Δημοσιεύτηκε στις 06 Αυγούστου 2021
Ο εμβολιασμός των πολιτών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο λογισμικό του ΓεΣΥ θα αρχίσει από σήμερα, 6 Αυγούστου, και κάθε Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το απόγευμα, στα ακόλουθα σημεία:
|
Επαρχία |
Εμβολιαστικό Κέντρο Walk-In |
|
Λευκωσία |
Κρατική Έκθεση Δ, Ε, ΣΤ |
|
Λεμεσός |
Σπύρος Κυπριανού Α, Β, Γ |
|
Λάρνακα |
Λιμάνι Δ |
Τα πιο πάνω κέντρα θα αντικαταστήσουν αυτά που λειτουργούν σήμερα και θα καλύπτουν και τις ανάγκες των ατόμων εντός ΓεΣΥ.
Στην περίπτωση των Επαρχιών Πάφου και Αμμοχώστου, οι μη εγγεγραμμένοι ή δικαιούχοι του ΓεΣΥ πολίτες θα μπορούν να εμβολιάζονται στα ήδη υπάρχοντα κέντρα ελεύθερης προσέλευσης για άτομα εντός ΓεΣΥ, που λειτουργούν στα Γενικά Νοσοκομεία των δύο Επαρχιών, σε καθημερινή βάση (Δευτέρα με Παρασκευή).
Για τον εμβολιασμό τους, οι πολίτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι ή δικαιούχοι του ΓεΣΥ θα πρέπει να προσκομίζουν απαραίτητα τα ακόλουθα:
- Έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, κοκ),
- Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού ή αποδεικτικό σχετικής αίτησης εγγραφής (για περιπτώσεις που πρόκειται για αλλοδαπό άτομο), και
- Έντυπο Αίτησης Εγγραφής Πολιτών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ΓεΣΥ στην Πύλη Εμβολιασμού για COVID-19. Το έντυπο θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένο, ώστε να είναι δυνατός ο εμβολιασμός.
Δυνατότητα εμβολιασμού στα κέντρα αυτά θα έχουν και τα ανήλικα άτομα (12-17 ετών) που πληρούν τα πιο πάνω, νοουμένου ότι συμπληρωματικά θα έχουν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ακολουθήσει την υπάρχουσα διαδικασία για τον εμβολιασμό ανήλικων πολιτών. Σημειώνεται ότι στα κέντρα ελεύθερης προσέλευσης τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Η ηλεκτρονική διεύθυνση covidvac@moh.gov.cy, μέσω της οποίας γινόταν η διαχείριση των αιτημάτων των μη εγγεγραμμένων ή δικαιούχων του ΓεΣΥ πολιτών, καταργείται και οι ενδιαφερόμενοι θα εξυπηρετούνται στα κέντρα ελεύθερης προσέλευσης όπως αναφέρεται πιο πάνω.
Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει μέσω κινητών μονάδων, τους εμβολιασμούς σε δομές όπως οι Κεντρικές Φυλακές, τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, κτλ, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν, καθώς και σε βιομηχανικές περιοχές και άλλους οργανισμούς (π.χ. ακαδημαϊκά ιδρύματα), σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς.
Σχετικά
Το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο για ταξίδι το 2026 είναι μια ευρωπαϊκή χώρα
Η χώρα ανέβηκε από την περσινή της θέση στην κατάταξη, ξεπερνώντας την Ισλανδία και την Αυστραλία και βρέθηκε στην πρώτη θέση
Αυτοί ήταν (επίσημα) οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στον κόσμο για ταξίδια το 2025
Οι προορισμοί με τις περισσότερες αναζητήσεις και κρατήσεις αποκαλύφθηκαν σε μια νέα έκθεση από την eDreams ODIGEO
Η Aegean αυτά τα Χριστούγεννα σε ταξιδεύει στην Ευρώπη, με 30% έκπτωση
21 ευρωπαϊκές χώρες σας περιμένουν με έως -30%!
«All's Fair»: Η σειρά, με πρωταγωνίστρια την Κιμ Καρντάσιαν, θεωρείται η «χειρότερη όλων των εποχών»
Αυτή τη στιγμή, το «All's Fair» έχει ποσοστό μηδέν τοις εκατό στο Rotten Tomatoes, τον γνωστό ιστότοπο που συγκεντρώνει αξιολογήσεις κριτικών
Οι καλύτεροι οικονομικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2026
Η Skyscanner, o δημοφιλής ιστότοπος σύγκρισης πτήσεων έχει ερευνήσει τα δεδομένα για να αποκαλύψει τους προορισμούς με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής για το επόμενο έτος
Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η Google λανσάρει το Street View στην Κύπρο
Ανακαλύψτε την Κύπρο όπως ποτέ άλλοτε: την πολιτιστική της κληρονομιά, τις ακτές και τις πόλεις, μέσα από το Google Maps
Πετάμε με εισιτήριο από €14.99 για υπέροχους πρόορισμούς από Πάφο με την Ryanair
H νέα προσφορά της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας που θα σε ενθουσιάσει
Αυτά είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο – Ανάμεσά τους και ένα ελληνικό
Η χρυσή λίστα με τα ξενοδοχεία προέκυψε από τις ψήφους 800 ανώνυμων ειδικών, ανάμεσά τους ξενοδόχοι, ταξιδιωτικοί δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί και έμπειροι ταξιδιώτες.
«The Wall»: Ένα ζευγάρι διεκδικεί απόψε €350.000
Ποιο θα είναι το μεγάλο φινάλε για τους δύο φίλους και συνάδελφους
Η λιγότερο γνωστή χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης – μαγευτική ατμόσφαιρα και… προσιτές τιμές
Μια λιγότερο γνωστή χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης με ζεστά κρασιά λιγότερο από 2 ευρώ και παραμυθένια ατμόσφαιρα!