Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 εστιατόρια στο βουνό, επιστρέφουν, και μας περιμένουν για φαγητό μεσημέρι Κυριακής

Τα εστιατόρια επιστρέφουν κι εμείς, είμαστε έτοιμοι για εξορμήσεις!

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2020

Από την Πέμπτη 21 Μαΐου, λοιπόν, καταργούνται πλήρως τα SMS και πλέον θα είναι ελεύθερη η διακίνηση των πολιτών.

Επαναλειτουργούν επίσης τα αγαπημένα μας εστιατόρια (μόνο για εξωτερικούς χώρους και στη βάση αυστηρών πρωτοκόλλων του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Υγείας).

Τώρα, μάλιστα, που ο καιρός άρχισε να "καίει" στις πόλεις, μία βόλτα στα ορεινά ακούγεται σαν μοναδική ευκαιρία για φαγητό κάτω από τη σκιά και τη δροσιά που προσφέρουν τα πελώρια δέντρα.

Εξ ου και εμείς συγκεντρώσαμε 10 όμορφες ταβέρνες/εστιατόρια στα βουνά σε όλη την Κύπρο για όμορφες εκδρομές για να γευτείτε ωραίες σούβλες.

Τα Φανάρια της Μαρουλλούς
Από τα πιο γνωστά στέκια για καλοφαγάδες της επαρχίας Λευκωσίας που μετρά πάνω από 40 χρόνια ιστορίας. Το εστιατόριο επιστρέφει και φτιάχνει και πάλι το μενού του, που περιλαμβάνει τον πλούτο της κυπριακής γαστρονομίας με πολλές επιλογές a la cart, καθώς επίσης και σούβλα αρνίσια (€13), κοτόπουλο και χοιρινό (€10) μαζί με πολλά νόστιμα πιάτα της κυπριακής κουζίνας.
(22642349) Λεωφόρος Κύκκου Νικηφόρου, Αγία Κορώνη, Παλαιχώρι Ορεινής, επ. Λευκωσίας.

Κέντρο Ο Παλιόμυλος
To oικογενειακό εστιατόριο στην επαρχία Λευκωσία, κοντά στο χωριό Άγιος Επιφάνιος, επιστρέφει την Κυριακή 24 Μαΐου και σε υποδέχεται στο μεγάλο χώρο, με αυλή και γρασίδι, σε ένα δροσερό περιβάλλον. Σερβίρει μπουφέ, με πιάτα της κυπριακής κουζίνας, μαγειρευτά, κλέφτικο αλλά και σούβλα.
(70000339 & 99524293) Αγ. Επιφάνειος, επ. Λευκωσίας. 

Εστιατόριο Καρυδιές
Το εστιατόριο στην Αγια Κορώνη (Παλαιχώρι Ορεινής - Δρόμο Ανθούπολης - Παλαιχώρι) επιστρέφει και μας περιμένει για φαγητό στη βεράντα του. Εδώ θα απολαύσεις κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα, κάτω από τη φυλλωσιά των δέντρων.
(22 642929) Λεωφόρος Κύκκου Νικηφόρου, Παλαιχώρι Ορεινής, επ. Λευκωσίας.

Amiandos Gardens
Κάθε Κυριακή το μεσημέρι στον δροσερό Αμίαντο, αυτό το εστιατόριο ετοιμάζει το πιο πλούσιο μπουφέ (€17.50 το άτομο & €10 τα παιδιά εκτός ποτό), με σούβλες και πιάτα της κυπριακής κουζίνας και σε περιμένει για να σε χορτάσει. Σημείωσε ότι το εστιατόριο λειτουργεί πλέον στον εξωτερικό χώρο του. Και βεβαίως θα τηρεί αυστηρά τους κανόνες υγιεινής. ´Ηδη άρχισε να δέχεται κρατήσεις (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). 
(25552691) Ευαγόρα Παπαχριστοφόρου 1 Αμίαντος, Λεμεσός. 

Εστιατόριο Σταυρός της Ασίνου
Η Ταβέρνα Σταυρός της Ασίνου, βρίσκεται 35’ από τη Λευκωσία και 45’ από την Λεμεσό, δίπλα ακριβώς στο γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας της Ασίνου, με την φύση να έχει χαρίσει απλόχερα μοναδικές ομορφιές στο όλο τοπίο. Εδώ από την Κυριακή 24 Μαΐου θα απολαύσεις και πάλι ζωντανή μουσική και ένα σπιτικό διαφορετικό Μεζέ. Στο μεγάλο καλοκαιρινό κήπο θα σε περιμένουν να σε εξυπηρετήσουν τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής για τη δική σας και δική μας υγεία.
(99440330) Παναγία Ασίνου, Λευκωσία. 

Εστιατόριο Μακρής
Η παραδοσιακή ταβέρνα Μακρής, που μετρά πολλές δεκαετίες στην περιοχή, από βολικός σταθμός για φαγητό εξελίχθηκε σε κυρίως προορισμό, καθώς πολλοί αγάπησαν το μενού της. Για την ταβέρνα Μακρής μεγάλο πλεονέκτημα θεωρείται και η τοποθεσία της. Περιτριγυρισμένη από το πλούσιο πράσινο του Μονιάτη, τα αρώματα του δάσους και την ηρεμία που προσφέρει το τοπίο, ξέρει ότι μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική διέξοδο ξεκούρασης στους επισκέπτες της. Κλέφτικο, σούβλα, γεμιστοί ανθοί, νόστιμα κολοκυθάκια με αυγά, αλλά κυρίως το φημισμένο κοντοσούβλι του Μελή και τα παραδοσιακά μακαρόνια της Λένιας είναι λόγοι για να επισκεφθείς την ταβέρνα Μακρής. Όλα καταφθάνουν πάντα φρέσκα και καλομαγειρεμένα στον πελάτη, ενώ ο κατάλογος διαθέτει και επιλεγμένα κρασιά της περιοχής, τα οποία συνοδεύουν έξοχα κάθε πιάτο.
(25421275 / Facebook : Andreas Makris Restaurant) Μονιάτης, επ. Λεμεσού.

Καληδόνια Ροτής
Η ταβέρνα αυτή βρίσκεται ανάμεσα στους λόγους που οι Πλάτρες είναι προορισμός για βόλτες στο βουνό. Εδώ θα πας για να απολαύσεις γεύσεις της κυπριακής κουζίνας, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι και βεβαίως σούβλα αρνίσια (€13) και σούβλα κοτόπουλο (€10).
(25421019) Πλάτρες.

Χρυσανθής
Νόστιμη σούβλα θα απολαύσεις και στο εστιατόριο Χρυσανθής στην Kακοπετριά, όπου θα βρεις ακόμα και εποχιακούς μεζέδες, όπως κυνήγι, μανιτάρια, αγρέλια, αλλά και κλέφτικο, χωριάτικο λουκάνικο και φρέσκια πέστροφα. Ο κύριος Χρυσανθής θα πάρει τις παραγγελίες και θα σερβίρει ό,τι έχει χωρίς πολλά-πολλά. Στον εξωτερικό του χώρο και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα!
(22922202) Κακοπετριά.

Τα Πεύκα του Λεωνίδα 
Στο δρόμο Κακοπετριάς-Τροόδους από το Σάββατο 23 Μαΐου θα κάνεις στάση στα Πεύκα του Λεωνίδα, όπου ετοιμάζουν ανανεωμένο μενού και οφτό κλέφτικο, για να φας και να ευχαριστηθείς.
(97725225) Κακοπετριά.

Ταβέρνα Όμορφος
Από τις πρώτες ταβέρνες της περιοχής, πάνω στο λόφο του χωριού Κάτω Μονή με νόστιμους κυπριακούς μεζέδες. Κεφτέδες με πουργούρι, συκωτάκι στην κατσαρόλα, αγρέλια με αβγά, χωριάτικο λουκάνικο, μακαρόνια του φούρνου και σούβλα τις Κυριακές. Aπό τις 21 Μαΐου, ξανά μαζί μας! 
(99468015) Κάτω Μονή, επ. Λευκωσίας.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close