Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2021
Δεν έλαβε ενημέρωση για τις λεπτομέρειες της εφαρμογής του safe pass η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, ώστε να τοποθετηθεί στο κατά πόσον παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Νικολαΐδου σε δηλώσεις της την προηγούμενη εβδομάδα είπε πως πρώτα πρέπει να έρθει η συγκεκριμένη πρόταση από τα αρμόδια Υπουργεία για να γίνει η διαβούλευση με το Γραφείο της και στη συνέχεια θα είναι σε θέση να εκφράσει άποψη.
Διευκρίνισε στο SigmaLive ότι «αυτή τη στιγμή δεν εφαρμόζεται τίποτα τέτοιο. Θα εφαρμοζόταν εάν υπήρχε εφαρμογή, την οποία θα κατέβαζε ο κάθε χρήστης. Αυτό που εφαρμόζεται είναι η υπόδειξη των πιστοποιητικών, η οποία δεν έχει να κάνει με το safe pass της τεχνικής εφαρμογής».
Επεσήμανε ότι «αυτό που βρίσκεται τώρα σε ισχύ είναι η απόφαση του Υπουργείο ότι τα τρία πιστοποιητικά θα πρέπει αρκούν στην περίπτωση του δειγματοληπτικού ελέγχου. Δεν ανεβάζει κάποιος σε βάση δεδομένων οτιδήποτε, ούτε έχει γίνει εφαρμογή, ούτε κατακρατείται οτιδήποτε και δεν γίνεται η οποιαδήποτε επεξεργασία».
Σημείωσε ότι «η εκτίμηση αντικτύπου που θα ενεργοποιήσει την ενδεχόμενη εφαρμογή δεν έχει έρθει ακόμη. Ως προς τους ελέγχους δεν άλλαξε κάτι, απλώς έχει προστεθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Στα πλαίσιο του ελέγχου μόνο ένας πολίτης θα πρέπει να υποδείξει ένα από τα τρία αποδεικτικά. Ο ίδιος επιλέγει στο πλαίσιο του δειγματοληπτικού ελέγχου τι θα δείξει. Αυτός ο έλεγχος όμως δεν καταγράφεται κάπου ούτε υπάρχει κάποια εφαρμογή που να χρειάζεται εκτίμηση αντικτύπου».
Σχετικά
Ταξιδεύουμε από Πάφο με €14,99: Οι προσφορές της Ryanair για 7 υπέροχους προορισμούς
Μια αλλαγή παραστάσεων, λίγες ημέρες μακριά από την καθημερινότητα και μια ευρωπαϊκή πόλη για εξερεύνηση
Μεμονωμένες βροχές αναμένονται και σήμερα – Ανεβαίνει η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό
Οι καλύτεροι προορισμοί για να ταξιδέψεις τον Οκτώβρη
Δεν χρειάζεται να σταματήσετε να ταξιδεύετε μόνο και μόνο επειδή τελειώνει το έτος
Μια μικρή φωνή. Μια μεγάλη δύναμη.
Ένα όμορφο παραμύθι για το θάρρος, τη φιλία και τη δύναμη που κρύβει κάθε παιδί μέσα του
Αθήνα: Ανάμεσα στους πιο χαρούμενους προορισμούς για διακοπές παγκοσμίως
Η Αθήνα συνδυάζει την αρχαία ιστορία με τη σύγχρονη αστική ζωή, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό. Η Ακρόπολη και τα ιστορικά μνημεία, οι ζωντανές γειτονιές, οι επιλογές διασκέδασης και το μεσογειακό κλίμα συνθέτουν μια πολυδιάστατη ταξιδιωτική εμπειρία
Γιατί επιστρέφουμε ξανά και ξανά στον ίδιο προορισμό
Κι όμως, η επιστροφή σε ένα αγαπημένο μέρος δεν σημαίνει απαραίτητα επανάληψη και κάτι τι το βαρετό
31 φωνές και ένας «τοίχος Ελπίδας»
Οι δράσεις του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού
Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας «Γε’ νέο Επιχειρείν 2026»
Τα βραβεία διοργανώνονται από το ΚΕΒΕ, σε συνεργασία με το περιοδικό «Θεσσαλονίκης Δρώμενα»
To Τμήμα Δασών δίνει και φέτος δωρεάν δεντράκια
Δωρεάν παραχώρηση δενδρυλλίων με σκοπό την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στο πλαίσιο του προγράμματος «Φυτεύω για το Κλίμα 2026 -2027»