Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιανουαρίου 2021
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για αναβάθμιση των συνοικιών στη Λεμεσό. Μετά την προκήρυξη προσφορών για το έργο της Περιβαλλοντικής Γειτονιάς στην συνοικία της Ομονοίας, προκηρύχθηκαν την Παρασκευή 15/1/21 και οι προσφορές για τη δεύτερη Περιβαλλοντική Γειτονιά στον Άγιο Σπυρίδωνα - Ζακάκι. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.6 εκατομμυρίων ευρώ, του οποίου τα κατασκευαστικά έργα θα αρχίσουν εντός του τρέχοντος έτους. Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκαν δημόσιες διαβουλεύσεις όπου παρουσιάστηκαν τα σχέδια και ακούστηκαν οι απόψεις όλων των εμπλεκομένων αλλά και κατοίκων των επηρεαζόμενων περιοχών. Ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, είχε τονίσει ότι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις συνοικίες αποτελεί προτεραιότητα με στόχο να απλωθεί ισορροπημένα και δυναμικά η ανάπτυξη στη μείζονα περιφέρεια για να δώσει πνοή και χρώμα στις μεγάλες συνοικίες.


Όπως αναφέρθηκε στη παρουσίαση των έργων από τους μελετητές, στους περιβαλλοντικούς δρόμους θα περιλαμβάνονται πεζοδρόμια, πάροδοι χώροι στάθμευσης, χώροι συνάθροισης, δεντροφυτεύσεις, αστικός εξοπλισμός κ.ά. Θα γίνει επίσης διαμόρφωση περιβαλλοντικών δρόμων φιλικών προς ΑΜΕΑ.

Επισημάνθηκε επίσης ότι στις βασικές αρχές του σχεδιασμού είναι η προτεραιότητα στις ανάγκες των κατοίκων, οικειοποίηση κατοίκων με τον αστικό χώρο ως μέρος της διαβίωσης του (μικροί χώροι συνάθροισης), η ασφαλής χρήση του οδικού δικτύου από όλους τους χρήστες, κυκλοφοριακή διαχείριση και σηματοδότηση οδών (μονοδρομήσεις, παρόδιοι χώροι, στάθμευσης, στάσεις λεωφορείων, χαμηλό όριο ταχύτητος κ.α., αύξηση πρασίνου με δεντροφυτεύσεις και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (εμπόδια αυτοκινήτων, παγκάκια, σκυβαλοδοχεία).

Και στις δύο Περιβαλλοντικές Γειτονιές που έχουν προκηρυχθεί οι προσφορές, το πράσινο θα διατηρηθεί και θα ενισχυθεί, ενώ θα γίνουν φυτεύσεις δέντρων σε όλα τα πεζοδρόμια πλάτους 2.5 μέτρων ή μεγαλύτερο. Επίσης θα γίνουν φυτεύσεις μικρότερων δέντρων σε πιο στενά πεζοδρόμια και ότι υπολογίζεται ότι θα φυτευτούν πέραν των 500 δέντρων σε κάθε Γειτονιά.


Σχετικά
Unwrap the season στο Aphrodite Hills Resort
Αξέχαστες διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του θρυλικού ξενοδοχείου Βερεγγάρια στον Πρόδρομο
Η οροφή του Berengaria παίρνει ξανά την τελική της μορφή, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή για τον χώρο
Οι πιο ακριβές και οι πιο φθηνές χώρες για τουρίστες – Τι δείχνει πρόσφατη μελέτη
Πόσα χρήματα ξοδεύει κατά μέσο όρο ένας επισκέπτης σε μια χώρα
Αυτή είναι η νέα Λαϊκή Αγορά της Δερύνειας - Πότε θα λειτουργήσει
Νέα εποχή για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής
Δωρεάν στάθμευση για την εορταστική περίοδο στον Δήμο Στροβόλου
Μέχρι την Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2026,
Γιορτινός Δεκέμβριος στο Columbia Beach Resort
Ο ιδανικός προορισμός για χαλάρωση, επανασύνδεση και ποιοτικές στιγμές φέτος τις γιορτές
Οι 25 κορυφαίοι προορισμοί και οι εμπειρίες για το 2026
Τα καλύτερα μέρη για ταξίδι το 2026 αλλά και τις must-do εμπειρίες για τη νέα χρονιά.
Πρόβλεψη για νέες βροχοπτώσεις και πτώση θερμοκρασίας στην Κύπρο
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Οι «αρχιτέκτονες» του AI το «Πρόσωπο της Χρονιάς» του Time
Η AI, σύμφωνα με το TIME, έχει αποκτήσει μεγάλο γεωπολιτικό ρόλο - Πρόσωπο της Χρονιάς για το περιοδικό
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Νέα Κίτρινη Προειδοποίηση για καταιγίδες με ισχύ από τις 13:00 ως τις 16:30 σήμερα εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.
To Lupin επιστρέφει με τέταρτη σεζόν - Η ανάρτηση του Netflix
Πότε θα κάνει πρεμιέρα η τέταρτη σεζόν του Lupin
Αυτή η πόλη κέρδισε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2030
Πώς εξελίχθηκε η διαδικασία επιλογής, τι οδήγησε στη νίκη της πόλης και ποια είναι τα επόμενα βήματα μέχρι το 2030