushi σίγουρα θα σε ενθουσιάσει.

Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020

Μα τι να πρωτοπεί κανείς για το Μa.

Σίγουρα πρέπει πρώτα να μιλήσει για την ξεκάθαρης φιλοσοφίας γαστρονομική του γραμμή, που ακροβατεί, μέσω του καταξιωμένου της executive-consultant chef Θάνου Στασινού, μεταξύ της περουβιανής και της ιαπωνικής κουζίνας.

Επίσης, δεν γίνεται κανείς να αφήσει ασχολίαστο τη σταθερή και ανοδική του πορεία σε όλους τους τομείς από την πρώτη κιόλας μέρα που λειτούργησε στους πανέμορφους, ισόγειους χώρους του ξενοδοχείου Radisson Blu στη Λάρνακα, αλλά και να επαινέσει την ομάδα των interior designers και αρχιτεκτόνων, για την πραγματικά όμορφη δουλειά που έχουν επιτελέσει.

Η υποδοχή ήταν ζεστή και φιλόξενη, όπως ζεστός και πλημμυρισμένος από εικόνες ήταν και ο χώρος που καθίσαμε έχοντας το μεγάλο προνόμιο να παρακολουθούμε live την προετοιμασία των πιάτων μας από την πλειάδα των επιδέξιων chef. Οι λίστες φαγητών και οίνων, έφτασαν αμέσως στα χέρια μας.

Επιλέξαμε χωρίς δεύτερη σκέψη το iconicπιάτο του Θάνου Στασινού, που δεν είναι άλλο από το πικάντικο ceviche classico εμπλουτισμένο με φρέσκο λευκόσαρκο ψάρι, πιπεριά Amarillo, καρδιά φοίνικα και καλαμπόκι με το lime να απογειώνει κάθε μπουκιά. Η μεγάλη γκάμα από sushi σίγουρα θα σε ενθουσιάσει, ειδικά αν επιλέξεις το ισορροπημένο και πλούσιο σε γεύση Salmon Kabayaki roll ενισχυμένο με πολύ καλής ποιότητας σολομό και χέλι με διακριτικά kizami wasabi και ιαπωνική μαγιονέζα.

Η γευστική δοκιμή των επίσης ορεκτικών gyoza, που είχαν γεμίσει με χέλι και απογειώθηκαν με μαγιονέζα από τσάι matcha, μας έκανε να τα βαθμολογήσουμε με άριστα, ειδικά όταν ‘παντρεύτηκαν’ με τον αρκετά καλό και μαλακό σε τανίνες
Αγιωργίτικο οίνο από το οινοποιείο Lykos Estate.

Τα εγκωμιαστικά σχόλια που είχα ακούσει για το κοτόπουλο a la brassa επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά, με το εξαιρετικά ψημένο κοτόπουλο, που πέτυχε να κρατήσει όλα τα υγρά στο γεωμετρικό κέντρο του κάθε τεμαχίου, να συνοδεύεται ιδανικά με πικάντικη huancaina sauce. Ζουμερό εσωτερικά, μα με κριτσανιστό δέρμα έφτασε και το φιλέτο σολομού που αρωματίστηκε με σάλτσα τεριγιάκι, το οποίο και επιλέξαμε να συνοδεύσουμε με τηγανητό ρύζι εμπλουτισμένο με λαχανικά.

Ο εδώδιμος, προσομοιωμένος με γλαστράκι κάκτου, επιδόρπιος πειρασμός, δομημένος με πράσινα churro με τσάι matcha, ‘φυτεμένα’ σε χώμα από σοκολάτα Caraïbe, έφτασε στο τραπέζι κάνοντάς μας για ακόμη μια φορά να στείλουμε τα εύσημά μας στην κουζίνα αλλά και στη διεύθυνση του εστιατορίου.

(80008878) Ατλαντίδων 2, Λάρνακα. Δ-Κ 19.00-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close