Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Μία νέα ταβερνούλα σε ένα άγνωστο χωριό, κερδίζει τις εντυπώσεις

Στο ταβερνάκι της Κουκάς θα φας και θα ευχαριστηθείς

Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2020

Η Κουκά είναι ένα από τα μικρότερα μεν, αλλά πολύ όμορφα χωριά της ορεινής Λεμεσού. Στα ανατολικά συνορεύει με την Τριμίκλινη, στα νότια με τη Συλίκου, στα δυτικά με το Πέρα Πεδί και στα βόρεια με τον Μονιάτη. 

Πρόκειται για ένα χωριό, το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της φυσικής ομορφιάς της τοποθεσίας του, αλλά και λόγω της σπάνιας, μεσαιωνικής εκκλησίας του, σε σχήμα τέλειου σταυρού.

Γιατί να πας μέχρι εκεί; Μα φυσικά για να απολαύσεις καλό φαγητό, στη σχετικά νέα ταβερνούλα του χωριού, ονόματι Κουκά.

Πώς θα οδηγηθείς μέχρι εκεί; Λοιπόν, στο δρόμο για το Πέρα Πεδί, προτού μπεις στο χωριό, θα βρεις μία πινακίδα με την ένδειξη Κουκά. Θα στρίψεις αριστερά. Την ταβέρνα θα την βρεις 1 περίπου χιλιόμετρο μετά την πινακίδα. 

Η ταβέρνα αυτή λοιπόν, που βρίσκεται πάνω στη στροφή, απέναντι ακριβώς από το γραφικό εκκλησάκι του χωριού, πρωτολειτούργησε το 2018. Κάποια ωστόσο θέματα της οικογένειας της επέβαλαν ένα μικρό διάλειμμα. Τον Απρίλιο του 2019 η ταβέρνα άνοιξε τις πρώτες της εκ νέου, προσκαλώντας τους λάτρεις της παραδοσιακής κουζίνας, φτιαγμένης στο χωριό, να την γνωρίσουν. 

Η ταβέρνα Κουκά είναι ένα χαλαρό και συνάμα μέρος, που δημιούργησαν ο Μιχάλης και η Αυγή. Πέτρινο, με στοιχεία από ξύλο και διακοσμημένο με φωτογραφίες και εικόνες που αναπαριστούν στιγμές από τη ζωή της Κύπρου τον προηγούμενο αιώνα.

Ξεχωρίζει επίσης το τζάκι, το οποίο θα σε ζεστάνει τις κρύες μέρες του χειμώνα, αλλά και με αυλή για να απολαμβάνεις τη δροσιά του χωριού το καλοκαίρι. 

Όσον αφορά την κουζίνα του, αυτή είναι πέρα για πέρα κυπριακή, δίνοντάς σου την δυνατότητα το βράδυ να απολαύσεις μεζέδες (€18), με πιάτα στα κάρνουβα, όπως τηγανητό τυρί με μέλι και σουσάμι, σουβλάκια, σεφταλιά, χαλούμι, λουκάνικο, κοτόπουλο χωρίς κόκαλο κ.λπ.

Για την Κυριακή το μεσημέρι επίσης θα απολαύσεις κυπριακά πιάτα (€18) όπως φρέσκες σαλάτες, νόστιμα μακαρόνια του φούρνου, στιβάδο, βοδινό με κρεμμύδια, σούβλα (αρνί, κοτόπουλο) , πλιγούρ, κεφτεδάκια και άλλα νόστιμα πιάτα. 

Στο τέλος, θα σε φιλέψουν με σπιτικά γλυκά (κανταΐφι, καλό πράμα κ.λπ.).

Σημείωσε μάλιστα ότι τις Παρασκευές το βράδυ παίζει ζωντανή μουσική. 

Πληρ.: 99 656929.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close