13-28 March 2020
Τέχνη

"Πυροτέχνημα" του Χρίστου Ηλιάδη

Ο καλλιτέχνης επιστρέφει στη Λευκωσία με καινούρια έργα τέχνης επίτοιχα, γλυπτά εδάφους και αιωρούμενα

Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2020

Ο Ηλιάδης έχει ꬬαθιερώσει το δικό του ιδίωμα την προσωπική του τεχνοτροπία και στυλ που πηγάζουν από τις πολύπλευρες γνώσεις και μελέτες που αποκόμισε από τα συχνά ταξίδια του σε εξωτικές χώρες της Άνω Ανατολής και τους πολιτισμούς των χωρών της Ασίας, Μαρόκο και Μπαλί.
Η ζωγραφική για τον Χρίστο είναι περισσότερο ένα σοβαρό παιχνίδι της ζωής όπως θα έλεγε ο Σίλερ παρά ο επαγγελματικός προσανατολισμός και προσπορισμό. Γι’ αυτό και η τέχνη του αποτελεί μια γιορτή ζεστών και καθαρών χρωμάτων που σκοπό έχουν να αφήσουν ένα αισιόδοξο μήνυμα ζωής σε μια εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν ραγδαία με σκηνές θλίψεις και απογοήτευσης, τα έργα αυτά έρχονται να μας παρουσιάσουν την θετική πλευρά, την ομορφιά της απλότητας των πραγμάτων μέσα από την primitive προσέγγισης των χαρακτήρων που ο ίδιος έχει δημιουργήσει τον Matteo και την Luccia τον Αριστόμαχο τον αγαπημένο τους σκύλο. Οι πρωταγωνιστές λοιπόν στα έργα του Ηλιάδη είναι υπερμάχοι της επιστροφής στη φύση, η αποφυγή των μεγάλων καταστροφών του πλανήτη μας. Η οικολογία λοιπόν είναι το κύριο μήνυμα που εκπέμπεται από τα έργα του Ηλιάδη μέσω των ηρώων του. Ο ίδιος ολοκληρώνει τα έργα του από τη στιγμή της σύλληψης της ιδέας φτιάχνονται πρώτα τα σχήματα που απαιτούνται με τα ξύλινα ταμπλό ή τους καμβάδες ανάλογα με την σύνθεση. Με μικτά υλικά όπως κολλάζ από φύλλα χρυσού και κρύσταλλα Swarovski και με ακρυλικά στο ζωγραφικό μέρος δημιουργεί έργα που έχουν αυτόνομη ταυτότητα και χαρακτήρα.
"Πυροτέχνημα" λοιπόν είναι ο τίτλος της νέας σειράς των έργων με τις ανάλογες προεκτάσεις της έννοιας αυτής όπως τα υπέροχα χρώματα που αναδύουν κατά την εκπυρσοκρότηση τους την χαρά που δημιουργούν σε μικρούς και μεγάλους όταν λάμπουν στον ουρανό.
 
Ο Χρίστος Ηλιάδης σπούδασε αρχικά οικονομικά στο Λονδίνο όπου πήρε και μαθήματα ζωγραφικής και φωτογραφίας. Έχει κάνει 6 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στη Κύπρο και στο εξωτερικό.
Οι πίνακες του αποτελούνται από τελάρα καμβά ή ξύλου και παραπέμπουν σε πολύχρωμες χαρτογραφήσεις και κατόψεις, που είναι άμεσα εμπνευσμένες από τους καθαρούς πολιτισμούς, την κουλτούρα και τον παλμό των εξωτικών λαών και επηρεάζουν άμεσα την τέχνη του.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close