Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

19 προτάσεις για Καθαρά Δευτέρα στη φύση

Εκδηλώσεις σε δήμους, κοινότητες και δημοφιλή πάρκα της Κύπρου, ειδικά για την Καθαρά Δευτέρα

Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2020

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020 όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με εδέσματα προσφορά των Δήμων, χωριών και κοινοτήτων και πέταγμα χαρταετού, τραγούδι και χορό.

Εναλλακτικά, φέτος μπορούμε να κάνουμε Καθαρά Δευτέρα και σε αγαπημένες φάρμες και πάρκα για παιδιά, τα οποία ήδη έφτιαξαν πρόγραμμα!

Το Check in Cyprus έψαξε, βρήκε και συγκέντρωσε οργανωμένες εκδηλώσεις γιανα περάσεις υπέροχα την Καθαρά Δευτέρα, σε χωριά και πάρκα, εντός και εκτός πόλης, με την απαραίτητη πάντα προϋπόθεση ότι ο καιρός θα το επιτρέψει.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 

Riverland Βio Farm
Η αγαπημένη φάρμα μικρών και μεγάλων, η Riverland στα Καμπιά, μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί την Καθαρά Δευτέρα, στους καταπράσινους αγρούς της! Μάλιστα μας υπόσχεται ένα εορταστικό νηστήσιμο πιάτο με πατάτα και πατζάρι βραστό, ταχίνι, σαλάτα, ελιές και φρέσκο βιολογικό πορτοκάλι και ταχινόπιτα! Και όλα αυτά με μόνο €7. Η είσοδος είναι δωρεάν, και τα πιάτα θα είναι διαθέσιμα κατόπιν παραγγελίας στο τηλέφωνο 99592598.
Η καφετέρια θα λειτουργεί κανονικά για καφεδάκι και χαλβά! Η φάρμα θα είναι ανοικτή απο 10:00 μέχρι τις 17:00 με δωρεάν είσοδο όπως πάντα. Επίσης, θα διεξάγονται διάφορες δραστηριότητες στη φάρμα όπως τάισμα και άρμεγμα ζώων, μάζεμα αυγών, ζύμωμα ελιόπιτας και ψωμιών. Η περιπέτεια συνεχίζεται στη Riverland!

Καθαρά Δευτέρα στο Petrides Farm Park
Η Καθαρά Δευτέρα, η μέρα που έχει ταυτιστεί με την εξοχή, τα λιβάδια και τα βουνά, φέτος, θα είναι πιο ξεχωριστή από κάθε άλλη χρονιά στο Petrides Farm Park, που μας προσκαλεί όλους εμάς που αγαπάμε τη φύση και τα ζώα της φάρμας να περάσουμε σε έναν πανέμορφο χώρο μέσα στη φύση μια υπέροχη Καθαρά Δευτέρα. Σας περιμένουμε για να περάσουμε μαζί μια ξέγνοιαστη μέρα κοντά στη φύση και τα ζώα με χαλάρωση αλλά και πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες!
Γενική είσοδος: €8, Για παιδιά κάτω των 12 ετών: €5, Παιδάκια κάτω των 2 ετών δωρεάν! *Η είσοδος περιλαμβάνει και το σαρακοστιανό μπουφέ: Διάφορα χόρτα και λαχανικά: Καρότο, σέλινο, κουλούμπρα, ντομάτα, αγγουράκι, παντζάρια, ταχίνι, ταραμά, χούμους, ελιές, ξυδάτα, πίκλες. Ψωμί: Λαγάνα και κουλούρι, ελιωτές,ταχινόπιτες, νηστίσιμος χαλβάς. Θα προσφέρονται διάφορα θαλασσινά καθώς και μακαρόνια με πράσινη ή κόκκινη σάλτσα με επιπλέον χρέωση.

Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Αγλαντζιάς
Ο Δήμος Αγλαντζιάς και φέτος θα κάνει Κούλουμα στο Πάρκο Αγίου Γεωργίου Αθαλάσσας (παρά τη λίμνη). Μάλιστα έχει προγραμματίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, με χορό, μουσική, παιχίδια και κατασκευή χαρταετών, που θα διαρκέσει από τις 12.30 μέχρι και τις 15.30. Μάλιστα έχει προγραμματίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, με χορό και τραγούδια από το Λαογραφικό Όμιλο Αγλαντζιάς, παιχίδια και κατασκευή χαρταετών.

Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Λακατάμιας
Στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου (παρά το Κέντρο Υγείας Λακατάμιας, στην οδό Αιγαίου) θα κόψει τη "μούττη" της Σαρακοστής η Λακατάμια. Συγκεκριμένα ο Δήμος Λακατάμιας διοργανώνει μια γιορτή όπως άλλωστε επιβάλλει και η μέρα και ετοιμάζεται για μεγάλο γλέντι, ώστε όλοι να περάσουν μία ευχάριστη και διασκεδαστική Δευτέρα. Το καλλιτεχνικό μέρος θα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, χορό από το Λαογραφικό όμιλο του Δήμου Λακατάμιας, διαγωνισμό τσιατιστών, παραδοσιακά παιχνίδια, πέταγμα του χαρταετού και άλλα πολλά. Θα προσφέρεται δωρεάν κρασί και φασολάδα, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Λατσιών
Ο Δήμος Λατσιών προσκαλεί και φέτος τους δημότες του στο πάρκο Αποστόλου Λουκά (Συνοικισμό Αποστόλου Λουκά), στις 11.00, για να γιορτάσουν όλοι μαζί την Καθαρά Δευτέρα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική από μουσικό σχήμα (βιολί, λαούτο, μπουζούκι, αρμόνιο) με τραγούδια και κυπριακούς χορούς. Θα προσφερθούν λαγάνες, ταχινόπιττες, κουλούρια, ελιές και κρασί. Θα υπάρχουν καρέκλες και τραπέζια για όλους στο διαμορφωμένο χώρο του πάρκου.
Παιχνίδια, κληρώσεις και δώρα για τα παιδιά. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 22878688 (7.30πμ μέχρι 12.00μμ). Θα υπάρχει λεωφορείο σε όλες τις εκκλησίες για όσους επιθυμούν να μεταβούν στο χώρο της εκδήλωσης. Ώρα αναχώρησης 10.30 πμ. Σε περίπτωση ασταθών καιρικών συνθηκών η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην αίθουσα αθλοπαιδιών του Γυμνασίου Λατσιών.
 

ΛΑΡΝΑΚΑ 

Δήμος Λάρνακας
Ο Δήμος Λάρνακας ετοιμάζεται και φέτος να γιορτάσει την Καθαρά Δευτέρα με μια μεγάλη γιορτή, όπως άλλωστε και κάθε χρόνο. Εξ ου και μας προσκαλεί στον Εκδρομικό Χώρο Τεκκέ την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου, από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα. Το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τα τσιττιστά της μέρας θα αναλάβει ο Πολιτιστικός Όμιλος "Βασιλιτζιά", ενώ στο χώρο θα υπάρχουν παραδοσιακά παιχνίδια και διαγωνισμοί. Θα προσφέρονται δωρεάν φασολάδα, λαγάνες, χαλβάς, ελιές και μπίρα!

Καθαρά Δευτέρα με τα γαϊδουράκια της GOLDEN DONKEYS FARM στη Σκαρίνου
«Κόβουμε την μούττην της Σαρακοστής» με νηστήσιμα, πέταγμα χαρταετών και παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς κι μεγάλους.  Η Βάσω Νικολή με την ορχήστρα της θα μας διασκεδάσει, ενώ ο Πολιτιστικός Όμιλος Πέρκαλλος θα μας χορέψει. Φέρτε τους χαρταετούς σας και ελάτε να περάσουμε μια αξέχαστη γιορτινή μέρα. Η φάρμα θα είναι ανοικτή από τις 10:00 ως τις 17:00, ενώ το μπουφέ θα ανοίξει στις 12:30. 
>> Τιμή: €15 ενήλικες και €8 τα παιδιά. Τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 15:00. Για κρατήσεις στο 70000620.

Καθαρά Δευτέρα στα ωραία Λεύκαρα
Ο Δήμος Λευκάρων με την ευκαιρία της ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ Θα διαθέσει το χώρο του Δημοτικού Σταδίου στο κοινό. 

Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Θεοδώρου
O Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας διοργανώνει στο Κοινοτικό Γήπεδο, μία όμορφη εκδήλωση για την Καθαρά Δευτέρα. Η γιορτή θα αρχίσει στις 10.30 και θα περιλαμβάνει δωρεάν εδέσματα (λαγάνα, χόρτα, ταραμάς, τανίχι, παντζάρια κ.ά.), ποτά σε χαμηλές τιμές, ενδεδειγμένος χώρος ψησίματος. Συμμετέχουν χορευτικές ομάδες του Λαογραφικού Ομίλου Πεντάσχοινος και μουσική. Πληρ. 99364319, 99578810. 

ΛΕΜΕΣΟΣ

Καθαρά Δευτέρα στη Λόφου
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λόφου και η Επιτροπή Γυναικών Λόφου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποδήμων Λόφου και τις Αγγλικές βάσεις, μας προσκαλούν με χαρά να κόψουμε μαζί, όπως κάθε χρόνο, την «μούττη» της Σαρακοστής! Στον πανέμορφο εκδρομικό χώρο στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στις 11:00. Στο χώρο θα διατίθενται δωρεάν φασολάδα, λαγάνα και κρασί από τη Λόφου. Θα υπάρχουν επίσης διάφορα περίπτερα με ποτά, λουκουμάδες, παγωτό κ.ά. Επίσης παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους και διαγωνισμός χαρταετού! Στον χώρο θα υπάρχουν διάφορα περίπτερα (ποτά, λουκουμάδες και παγωτό κ.ά.) και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Οποιος επιθυμεί μπορεί να ψήσει στον χώρο! Είσοδος ελεύθερη

Καθαρά Δευτέρα στη Γερμασόγεια
Ο Δήμος Γερμασόγειας, σε μία προσπάθεια για αναβίωση των ηθών και εθίμων του τόπου μας, διοργανώνει εκδήλωση για το κόψιμο της “μούττης” της Σαρακοστής. Την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου στο πάρκο των Κυνηγών, που βρίσκεται στην οδό Ποταμιάς (δίπλα από το γήπεδο με τον πλαστικό χλοοτάπητα), στη Γερμασόγεια. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσική από DJ, τσιατιστά, και χορούς από τον Πολιτιστικό Όμιλο Γερμασόγειας. Στους παρευρισκόμενους θα προσφερθεί δωρεάν φασολάδα και θα διατεθούν για χρήση τραπέζια, καρέκλες και οι φουκούδες του Δήμου. 

Καθαρά Δευτέρα στα Κάτω Πολεμίδια
Ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών στα πλαίσια των λαϊκών παραδόσεων οργανώνει την καθιερωμένη γιορτή για το «κόψιμο της μούττης», την Δευτέρα της Καθαράς, 2 Μαρτίου 2020, στην τοποθεσία «Καλέβουναρι». Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί, με χορό, τραγούδι και να αναβιώσουμε παραδοσιακά παιχνίδια όπως το πέταγμα του χαρταετού, καττόμουγια και άλλα. Ο Δήμος θα προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ποτά.

Κόψιμο της μούττης της σαρακοστής στην Μουταγιάκκα
To Κοινοτικό Συμβούλιο Μουταγιάκκας μας προσκαλεί την Καθαρά δευτέρα στο Κοινοτικό Γήπεδο για το κόψιμο ης μούττης. Στο χώρο θα υπάρχουν ταπέζια, καρέκλες, χώρος για φουκούδες, μουσική, χορός, παιχνίδια, διαγωνισμοί και κεραστικά για όλους. 

ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Καθαρά Δευτέρα στον Άγιο Επιφάνειο Ορεινής
Το Κοινοτικό Συμβούλιο του Αγίου Επιφανίου Ορεινής μας προσκαλεί την Καθρά Δευτέρα στο Κοινοτικό Γήπεδο για να κόψουμε την μούττη της Σαρακοστής, στις 11.00. Στο χώρο θα υπάρχουν άφθονη ζιβανία, ξηροί καρποί και ζιβανία. Για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχουν διάφορα παιχνίδια. Στις 14.00 θα διεξαχθεί ο καθιερωμένος ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ παντρεμένων και ανύπαντρων καθω΄ς και διαγωνισμός για τον ψηλότερο χαρταετό. 

Καθαρά Δευτέρα στον Άγιο Θεόδωρο Σολέας
Στο Πάρκο του Αγίου Θεοδώρου Σολέας θα στηθεί μία γιορτή με μουσική χορό και διασκέδαση. Η γιορτή θα αρχίσει στις 12.00 και θα περιλαμβάνει χαρταεούς και παιδικές δημιουργίες. Ακόμα θα προσφέρονται κρασί, λαγάνες και λουκουμάδες. 

Καθαρά Δευτέρα στο χωριό Εργάτες 
Το Κοινοτικό συμβούλιο Εργατών μάς προσκαλεί να κάνουμε Καθαρά Δευτέρα στον Πεδιαίο, με μουσική, τραγούδι και χορό. Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα και ποτά και δωρεάν χαρταετοί στα παιδιά. Στις 12.00. 

Καθαρά Δευτέρα στην Αλαμινό
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αλαμινού μας καλεί στην πλατεία του χωριού (δίπλα στο Κοινοτικό Συμβούλιο) στις 10.00. Εκεί θα στηθεί μία γιορτή με μουσική από DJ, με τον γνωστό Λάκη Γαβριήλ στο τραγούδι, φουσκωτά, χορούς από το χορευτικό συγκρότημα Σχολή Χορού Αθανασία. Θα προδφέρονται δωρεάν διάφορα εδέσματα της ημέρας, όπως κουλούρια, ορεκτικά, χόρτα, επίσης ποτά όπως κρασί, ζιβανία, κουμανταρία, χυμοί κ.λπ., ενώ θα παραχωηθούν τραπέζια και καρέκλες. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όσοι επιθυμούν μπορούν να στήσουν τις φουκούδες τους.

Καθαρά Δευτέρα στην Αλέκτορα 
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Κοινοτικό Συμβούλιο Αλέκτορας μας προσκαλεί στον εκδρομικό του χώρο για να κόψουμε όλοι μαζί την Μουττη της Σαρακοστής! Μουσική, παραδοσιακά παιχνίδια, διαγωνισμοί. Θα παρέχονται δωρεάν κρασί, λαγάνες, τραπέζια και καρέκλες. Από τις 10.30-17.00.
  

Καθαρά Δευτέρα στη Δερύνεια
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Δερύνειας αναφέρεται ότι «ύστερα από έγκριση αιτήματος του Δήμου προς τα Ηνωμένα Έθνη η Καθαρά Δευτέρα θα γιορταστεί και φέτος στις 2 Μαρτίου 2020, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, στην εκκλησία Αγίας Μαρίνας στη Νεκρή Ζώνη». Προστίθεται ότι οι συμμετέχοντες καλούνται όπως συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Ηνωμένων Εθνών και να περιοριστούν στον χώρο γύρω από την Εκκλησία. Στον χώρο θα επιτρέπεται η μετάβαση με ιδιωτικά αυτοκίνητα μέχρι το σημείο που θα καθοριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη. Ο Δήμος Δερύνειας αναμένει και φέτος αυξημένη παρουσία αρκετών επισκεπτών στη Νεκρή Ζώνη λόγω και της υπερχείλισης του φράγματος της Δερύνειας, το οποίο βρίσκεται πίσω από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας και δίπλα από την κατεχόμενη παραλία της Δερύνειας. Η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας θα παραμείνει ανοικτή για προσκύνημα, ενώ οι εκδρομείς θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν και να απολαύσουν τη φύση και το υπέροχο θέαμα από το φράγμα της Αγίας Μαρίνας.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close