Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

8 εστιατόρια στο βουνό με πλούσιο μπουφέ την Καθαρά Δευτέρα

Νόστιμες προτάσεις την Καθαρά Δευτέρα

Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020

Πολλές κουζίνες στο βουνό, την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου, θα τηρήσουν τις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου μας, ετοιμάζοντας η καθεμία με το δικό της στυλ, την έναρξη της Σαρακοστής.

Ετοιμάσου λοιπόν κι εσύ να απολαύσεις πλούσιο μπουφέ με νηστήσιμα ορεκτικά, φαγητά κατσαρόλας και θαλασσινά σχάρας. 

Αφού πρώτα πετάξετε το χαρταετό σας, δείτε πού μπορείτε να κάνετε στάση…

Ταβέρνα Περικλής
Η ταβέρνα Περικλής διαθέτει όμορφη θέα αφού βρίσκεται σε ύψωμα και είναι περικυκλωμένη από ψηλά δέντρα. Ένας φιλόξενος, δροσερός χώρος ιδανικός για εξόρμηση για φαγητό δίπλα στο τζάκι. Μάλιστα, στον γιορτινό μπουφέ του κ. Περικλή για την Καθαρά Δευτέρα, θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία  σαλατών και με όλα τα ψαρικά της ημέρας. Τιμή €20 το άτομο.
(26423344, 99467099) Λεωφ. Δημοκρατίας, 1, Νατά, επ. Πάφου.

 

Two Flowers
Όλοι έχουν να λένε για τις λιχουδιές, που φτιάχνει η κυρία Φρόσω, αλλά και τη φοβερή σούβλα του κύριου Γιώργου στο εστιατόριο Two Flowers στον όμορφο Πεδουλά. Καθημερινά, αλλά και τις Κυριακές, οι φούρνοι πυρώνουν και τα ταψιά και τα τηγάνια γεμίζουν με καλομαγειρεμένα φαγητά, που φτιάχνουν με αγάπη και μεράκι. Πάντοτε με ό,τι πιο φρέσκο έχει να προσφέρει η γύρω περιοχή και ακολουθώντας αυθεντικές, πατροπαράδοτες συνταγές! Παρόμοιο σκηνικό θα στηθεί και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, οπότε θα στηθει ένα πλούσιο μπουφέ! Μόνο που αυτή τη φορά θα μπουν στα κάρνουβα θαλασσινά (χταπόδι, σουπιές, φρέσκο καλαμάρι), αλλά και στην κατσαρόλα όλα όσα επιβάλλει η μέρα! Με €18 το άτομο.
(22952372, φαξ: 22952235) Φιλοξενίας 26, Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας. 

Amiandos Gardens
Την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου, στο εστιατόριο Amiandos Garden στον Αμίαντο, θα στηθεί ένα πλούσιο μπουφέ με όλα τα παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα (€18 το άτομο & €10 τα παιδιά, εκτός ποτό). Από σαλατικά (κρύα και ζεστά), μέχρι χταπόδι και σουπιές καθιστές, καλαμάρι τηγανητό, κουπέπια, ψάρι fish & chips και πολλά άλλα και για επιδόρπιο χαλβά κατσαρόλας, πισίες και φρούτα. 
(25552691) Ευαγόρα Παπαχριστοφόρου 1 Αμίαντος, Λεμεσός. Προκρατήστε έγκαιρα.

Φορβιώτισσα Ασίνου
Στο Νικητάρι, στο εστιατόριο Φορβιώτισσα Ασίνου θα στηθεί ένα φαγοπότι με τα ψαρικά, τα θαλασσινά και όλα τα σαρακοστιανά εδέσματα να έχουν την τιμητική τους (€18 & €9 τα παιδιά) και πολλά άλλα, σε ένα πλούσιο μπουφέ. 
(22999922) Παναγία Φορβιώτισσα, Νικητάρι, Λευκωσία. 

Ιεράμπελος
Το εστιατόριο Ιεράμπελος στο χωριό Φαρμακάς, θα προσφέρει ένα πολύ πλούσιο και δημιουργικό μπουφέ, δίπλα στο τζάκι, στην ζεστή ατμόσφαιρα του χωριού. Αρκεί να σου πω ότι στο πλούσιο μενού που ετοίμασαν ειδικά για την ημέρα, θα έχει ποικιλία ορεκτρικών, όπως ταραμά, παντζαροσαλάτα, χούμους, ταχνίνι, τζατζίκι, ταμπούλι, ελιές, καβουροσαλάτα κ.ά., σούπα, κανελόνια γαρίδες σαγανάκι, χταπόδι και σουπιές, μακαλιάρο, κουπέπια νηστήσιμα και πολλά ακόμα (€22 το άτομο). Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις γλυκό! Κάνε άμεσα την κράτησή σου και ετοιμάσου να απολαύσεις καλό φαγητό στο δημοφιλές στέκι του Φαρμακά.
(22515515) Οινοποιείο Santa Irene, Φαρμακάς, επ. Λευκωσίας.

Ταβέρνα Αγορά
Ή Ταβέρνα "Αγορά"στο όμορφο Άρσος μερίμνησε για όλους και την Καθαρά Δευτέρα! Εξ ου και ετοιμάζει ένα "δυνατό" μπουφέ μόνο με ολόφρεσκα θαλασσινά, όσπρια, σαλάτες, χόρτα, χαλβαδες, γλυκά και ό,τι άλλο πρέπει να απαρτίζει το τραπέζι της Σαρακοστής. Μόνο με €15 το άτομο και €7 τα παιδιά.
(99662726, 97684400) Πλατεία Απ. Φιλίππου, Άρσος, επ. Λεμεσού.

Ταβερνείον Το Στέκι του Αργύρη 
Στο Κοιλάνι και συγκεκριμένα στην πλατεία του χωριού, θα βρεις ένα πολύ γραφικό και άκρως παραδσιακό στέκι. Στο Στέκι του Αργύρη λοιπόν, όπου έχεις συνηθίσει να τρως λαχταριστούς κρεατομεζέδες και παραδοσιακά φαγητά, την Καθαρά Δευτέρα θα στηθεί ένα πλούσιο μπουφέ με σαρακοστιανά εδέσματα και ζωντανή μουσική, με €15 το άτομο.
(99555375) Κοιλάνι, επ. Λεμεσού.

ΑΚΟΜΑ...
Την Καθαρά Δευτέρα μπορείς να επισκεφθείς και το εστιατόριο Ποταμός (22643315) στο Καμπί Φαρμακά. Ένα εστιατόριο με τζάκι και τζαμαρίες, χτισμένο πάνω στον ποταμό! Για την ημέρα θα σου ετοιμάσουν σαρακοστιανά εδέσματα (πιάτα a la carte). Για επιδόρπιο, να εύχεσαι ο Σωτήρης να σου σερβίρει πισσίες με μέλι.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close