14 March-5 April 2020
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

«Η Βασίλισσα της ομορφιάς» του Μάρτιν Μακντόνα ανεβαίνει από το Θέατρο Σκάλα

Μια μαύρη κωμωδία –ανατομία των οικογενειακών σχέσεων, σε σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη

Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαρτίου 2020

Ένα απ’ τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης παγκόσμιας δραματουργίας, την «Βασίλισσα της ομορφιάς» ανεβάζει το θέατρο ΣΚΑΛΑ, σε σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη.  

Το έργο «Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» του  Μάρτιν Μακντόνα (ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς και σκηνοθέτες της νεότερης γενιάς) είναι ένα σύγχρονο κλασικό έργο, μια μαύρη κωμωδία, που ακολουθεί τη σπουδαία παράδοση της ιρλανδικής δραματουργίας.

Υπόθεση
Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ιρλανδίας στις αρχές της δεκαετίας του ’90 δύο γυναίκες ζουν μόνες τους, η εβδομηντάχρονη αυταρχική Μαγκ Φόλαν και η σαραντάχρονη κόρη της Μωρήν, η οποία την φροντίζει. Η σχέση τους είναι μια σχέση αγάπης και μίσους, που κάνει τη συμβίωσή τους σχεδόν αφόρητη σε έναν ανελέητο αλληλοσπαραγμό. Τη μίζερη καθημερινότητά τους θα ανατρέψει η εμφάνιση του Πάτο Ντούλυ, ενός άνδρα που επιστρέφει για λίγο στην πόλη του και συναντά, είκοσι χρόνια μετά, τη «βασίλισσα της ομορφιάς» Μωρήν, προσφέροντάς της ουσιαστικά μια τελευταία ευκαιρία να αγαπήσει και να αγαπηθεί.

«Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» συνδυάζει την ακραία γραφή, την εντυπωσιακή ρυθμολογία, το έντονο σασπένς και το διαβρωτικό χιούμορ. Αποτελεί μια βαθιά τομή στη σύγχρονη ζωή, μια ανατομία των σχέσεων με επιθετικό και βίαιο τρόπο αλλά και βαθιές ανθρώπινες ρωγμές, έργο αντίστοιχο του in-yer-face-theatre που αναπτύχθηκε στη Μεγάλη Βρετανία τη δεκαετία του ‘90. Πώς βιώνουν οι άνθρωποι τη ζωή; Μπορούν οι σχέσεις γονιών και παιδιών ν’ αυτονομηθούν; Μπορεί η αγάπη να λειτουργήσει εγκλωβιστικά και να φυλακίσει τον άνθρωπο;

Σημείωμα Σκηνοθέτη
Πόσο συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ανθρώπινες και οικογενειακές τραγωδίες που κρύβονται πίσω από κλειστές και «αδιάφορες» πόρτες μικρών και μεγαλύτερων «οικογενειών»; Πόσο συχνά γινόμαστε κοινωνοί της τραγικής διαπίστωσης «δεν φανταζόμασταν τι έκρυβαν μέσα τους αυτοί οι κατά τ’ άλλα «ήσυχοι» γείτονές μας»;     
Ιδού λοιπόν μπροστά μας «το δράμα του νεροχύτη». Ένα ασφυκτικό σπίτι, μια αδιέξοδη χώρα και μια εξαρτημένη κακοποιητική σχέση, μας δίνουν ένα έργο απόλυτα οικουμενικό με δυνατό χιούμορ κι αληθινή ευαισθησία, με έντονη βία και βαθιά μοναξιά, μια μαύρη κωμωδία που εκτρέπεται σε οικογενειακή τραγωδία, ένα ωμό ρεαλιστικό θέατρο με μια ποιητική διάσταση, που αγγίζει και ταρακουνά.  

Ταυτότητα Παράστασης
Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαΐδης
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνικά –Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Νικολαΐδης – Βαλεντίνος Βαλιαντής 
Τους ρόλους ερμηνεύουν:
Ιωάννα Σιαφκάλη
Χριστίνα Κωνσταντίνου
Σοφοκλής Κασκαούνιας
Ηλίας Ανδρέου

Πρεμιέρα: Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, ώρα 8.30μ.μ.
Τακτικές Παραστάσεις Λάρνακας: κάθε Σάββατο στις 8.30 μ.μ και κάθε Κυριακή στις 6.30 μ.μ, μέχρι 5 Απριλίου 2020 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

Στη Λευκωσία: 8 και 9 Απριλίου 2020 ώρα 8.30 μ.μ (Σατιρικό Θέατρο-Πάνω Σκηνή).
Στην Αγία Νάπα: Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 – Ώρα 8.00μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αγίας Νάπας
Πληροφορίες/Κρατήσεις: Τηλ. 24652800/1 – 99490102

Κάθε Σάββατο στις 8.30 μ.μ και κάθε Κυριακή στις 6.30 μ.μ, μέχρι 5 Απριλίου 2020

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close