Cine News , Κινηματογράφος

7 ντοκιμαντέρ του Netflix που θα σε ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον πλανήτη

Για τους πιο ανήσυχους travelers, αλλά και για αυτούς που θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2020

Με σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη να παραμένει πιστός στο μήνυμα του #μένουμεσπίτι, οι δυνατότητές μας για μετακινήσεις και ταξίδια έχουν περιοριστεί σε ό,τι αφορά τη φυσική παρουσία μας, αλλά αυτό δεν ισχύει και για τις εμπνευσμένες σκέψεις μας. Είτε είστε λάτρεις των αποδράσεων ή απλά θέλετε να ξεφύγετε από την επίκαιρη συνθήκη του κορωνοϊού, την οποία βιώνουμε αυτή τη στιγμή -τότε δεν έχετε παρά να καθίσετε αναπαυτικά στον καναπέ σας, να πατήσετε το επάνω δεξί κουμπί του τηλεκοντρόλ που αναγράφει Netflix και να περιηγηθείτε στα πιο απρόσμενα και ειδυλλιακά μέρη του κόσμου, μέσα από τα άκρως ενδιαφέροντα travel ντοκιμαντέρ που σας προτείνουμε παρακάτω! 

1. Dark Tourist
Το Netflix συναντά το Vice σε αυτό το οδοιπορικό με τον δημιουργό ταξιδιωτικών φιλμ από την Νέα Ζηλανδία, David Farrier, ο οποίος αυτή τη φορά επικεντρώνεται και μπαίνει στα άδυτα του σκοτεινού τουρισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Από μια πυρηνική λίμνη σε ένα στοιχειωμένο δάσος, ο Farrier επισκέπτεται τους πιο μακάβριους -και μερικές φορές επικίνδυνους- τουριστικούς προορισμούς που θα σας ταξιδέψουν στα πιο απόκρυφα σημεία του πλανήτη.

2. Virunga
Το υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ αφηγείται την αληθινή ιστορία των φυλάκων που διακινδυνεύουν ακόμη και τη ζωή τους, προκειμένου να σωθεί το πολυτιμότερο εθνικό πάρκο της Αφρικής, αλλά και οι γορίλες του. Θαυμάστε την επικοινωνία αυτών των ανθρώπων με τα ζώα και ταξιδέψτε μαζί τους στη μακρινή ήπειρο.

3. Chef's Table
Σε αυτό το μοναδικό documentary tv show, το οποίο ήταν υποψήφιο για Emmy, διεθνείς αστέρες της γαστρονομίας επαναπροσδιορίζουν το gourmet φαγητό, αναδεικνύοντας πρωτοποριακά και νόστιμα πιάτα, ενώ θα σας μεταφέρουν σε υπέροχους προορισμούς με τα δελεαστικά τους επιδόρπια. Μέσω των διαφορετικών κουζινών ανά τον κόσμο θα ταξιδέψετε σε ξεχωριστά και ιδιαίτερα μέρη του πλανήτη.


4. Magical Andes
Από την Αργεντινή έως την Κολομβία, αυτό το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη στενή σχέση πέντε ανθρώπων με τα υπέροχα βουνά της Νότιας Αμερικής. Μαγευτείτε από πρωτόγνωρες εικόνες που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας, ενώ παράλληλα θα καταφέρετε να μπείτε στην ψυχοσύνθεση μιας εντελώς διαφορετικής κουλτούρας που σίγουρα θα σας ξαφνιάσει.

5. Chasing Coral
Δύτες, επιστήμονες και φωτογράφοι από όλο τον κόσμο στήνουν μια υπέροχη υποθαλάσσια εκστρατεία καταγραφής της εξαφάνισης των κοραλλιογενών υφάλων. Ταξιδέψτε μαζί τους στον βυθό και μάθετε τα πάντα για τη ζωή στη θάλασσα μέσα από εικόνες που θα σας συγκλονίσουν. Ακαταμάχητος συνδυασμός: Πληροφορίες που θα σας εκπαιδεύσουν παράλληλα με ένα μοναδικό θέαμα!


6. Τales by light
Φωτογράφοι και σκηνοθέτες ταξιδεύουν ανά τον κόσμο απαθανατίζοντας ανεξίτηλες εικόνες ανθρώπων, τόπων, πλασμάτων και πολιτισμών μέσα από γωνίες που δεν έχετε ξαναδεί. Γνωρίστε νέους πολιτισμούς κι εξερευνήστε διάφορες φυλές του πλανήτη που θα σας συγκινήσουν.

7. The Last Shaman
Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μην αυτοκτονήσει, ένας νέος άνδρας με κατάθλιψη ταξιδεύει στον Αμαζόνιο, για να πάρει μέρος σε μια αρχαία ιεροτελεστία παραισθήσεων. Ταξιδέψτε μαζί του σε μια εμπειρία ζωής που θα αλλάξει για πάντα την κοσμοθεωρία του και ανακαλύψτε τη μοναδική δύναμη που κρύβει ο κάθε άνθρωπος μέσα του. Παράλληλα, ξαφνιαστείτε από τις καινούριες εικόνες που θα αντικρίσετε σε μια από τις εντυπωσιακές γωνιές του κόσμου. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close