Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2021
Τίθενται σε εφαρμογή από την 1η Μαρτίου οι νέες αποφάσεις για αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, με τις προτάσεις που «κλείδωσαν» να οδηγούνται αύριο προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις.
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, αύριο μετά την σύσκεψη του Υπουργικού θα ανακοινωθούν μόνο οι αποφάσεις που θα ισχύσουν μέχρι τις 15 Μαρτίου.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, για την πρώτη φάση, που αρχίζει από την 1η Μαρτίου μέχρι τις 7 του ίδιου μήνα, έχει «κλειδώσει» η επιστροφή των μαθητών της Α’ και της Β’ Λυκείου, ενώ επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια για προσωπική εκγύμναση (personal training), τα φροντιστήρια και τα ωδεία, με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων.
Από τις 8 Μαρτίου, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, επιστρέφουν στις τάξεις τους οι μαθητές των Γυμνασίων.
Στο μεταξύ, τα μηνύματα sms, η απαγόρευση κυκλοφορίας στις εννέα το βράδυ, καθώς και οι υπόλοιποι περιορισμοί στις διακινήσεις, δεν αναμένεται να αρθούν πριν από τα μέσα Μαρτίου.
Σε σχέση με τις συναθροίσεις σε σπίτια προκρίνεται όπως μετά τις 15 Μαρτίου επιτραπούν οι συναθροίσεις μέχρι τα δέκα άτομα, ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα των ημερών εκείνων.
Επιπλέον, μετά τις 15 Μαρτίου προκρίνεται και το άνοιγμα των χώρων εστίασης, εάν και εφόσον δεν παρατηρηθεί πισωγύρισμα.
Εξάλλου, αύριο μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, θα προβεί στις 13:00 σε ανακοινώσεις προς τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, σε σχέση με τις αποφάσεις που θα ληφθούν.
Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προήδρευσε σήμερα σύσκεψης με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό, στην παρουσία των αρμοδίων Υπουργών, με στόχο την εξέταση της επιδημιολογικής κατάστασης και την σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων κατά της διασποράς των κορωνοϊού στην Κύπρο.
Ακολούθως, προήδρευσε σύσκεψης με τους αρχηγούς των κομμάτων και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.
Αρμόδια πηγή είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ότι η γενική αντίληψη, που υπάρχει στα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, είναι όπως με υπευθυνότητα, οι χαλαρώσεις γίνουν κλιμακωτά, ώστε να μην επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα.
Σχετικά


Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός για το Πάσχα - «Αγγίζει» τους 31 βαθμούς σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Τα 10 κορυφαία κάμπινγκ στην Ευρώπη για φυσιολάτρες – Και ένα ελληνικό στη λίστα του Guardian
Από απομονωμένες κοιλάδες της Ισλανδίας και δάση της Σουηδίας, μέχρι μεσαιωνικά τοπία στη Σλοβενία και ήρεμες γωνιές στην Πορτογαλία

Τα σκαλιά σε πέντε μέρη σε όλο τον κόσμο που οδηγούν στον… παράδεισο
Αμέτρητα σκαλοπάτια που όμως αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια να τα ανέβει κανείς


Κλειστό θα παραμείνει έως και τις 11 Μαΐου το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο
Δες την σχετική ανακοίνωση

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα
Αίθριος ο καιρός σήμερα – Επιστρέφει η σκόνη τις μέρες του Πάσχα

Πάσχα στην Ελλάδα: 6 νησιά που μαγνητίζουν τα βλέμματα με τα κατανυκτικά τους έθιμα
Μοναδικοί προορισμοί που παραδοσιακά έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό αυτή την περίοδο


Δωρεάν στάθμευση για τις γιορτές στον Στρόβολο
Από τη Μ. Πέμπτη, 17 Απριλίου 2025 μέχρι την Τρίτη του Πάσχα, 22 Απριλίου 2025

Ποια είναι η νέα ισπανική σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix τώρα
Ένας καινούριος κοινωνιοπαθής νεαρός δολοφόνος πήρε τη θέση του προηγούμενου στο top 10 της πλατφόρμας.

Τα μυστικά πίσω από την εμβληματική σειρά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος Μεγάλη Τετάρτη θα αρχίζει να προβάλλεται στις τηλεοράσεις η μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»