Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5+1 ταβερνάκια με υπέροχη αυλή, που ετοιμάζονται να επιστρέψουν!

Οι παραδεισένιες αυλές, για βράδια με μεζέδες, που θα γίνουν το καλοκαιρινό σου καταφύγιο!

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2020

Οι πρώτες καλοκαιρινές μέρες είναι μαζί μας! Και από τις 21 Μαΐου, πλέον θα βγαίνουμε για φαγητό, σε καταπράσινες, δροσερές αυλές.

Εμείς λοιπόν σου προτείνουμε 6 ταβερνάκια με αυλές, που ανακοίνωσαν την επιστροφή τους, σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν, για να δημιουρήσεις κι αυτό το καλοκαίρι γευστικές αναμνήσεις με την παρέα σου!

Το Σπήλαιο στη Δευτερά
Πήρε το όνομά του από την κοντινή Παναγία της Χρυσοσπηλιώτισσας. Ο χώρος παίζει με το λευκό και το λαδί, είναι διακοσμημένος με ξύλινες τόνενες καρέκλες και τραπέζια και θυμίζει ελληνική ταβέρνα. Στην δροσερή αυλή του θα σε σερβίρει κυπριακή κουζίνα, κυρίως μεζέ, και σχάρας με σπεσιαλιτέ το κοτόπουλο σουβλάκι μαριναρισμένο σε γιαούρτι, το μπέικον σχάρας κρασάτο, τους ανθούς με χαλούμι, τα κολοκυθάκια με τα αυγά και το συκωτάκι βοδινό σχάρας. Το οφτό μπήκε ήδη στο φουρνί!
(22622024) Αναστάση Λεβέντη 2Α, Δευτερά. 

Ερυθροδόντας στον Λυθροδόντα
Ένα όνομα που μετρά τρεις δεκαετίες ζωής, όμως, τα τελευταία χρόνια επανήλθε δυναμικά σε νέο χώρο στον τομέα της εστίασης είναι η ταβέρνα Ερυθροδόντας στον Λυθροδόντα. Η ταβέρνα Ερυθροδόντας διαθέτει ένα ιδιαίτερο χώρο με πολλά παραδοσιακά στοιχεία, επένδυση με τουβλακι και τζάκι ιδανικό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα ενώ τώρα που μπαίνει το καλοκαίρι ετοιμάζει την αυλή του. Η οικογενειακή ταβέρνα Ερυθροδόντας σερβίρει πλούσιους μεζέδες, πιάτα α λα καρτ και τα μεσημέρια της Κυριακής φτιάχνει νόστιμα κυπριακά πιάτα όπως τα μακαρόνια του φούρνου. 
(22542942) Παναγίας 4, Λυθροδόντας, Λευκωσία. 

Η ταβέρνα του Θεοδόση στην Πάνω Δευτερά
Ένα μαγαζί με ιστορία, που στεγάζεται σε ένα διατηρητέο αγροτόσπιτο στη Δευτερά της επαρχίας Λευκωσίας ξέρει από καλό οφτό. Θα καθίσεις στη δροσερή εσωτερική του αυλή και θα το απολάυσεις με πατατούλες και πουργούρι ολόκληρη την καλοκαιρινή σεζόν.
(22621537) Αρχ. Μακαρίου 36, Πάνω Δευτερά, Λευκωσία. 

Το Στενορύμι στην Αγλααντζιά
Το απάχικο ταβερνάκι της Αγλαντζιάς έφτιαξε μία πουλύ όμορφη αυλή, και σε περιμένει κι αυτό το καλοκαίρι για εύγευστους μεζέδες, τους οποίους θα συνοδεύσεις με ούζο, ρετσίνα, τσίπουρο, μπίρες ή και ζιβανία και ενίτοτε με καλή ζωντανή μουσική. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, όμως, σου σερβίρει οφτό κλέφτικο, συνοδευμένο από πατάτες, πουργούρι και σαλάτα. Απόλαυσέ το σε ένα από τα τραπέζια του, από τις 21 Μαΐου, ή με delivery ή take away.
(22876543 & 99487649) Πλατεία Κυριάκου Καραολή 3, Αγλαντζιά.

Η φωλιά του Δράκου στο Πεντάκωμο
Ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, μεταμορφώνοντας το χαριτωμένο καφενεδάκι του παππού και της γιαγιάς τους σε ένα ρετρό μεζεδοπωλείο όπου τα στοιχεία του παλιού χώρου εναρμονίστηκαν στο σήμερα δίνοντας ένα υπέροχο και ντιζαϊνάτο αποτέλεσμα. To μικρό αυτό ταβερνάκι στο Πεντάκωμο ετοιμάζεται να ανοίξει την αυλή του, για να σου σερβίρει τα νόστιμα πιάτα του, αλλά και το παραδοσιακό και αγαπημένο μας κλέφτικ. Παγωμένη μπίρα, καλό φαγητό και παρέα στην αυλή του.
(99820641) Πεντάκωμο, επ. Λεμεσού, Λεμεσός.

Καμασιάς στο Παραλίμνι
Αν κατάγεσαι από την περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και πιο συγκεκριμένα το Παραλίμνι δεν γίνεται να μην έχεις γευτεί το υπέροχο φαγητό του Καμασιά. Το ταβερνάκι που για πολλά χρόνια είναι συνώνυμο της καλής κυπριακής κουζίνας. Το ταβερνάκι του Καμασιά είναι το απόλυτα παρεΐστικο μαγαζί στο Παραλίμνι το οποίο δεν το αγαπάμε μόνο για την εξαιρετική του κουζίνα και την πλούσια ποικιλία του, αλλά και για την άψογη εξυπηρέτησή του! Εδώ θα φας από μεζέδες, μέχρι πολύ καλά στέικ, φρέσκο ψάρι της βάρκας, καλαμάρι στη σχάρα, ολόφρεσκα λαχανικά και άλλα πολλά καλούδια. Παρόλα αυτά, οφείλουμε να σου μιλήσουμε για τον πλούσιο μεζέ του, που εκτός από τη σαλάτα και τα κρύα ορεκτικά, περιλαμβάνει, χαλούμι με μπέικον κρασάτο, χωριάτικο λουκάνικο, σαλιγκάρια, μανιτάρια, κολοκυθάκια με αβγά, σουβλάκι, κοτόπουλο, κουνέλι και άλλα πολλά και καταλήγει σε καφέ και γλυκό για να φύγεις πλήρως ικανοποιημένος! Αυτό το καλοκαίρι που θα βρεθείς στην περιοχή αν δεν έχεις πάει σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις το φαγητό στην αυλή του.
(23825144) Δαιδάλου 23, Παραλίμνι. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close