Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιανουαρίου 2021
Είναι πλέον γνωστό ότι ο Δήμος Ύψωνας στη δυτική Λεμεσό ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια μια πράσινη πολιτική, ώστε να φέρει τους δημότες του πιο κοντά στη φύση και το περιβάλλον.
Αρκετά πάρκα εγκαινιάστηκαν, ενώ άλλα αναβαθμίστηκαν εντός της περιοχής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Λεμεσός», ακόμη τρία ολοκαίνουργια πάρκα θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα. Ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Μάριος Νεοφύτου ανέλυσε στην εφημερίδα Λεμεσός όσα αφορούν τα νέα αυτά πάρκα.

Πάρκο Ελαιών
Ο κ. Νεοφύτου έκανε αρχή με την αναφορά του στον χώρο δίπλα από το γνωστό Πάρκο Ελαιών. Πρόκειται να ολοκληρωθεί εκεί ένας υπερσύγχρονος παιδότοπος που είναι σχεδόν έτοιμος, αφού περί τα τέλη του μήνα αναμένεται να δεχθεί παιδιά για ξέγνοιαστες στιγμές ατελείωτου παιχνιδιού. «Είναι ένας χώρος 1200 τ.μ., στον οποίο υπάρχουν τεχνικοί λόφοι και χυτό δάπεδο ασφαλείας για τα παιδιά. Θα είναι έτοιμο προς χρήση από τους δημότες μας, μόλις μας το επιτρέψουν, εν όψει και των μέτρων κατά της πανδημίας», δήλωσε.


Πάρκο Τρικούπη
Ακολούθως, ο συνεντευξιαζόμενος μίλησε για τη δημιουργία του Πάρκου Τρικούπη, στην περιοχή Κλαδερής, βόρεια της υπεραγοράς Παπαντωνίου. «Ήδη τα σχέδια είναι έτοιμα και εντός των επόμενων ημερών θα προκηρυχτεί προσφορά για την κατασκευή του», σημείωσε. Συνεχίζοντας, μας εξήγησε πως εντός Φεβρουαρίου θα κατοχυρωθεί η προσφορά στον εργολάβο και σε 6 μήνες θα παραδοθεί. «Δηλαδή ευελπιστούμε πως μέσα Ιουλίου θα είναι έτοιμο», τόνισε. Πρόκειται για έναν χώρο 2000 τ.μ. στον οποίο θα δημιουργηθεί γήπεδο καλαθόσφαιρας, βοτανικός κήπος και φυσικά παιχνιδότοπος. Επίσης, όπως μας είπε, για τις ανάγκες του γηπέδου θα δημιουργηθούν και αποδυτήρια. Υπολογίζεται να στοιχίσει περί τις €200.000 και θα είναι ο μεγαλύτερος παιδότοπος του δήμου.
Πάρκο παρά το Γυμνάσιο Ύψωνα
Τέλος, ο κ. Νεοφύτου μας αποκάλυψε πως θα δημιουργηθεί ακόμη ένα πάρκο στην αυτοστέγαση, παρά το Γυμνάσιο Ύψωνα. Είναι ένας χώρος πρασίνου 1800 τμ. με χώρο για τους γονείς και παιχνιδότοπο. Επίσης θα δημιουργηθεί σιντριβάνι και χώρο πρασίνου. «Στην ουσία θα λύσουμε ένα πρόβλημα της περιοχής, καθότι ήταν η μοναδική γειτονιά του Ύψωνα η οποία δεν διέθετε μέχρι σήμερα καθόλου πράσινο», υπογράμμισε. Το πάρκο αναμένεται να παραδοθεί εντός του καλοκαιριού.
Ολοκληρώνοντας, ο δημοτικός σύμβουλος δεν παρέλειψε να αναφέρει πως παρ’ όλο που οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου είναι υποστελεχωμένες, «καθημερινά δίνουμε αγώνα για συνεχή βελτίωση και των υφιστάμενων πάρκων. Στόχος μας είναι να τα κρατάμε σε καλή κατάσταση. Τόσο εγώ ως πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής, όσο και ο δήμαρχος μας, δίνουμε τρομερή σημασία στα πάρκα του Ύψωνα», συμπλήρωσε.
Σχετικά
H ελληνική πόλη που βρίσκεται στους κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη για φθινοπωρινή απόδραση
Η αρθρογράφος αναδεικνύει τη Θεσσαλονίκη ως Πόλη Γαστρονομίας της UNESCO, προβάλλοντας τα τοπικά εδέσματα, τη σύγχρονη κουζίνα, τις αγορές και τη ζωντανή πολιτιστική ζωή
Αυτή είναι η λέξη του 2025 σύμφωνα με το Cambridge Dictionary
Αποτυπώνει ένα «ανθυγιεινό» σύγχρονο φαινόμενο
Παγκόσμιο μπλακ άουτ στο διαδίκτυο - Συνεχίζεται το χάος, τι συμβαίνει
Έπεσαν X, ChatGPT και χιλιάδες ιστοσελίδες - Πώς λειτουργεί η Cloudflare
4 πόλεις, 4 πρόσωπα των Χριστουγέννων στην Ευρώπη
Τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής μας σε μία από τις 4 ευρωπαϊκές πόλεις που φημίζονται για τη γιορτινή τους ατμόσφαιρα.
Κύπριος ανάμεσα στους 20 πιο υποσχόμενους χορογράφους της Ευρώπης
Η συμμετοχή της Κύπρου στο πρόγραμμα είναι ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω αναγνώριση του χορευτικής σκηνής του νησιού
Η χώρα που ανακηρύχθηκε ο «Προορισμός της Χρονιάς» για το 2026 σύμφωνα με το Travel+Leisure
Είτε προτιμάτε παραλίες, ή ζωντανές, θορυβώδεις πόλεις ή γραφικά καταφύγια, αυτή η χώρα τα έχει όλα!
Ryanair – προσφορά: Πτήσεις από €15 για ταξίδια στην Ευρώπη
Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για οικονομικά ταξίδια!
Μαγικές γιορτές με θέα τη στολισμένη Λευκωσία, σε ένα πολυτελές boutique ξενοδοχείο
Μια σειρά μοναδικών εμπειριών με τη λάμψη των γιορτών και αυθεντική φιλοξενία
17 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας: Ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» ζητά δράση τώρα για τη νέα ΜΕΝΝ!
Φέτος, ο Σύνδεσμος αφιερώνει, τις δυνάμεις και την ενέργειά του στην επίτευξη ενός και μόνο στόχου