Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Μία online «Γιορτή Παραμυθιού με Δράκους και Δράκαινες» έρχεται Μάιο και Ιούνιο στο Μουσείο Παραμυθιού

Μια ξεχωριστή «Γιορτή Παραμυθιού» αφιερωμένη στους Δράκους και τις Δράκαινες των παραμυθιών

Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαΐου 2020

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός του Μουσείου Παραμυθιού, μετά από ένα μαραθώνιο παραμυθιών από το τηλέφωνο αλλά και live αφηγήσεων μέσω της σελίδας του στο Fecebook που κράτησαν συντροφιά στα παιδιά που ήταν περιορισμένα στο σπίτι, με αφηγητές αγαπημένα μας πρόσωπα, ηθοποιούς, τραγουδιστές, παρουσιαστές, συγγραφείς, πολιτικούς και δημοσιογράφους από τις 14 Μαρτίου ετοιμάζεται και πάλι να συνεχίσει online τις δράσεις του για τον Μάιο και τον Ιούνιο. 

Έτσι, το Μουσείο Παραμυθιού, υποδέχεται και διαδικτυακά τον Μάιο, συνεχίζοντας με μια ξεχωριστή «Γιορτή Παραμυθιού» αφιερωμένη στους Δράκους και τις Δράκαινες των παραμυθιών. Η γιορτή θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο διαδικτυακό μουσειακό πρόγραμμα που απευθύνεται σε σχολεία και οργανωμένες ομάδες παιδιών, αφηγήσεις παραμυθιών για δράκους και διαγωνισμούς-έκπληξη. Η «Γιορτή Παραμυθιού Δράκοι και Δράκαινες» τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού.  

«Μιαν βολάν τζι’ έναν τζαιρό… δράτζιοι τζαι δράτζαινες...» 
Διαδικτυακό Μουσειακό Πρόγραμμα για σχολεία και οργανωμένες ομάδες παιδιών 7-12 ετών. 

Το Μουσείο Παραμυθιού λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις με την πανδημία του κορωνοϊού και ψάχνοντας διαρκώς δημιουργικούς τρόπους ενασχόλησης των παιδιών ανακοινώνει την υλοποίηση ενός διαδικτυακού μουσειακού προγράμματος για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών. 

Στόχοι του προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά ένα κυπριακό λαϊκό παραμύθι, να έρθουν σε επαφή με την κυπριακή διάλεκτο, καθώς επίσης να γνωρίσουν τον σπουδαίο Κύπριο λαογράφο Νέαρχο Κληρίδη. 

Τα παιδιά θα ενωθούν διαδικτυακά με το Μουσείο Παραμυθιού μέσω της πλατφόρμας Zoom όπου θα έχουν την ευκαιρία με την θεατροπαιδαγωγό να ζωντανέψουν στις αίθουσες του Μουσείου ένα παραμύθι και να συμμετάσχουν ενεργητικά σε ένα διαδραστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιού και δραστηριότητες. 

Μέσα από το πρόγραμμα με διαδραστικούς και παιγνιώδεις τρόπους, η πολιτιστική κληρονομιά που μετουσιώνεται στις διηγήσεις με δράκους του αείμνηστου Κύπριου λαογράφου Νέαρχου Κληρίδη, μεταβιβάζεται στις επόμενες γενιές και μειώνεται ο κίνδυνος να εξαφανιστούν.

>Διάρκεια προγράμματος 60 λεπτά. Συμμετοχή δωρεάν. 

>Οργανώστε μια ομάδα παιδιών (7-25 παιδιά) και στείλτε μας μήνυμα στο email info@fairytalemuseum.org.cy ώστε να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα. Στους εκπαιδευτικούς θα αποστέλλεται.

Το πρόγραμμα προσφέρεται με την στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. 

Το Μουσείο Παραμυθιού αν και κλειστό από τα μέσα Μαρτίου λόγω των περιοριστικών μέτρων της Κυβέρνησης εντούτοις παραμένει ενεργό και δέχεται καθημερινά την αγάπη και τα μηνύματα των παιδιών. Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε και τους επόμενους μήνες με online παρουσία και πολλές εκπλήξεις μέσω της σελίδας μας στο Facebook: Μουσείο Παραμυθιού - Fairytale Museum

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close