Things to Do , Προσεχώς

Η μεγάλη γιορτή του δρόμου, μόλις ανακοίνωσε ημερομηνία

Ανακοινώθηκε η φετινή ημερομηνία του Street Life Festival

Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου 2020

Για 13η χρονιά, το Street Life Festival επιστρέφει στους δρόμους της παλιάς Λεμεσού.

Φέτος, το Σάββατο 2 Μαΐου 2020 δίνουμε και πάλι ραντεβού στα στενά της πόλης σε Αθηνών και Σαριπόλου!
 
Το Street Life Festival φέτος πραγματοποιείται για 13η συνεχόμενη χρονιά και έχει πλέον γίνει ένας θεσμός για την πόλη της Λεμεσού αφού κάθε χρόνο περίπου 25.000 επισκέπτες από όλο το νησί καταφθάνουν στην πόλη μας για να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν και να διασκεδάσουν στους χώρους που φιλοξενείται το φεστιβάλ.
 
Είναι το πρώτο event στο είδος του και έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια εναρμονισμένη ατμόσφαιρα μεταξύ της κουλτούρας και της τέχνης του δρόμου με τον υπόλοιπο κόσμο και την ντόπια αντίληψη και νοοτροπία. Όσο τα χρόνια περνούσαν το Street Life κατάφερε να κάνει το graffiti/street art που είναι η βάση του φεστιβάλ πιο αποδεκτό στο ευρύ κοινό και παράλληλα να χρωματίσει προκαθορισμένα κτίρια και περιοχές που το είχαν ανάγκη. 
 
Με αυτό τον τρόπο, οι καλλιτέχνες και κατ΄ επέκταση το φεστιβάλ προσφέρουν όμορφες εικόνες στους καθημερινούς επισκέπτες και εργαζόμενους του κέντρου της πόλης κάνοντας τον κόσμο να αναθεωρήσει ως προς το τι είναι τέχνη και τι βανδαλισμός αλλά και για το πώς θα μπορούσαν να είναι οι δημόσιοι χώροι που μας περιβάλουν καθημερινά. Καλλιτέχνες από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό, αναγνωρισμένοι και μη, βάζουν κάθε χρόνο το λιθαράκι τους και όλοι μαζί μετατρέπουν λευκούς ή και λερωμένους τοίχους σε έργα τέχνης και έμπνευσης! 
 
Φέτος θα φιλοξενηθούν και πάλι καλλιτέχνες διεθνούς επιπέδου, εξαιρετικοί καλλιτέχνες στο είδος τους και γνωστοί ανά το παγκόσμιο για την δουλειά και τα εγχειρήματα τους σχετικά με το graffiti/street art. 
Εκτός από το γκράφιτι, που προσφέρει έκπληξη και ενθουσιασμό, επίσης άλλες πτυχές της κουλτούρας του δρόμου θα εμπλουτίσουν και φέτος την εκδήλωση.
 Όπως κάθε χρόνο το skate και το B.M.X. έχουν πάντα θέση στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους προσελκύοντας επίσης επισκέπτες που θέλουν να παρακολουθήσουν τα παιδιά που τους αρέσει να κάνουν κόλπα σε 2 και 4 τροχούς!

 Ζογκλέρ, μουσικοί του δρόμου και άλλοι συνθέτουν εν ολίγοις το πάζλ αυτό προσφέροντας σε όλους όμορφες εικόνες που δεν βλέπουμε συχνά στις πόλεις μας.
 
Επίσης στο κομμάτι της οδού Σαριπόλου όπως συνηθίζεται θα βρίσκεται η σκηνή που φιλοξενεί ντόπιους και ξένους μουσικούς και DJ που αναλαμβάνουν την ψυχαγωγία του κοινού με δυνατή μουσική όπως Rock, Reggae, Hip Hop, Funky, Alternative! 
 
Μπροστά τους μπορείτε να δείτε street dancers να προσφέρουν ένα εξαιρετικό θέαμα και παράλληλα να βολτάρετε στην οδό Σαριπόλου. 


 
Όλα αυτά, μαζί με την ξεχωριστή αίσθηση δημιουργικότητας και ευχάριστης διάθεσης όλων των παρευρισκομένων θα συντελέσουν για μια ακόμα αξέχαστη Street Life εμπειρία!
 
Το Street Life Festival άρχισε το 2007, με σκοπό να δώσει ζωντάνια στην περιοχή με χρώματα και σχέδια, να εμπνεύσει την έκφραση, να δώσει μια πιο funky και alternative αίσθηση στην περιοχή καθώς και για να φέρει τον κόσμο πιο κοντά, προσφέροντάς τους μια ξεχωριστή διάθεση. 
Έντεκα χρόνια αργότερα, το festival έγινε σήμα κατατεθέν της Λεμεσού και αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο festival που διοργανώνεται στην παλιά πόλη της Λεμεσού και που όλοι πλέον ανυπομονούν να ξαναζήσουν.
 Καλούμε τους επισκέπτες να προσεγγίσουν το κέντρο της πόλης από τον παραλιακό δρόμο. Υπάρχουν διάφοροι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων στην περιοχή του παλιού λιμανιού και της επίχωσης. Απ΄ εκεί ο χώρος του φεστιβάλ απέχει μόνο 150 μέτρα. Σας συνιστούμε να αδράξετε την ευκαιρία και να χρησιμοποιήσετε ποδήλατα ή πατίνια ή να εξερευνήσετε το κέντρο της πόλης της Λεμεσού περπατώντας.
 
Τα λέμε στον δρόμο!

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close