Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουλίου 2021
Ο Ρίτσαρντ Ντόνερ, ο ιδιαίτερα παραγωγικός σκηνοθέτης που υπέγραψε το πρώτο φιλμ της σειράς ταινιών Σούπερμαν, τη σειρά αστυνομικών ταινιών Φονικό Όπλο και άλλες εισπρακτικές επιτυχίες, πέθανε χθες Δευτέρα στα 91 του χρόνια, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.
Ανάμεσα στα πιο εμπορικά επιτυχημένα φιλμ του Ντόνερ φιγουράρουν το θρίλερ Omen (1976), η χριστουγεννιάτικη κωμωδία Scrooged (1988), αλλά και η τελευταία του ταινία, η αστυνομική περιπέτεια 16 Blocks (2006).
Είχε ακόμη γυρίσει αξιόλογες τηλεοπτικές σειρές, ανάμεσά τους τις Get Smart, Perry Mason, Gilligan's Island, ή το θρίλερ The Twilight Zone. Ήταν παραγωγός στη σειρά ταινιών X-Men αλλά και στη σειρά ταινιών Free Willy.
Ο ιστότοπος Holywood Reporter επικαλέστηκε συνεργάτη του Ρίτσαρντ Ντόνερ, που επιβεβαίωσε τον θάνατό του. Ο ιστότοπος Deadline ανέφερε ότι η σύζυγός του, η Λόρεν Σούλερ Ντόνερ, δεν διευκρίνισε τα αίτια του θανάτου του δημιουργού.
«Ο Ρίτσαρντ Ντόνερ είχε την πιο δυνατή και βροντερή φωνή που μπορείς να φανταστείς. Προσέλκυε την προσοχή και γελούσε όπως κανένας άνθρωπος δεν το είχε κάνει πριν από αυτόν. Ο Ντικ είχε μεγάλη πλάκα. Αυτό που είδα σε εκείνον, όταν ήμουν 12 χρονών παιδί, ήταν πως νοιαζόταν. Λάτρευα το πόσο νοιαζόταν», ήταν το σχόλιο του Σον Άστιν, του σταρ της ταινίας Goonies, μέσω Twitter.
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, που έγραψε την ιστορία στην οποία βασίστηκε το φιλμ Goonies, αποκάλεσε τον εκλιπόντα «αγαπημένο φίλο» και σκηνοθέτη με «εντυπωσιακό έλεγχο» των ταινιών του.
Γεννημένος στο Μπρονξ από Εβραίους γονείς, μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και σπούδασε στο NYU, ενώ υπηρέτησε επίσης στον αμερικανικό στρατό, σύμφωνα με τον Hollywood Reporter.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά

Αυτή την εβδομάδα στο σινεμά: δύο νέες ταινίες που αξίζει να δεις
Η μεγάλη οθόνη υποδέχεται φρέσκες ταινίες που υπόσχονται να χαρίσουν δυνατές συγκινήσεις και νέες εμπειρίες στο σινεφίλ κοινό

Πέθανε ο μεγάλος σταρ του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Ρέντφορντ
Ο Ρέντφορντ υπήρξε για δεκαετίες ένας από τους πιο αγαπητούς πρωταγωνιστές του αμερικανικού κινηματογράφου

Maestro: Οι δύο ηθοποιοί που προστίθενται στην 4η σεζόν της σειράς
Οι φανατικοί της σειράς μετρούν αντίστροφα για να δουν τη συνέχεια της συναρπαστικής ιστορίας

Το ντοκιμαντέρ "The (M) Factor: Shredding the Silence on Menopause" επιστρέφει στην Κύπρο για μία ακόμη αποκλειστική προβολή
Μία εκδήλωση αφιερωμένη στην εκπαίδευση για την υγεία των γυναικών

Το ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη
Με ελεύθερη είσοδο

GoetheKino: Ζητήματα Οικογένειας, με προβολές βραβευμένων ταινίων
Μια σειρά προβολών και συζητήσεων του Ινστιτούτου Γκαίτε γύρω από τις σχέσεις στην οικογένεια

The Super Mario Galaxy Movie: Ο Μάριο επιστρέφει και μας πάει… στο διάστημα!
Από το Βασίλειο των Μανιταριών στα άστρα – η πιο επική περιπέτεια ξεκινά το 2026.

Οι Κύπριοι σκηνοθέτες Σύλβιας Νικολαΐδου και Νικόλας Ιορδάνου κέρδισαν το Βραβείο Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Δράμας
Η δημιουργική ομάδα από την Πάφο παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ που εξερευνά τον συμβολισμό και τη σημασία του αλατιού στην ιαπωνική κουλτούρα

Θερινό σινεμά με την πολυβραβευμένη ταινία La La Land σε μία υπέροχη αυλή
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμα Στόουν χορεύουν κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λεμεσού

Νέες πρεμιέρες στη μεγάλη οθόνη: Από το αποχαιρετιστήριο “Downton Abbey” μέχρι το σκοτεινό “The Long Walk”
Συγκίνηση, δράση, θρίλερ και νοσταλγία σε μια εβδομάδα γεμάτη κινηματογραφικές εμπειρίες

Netflix: Η ξέφρενη ζωή του Τσάρλι Σιν και οι νέες σειρές της εβδομάδας
Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: O Χρυσός Λέων στον Τζιμ Τζάρμους - Όλοι οι νικητές
Η ταινία «Father Mother Sister Brother» του Τζιμ Τζάρμους κέρδισε Χρυσό Λέοντα, ενώ ο Μπένι Σάφντι απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Smashing Machine»