News , Guide

10 κωμικές σειρές για να δεις τώρα στο σπίτι

Μένουμε σπίτι και βλέπουμε σείρες!

Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαρτίου 2020

Αυτές τις μέρες που το συλλογικό καλό επιβάλλει να μείνουμε σπίτι, η τεχνολογία μπορεί να μας κάνει παρέα. Ανακαλύψε λοιπόν μια σειρά πουσου  αρέσει και κάνε υπομονή μέχρι να περάσουν τα δύσκολα. Μια πραγματικά μια καλή κωμωδία, μπορεί να σου φτιάξει το κέφι και να σε κάνει να ξεχάσεις λίγο την δύσκολη κατάσταση.

 

 

Fleabag
Βρετανική σειρά με την φοβερή Phoebe Waller-Bridge, στον ρόλο μιας νεαρής Λονδρέζας που δεν είναι καθόλου «καλό κορίτσι», έχει όμως όλα τα προβλήματα ενός ανθρώπου που ζει σε μια μεγαλούπολη: προσπαθεί να συνέλθει από τον θάνατο της κολλητής της, να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα, να τα βγάλει πέρα με την οικογένειά της, και ταυτόχρονα να καλύψει την ακόρεστη μανία της για σεξ! Ανατρεπτική και πανέξυπνη κομεντί που αποτελεί διασκευή του ομότιτλου θεατρικού έργου που έγραψε η πρωταγωνίστρια. Έχει σαρώσει τα βραβεία και έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς.

 

 

Russian Doll
Η Natasha Lyonne, παγιδεύεται σε μια απίστευτη λούπα στην οποία πεθαίνει συνεχώς, με διαφορετικούς τρόπους, αλλά καταλήγει πάντα στο ίδιο σημείο: στο μπάνιο του διαμερίσματος όπου γίνεται το πάρτι για τα 36α γενέθλιά της. Μπορεί το θέμα να ακούγεται κοινότοπο, όμως η απότομη και κυνική πρωταγωνίστρια δίνει μία φρέσκια αίσθηση σε αυτή την αλλόκοτη εκδοχή της «Μέρας της Μαρμότας».

 

 

Βrooklyn Nine Nine
Δεν είναι τόσο γνωστή στην Ελλάδα, όμως στην Αμερική είναι από τις δημοφιλείς σειρές και όντως αξίζει την προσοχή μας. Όλα συμβαίνουν στο αστυνομικό τμήμα του Μπρούκλιν. Πρωταγωνιστές είναι το αστυνομικό δίδυμο Jake Peralta και Charles Boyle, ένας απίστευτα ανώριμος, πλακατζής και ταλαντούχος ντετέκτιβ και ο εκκεντρικός αλλά αξιολάτρευτος συνεργάτης του. Μπορεί να ακούγεται σαν ένα τυπικό sit-com, δεν είναι όμως. Το χιούμορ προκύπτει αβίαστα μέσα από τους χαρακτήρες και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, ενώ δεν λείπει και η κοινωνική σάτιρα, που βάζει στο στόχαστρο όλα τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας.

 

 

Grace and Frankie
Με πρωταγωνίστριες τις Jane Fonda και Lily Tomlin, η σειρά παρακολουθεί τη ζωή δυο φιλενάδων που στα εβδομήντα τους ανακαλύπτουν πως οι σύζυγοί τους είναι ερωτευμένοι μεταξύ τους και θέλουν να παντρευτούν. Οι δυο τους σοκαρισμένες από την αποκάλυψη αποφασίζουν να μείνουν στο κοινό εξοχικό τους σπίτι, γεγονός που θα δοκιμάσει τη φιλία τους.

 

 

Good Place
Η Kristen Bell όταν πεθαίνει καταφθάνει στον Παράδεισο, όμως γρήγορα διαπιστώνει πως βρίσκεται εκεί χάρη σε κάποιο γραφειοκρατικό λάθος, αφού στη πραγματικότητα θα μπορούσε να είναι η αρχηγός της κόλασης. Οπότε προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια από τους γύρω της κι έτσι αναγκάζεται να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Μοιάζει με ενήλικο παραμύθι, έχει καλές ατάκες και ανατροπές, ενώ έχει κι ένα δεύτερο επίπεδο αφού τα ηθικά όρια των ηρώων, δοκιμάζονται σε κάθε επεισόδιο.

 

 

Stath Lets Flat
Με καταγωγή από την Κύπρο ο Τζέιμι Δημητρίου και η αδελφή του Νατάσια Δημητρίου, που είναι επίσης πετυχημένη stand up comedian, έχουν κατακτήσει την βρετανική τηλεόραση με τις περιπέτειες του Σταθ, ενός Αγγλο-κύπριου και αρκετά αδέξιου μεσίτη στο Λονδίνο, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να νοικιάσει διαμερίσματα. Μία θέση που μάλλον κρατάει μόνο και μόνο επειδή η μικρή επιχείρηση ανήκει στον πατέρα του, που τον υποδύεται ο απολαυστικός Χρήστος Στέργιογλου.

 

 

Arrested Development
Οι Bluth είναι μια καλομαθημένη οικογένεια. Μέχρι τώρα, ο πατέρας φρόντιζε να βγάζει λεφτά και να δίνει στα παιδιά και στη γυναίκα του, οτιδήποτε αυτοί επιθυμούσαν. Όμως πλέον ο George Bluth Sr. βρίσκεται στη φυλακή και ο μόνος που μπορεί να σώσει την κατάσταση είναι ο γιος του Michael. H σειρά έκανε ντεμπούτο της το 2003 στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox και θεωρήθηκε ανατρεπτική για την εποχή. Με το ανελέητα ειρωνικό και σκοτεινό της χιούμορ, επηρέασε τις τηλεοπτικές κωμωδίες της επόμενης δεκαετίας, και παρά το άδοξο φινάλε, αξίζει να δείτε τους πρώτους κύκλους.

 

 

Young and Hungry
Μιας και η μαγειρική αποτελεί αγαπημένο θέμα, αυτή η σειρά που ξεκίνησε το 2014 ακολουθεί έναν πλούσιο επιχειρηματία, τον Josh, ο οποίος θα προσλάβει την Gabi, μια νεαρή food blogger, ως προσωπική του σεφ. Η Gabi, απεγνωσμένη να κρατήσει τη δουλειά της, θα πρέπει να αποδείξει τις ικανότητες της στον εργοδότη της, αλλά και τον Elliot, τον προσωπικό του βοηθό, που θέλει έναν διάσημο σεφ για τη δουλειά. Εδώ θα συνδυάσετε δύο σε ένα: θα διασκεδάσετε και ταυτόχρονα θα βρείτε ιδέες για καινούργιες συνταγές, ενώ θα μάθετε και μικρά μυστικά της κουζίνας!

 

 

The Kominsky method
Ο δάσκαλος υποκριτικής Sandy Kominsky –τον υποδύεται ο εξαιρετικός και βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Michael Douglas- που η δόξα του έχει πλέον περάσει, διδάσκει στη δική του σχολή την προσωπική του μέθοδο, ταλαιπωρώντας τους μαθητές του. Ο καλύτερός του φίλος, ο πάμπλουτος μεγαλοατζέντης Norman Newlanderς, που τον υποδύεται ο Alan Arkin, μαθαίνει ότι χάνει την σύζυγό του από καρκίνο και συντρίβεται. Οι δυο φίλοι αρχίζουν να περνούν μαζί περισσότερο χρόνο και να ανακαλύπτουν από την αρχή τις χαρές της ζωής. Γλυκόπικρη και χαριτωμένη ρομαντική κομεντί, που μιλάει με ευαίσθητο τρόπο για την τρίτη ηλικία και τις αναπόφευκτες αλλαγές, συμφιλιώνοντάς μας με τον ανελέητο χρόνο.

 

 

After Life
Θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε μαύρη κωμωδία, αλλά έχει και δραματικά στοιχεία, αφού περιγράφει την ιστορία του κυνικού Tony, που δεν μπορεί να ξεπεράσει τον θάνατο της συζύγου του και έχει πλέον γίνει μισάνθρωπος, αλλά δεν αυτοκτονεί, γιατί δεν ξέρει ποιος θα ταΐζει τον σκύλο του. Ο ίδιος εργάζεται σε μια τοπική εφημερίδα, επισκέπεται τον ηλικιωμένο πατέρα του που πάσχει από άνοια, ενοχλεί τους πάντες γύρω του, μέχρι να ανακαλύψει πως η ζωή είναι μια περιπέτεια και πρέπει να την ζήσει. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο εκπληκτικός Ricky Gervais -τον θυμάστε ίσως ως παρουσιαστή στις Χρυσές Σφαίρες, όπου έκλεβε την παράσταση με τις ατάκες του- μαζί με ένα τρομερό σκύλο που θα κερδίσει την καρδιά σας.

Πηγή: bovary.gr
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close