Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

5 (πολύ καλές) προτάσεις από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου για όλη την οικογένεια

«Πολιτισμός σημαίνει αλληλεγγύη»:Σειρά διαδικτυακών δράσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρουγια όλη την οικογένεια

Δημοσιεύτηκε στις 02 Απριλίου 2020

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου διοργανώνει μια σειρά διαδικτυακών δράσεων με τίτλο «Πολιτισμός σημαίνει αλληλεγγύη». Οι δράσεις εστιάζονται σε διάφορους άξονες όπως  εικαστικές τέχνες, δημιουργική γραφή, μαγειρική κ.ά. 

Το ΠΙΤΚ διοργανώνει τις δράσεις αυτές πιστεύοντας ότι τα μουσεία, ως σημεία σύνδεσης των κοινοτήτων, προωθούν την αμοιβαία κατανόηση, επικοινωνία και αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης που ζούμε τώρα. Επίσης θεωρεί ότι «είναι ευθύνη μας να συνεισφέρουμε σε αυτήν τη συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης των νέων δεδομένων  παραμένοντας  δίπλα στον κόσμο, με σκοπό να ξεπεράσουμε ενωμένοι αυτήν την κατάσταση. Για αυτόν τον λόγο συνεχίζουμε το έργο μας χρησιμοποιώντας τις πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης». 

Η πρώτη δράση με τον τίτλο «Ζωντανεύω Αρχαίες Μορφές» προσκαλεί τα παιδιά να εμπνευστούν από την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου. Ο στόχος της δράσης είναι, με τη βοήθεια των παιδιών, να ζωντανέψουν οι μορφές των αρχαίων αγγείων που βρίσκονται στην αρχαιολογική συλλογή του Πολιτιστικού Ιδρύματος. Τα παιδιά μπορούν να διαλέξουν μία ή περισσότερες μορφές από τα προσχέδια της συνεργάτιδας του Ιδρύματος κεραμίστριας Σουζάνας Πετρή, να φανταστούν πώς θα ήταν η ζωή τους στην αρχαία Κύπρο και να τις ζωγραφίσουν χρησιμοποιώντας ό,τι υλικά θέλουν.

Η δεύτερη δράση με τίτλο «Fill the Museum with your Voice» διοργανώνεται σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό οργανισμό Ιδεόγραμμα. Προσκαλείται ο κόσμος να περιηγηθεί στις συλλογές του Ιδρύματος μέσα από την ιστοσελίδα  και τις φωτογραφίες του στο Facebook και στο Instagram και να γράψει ένα ποίημα, μέχρι 40 στίχους ή ένα κείμενο μέχρι 400 λέξεις, εμπνευσμένο από κάποιο αντικείμενο των συλλογών του Ιδρύματος. 

Η τρίτη δράση με τίτλο «Δημιουργική γραφή», γίνεται σε συνεργασία με τον καθηγητή δημιουργικής γραφής Σταύρο Λαμπράκη. Τα παιδιά προσκαλούνται να γίνουν σεναριογράφοι χρησιμοποιώντας την αγαπημένη τους σκηνή από ταινία της αρεσκείας τους, να εμπνευστούν και να γράψουν το δικό τους σενάριο. 

Η τέταρτη δράση με τίτλο «Η Τέχνη Ανακυκλώνει (4 - 100 χρόνων)» , διοργανώνεται σε συνεργασία με πρότυπα εργαστήρια τεχνών. 
•    Η δραστηριότητα «Φτιάχνω τη δική μου πόλη» γίνεται σε συνεργασία με το πρότυπο Κέντρο Τεχνών και Εικαστικής Θεραπείας Νεφέλες. Με τη δράση αυτή προσκαλούνται τα παιδιά και οι ενήλικες να φτιάξουν μια πόλη -πραγματική ή φανταστική - από ανακυκλώσιμα υλικά  που μπορούν να τα βρουν  στο σπίτι τους. 
•    Η δραστηριότητα  «Την άνοιξη αν δεν την βρεις την φτιάχνεις.... (ΟδυσσέαςΕλύτης)» διοργανώνεται σε συνεργασία με την Καλλιτεχνούπολη εργαστήρι ζωγραφικής & δημιουργικής έκφρασης.  Το Πολιτιστικό προσκαλεί όλους   «να φέρουμε την άνοιξη φτιάχνοντας λουλούδια με ανακυκλώσιμα υλικά χρησιμοποιώντας τη φαντασία μας, τη δημιουργική μας σκέψη και την καλή μας διάθεση».

Η πέμπτη δράση με τίτλο «Μαγειρεύω κυπριακά» γίνεται σε συνεργασία με το Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής. Τα παιδιά μαζί με την οικογένειά τους καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις συνταγές παραδοσιακών κυπριακών φαγητών και να φτιάξουν πεντανόστιμα φαγητά. 

Το Πολιτιστικό καλεί όλους όσοι  δημιουργήσουν έργα μέσα από αυτές τις δράσεις να στείλουν μια φωτογραφία των έργων τους με μήνυμα στη επίσημη σελίδα του στο Facebook. 
Με την επιστροφή πίσω στην καθημερινότητά μας, θα παρουσιαστούν σε διάφορες μορφές και δράσεις στο Πολιτιστικό Ίδρυμα.

Όλες οι πληροφορίες για τις δράσεις είναι αναρτημένες στη σελίδα του ΠΙΤΚ στο Facebook, ή όσοι επιθυμούν μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 22 128171.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close