News , Guide

Έρχονται βροχές το σαββατοκύριακο

Αναλυτικά η πρόγνωση

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαΐου 2020

Ασταθείς καιρικές συνθήκες θα επηρεάσουν την περιοχή, το Σάββατο μέχρι νωρίς την Κυριακή, ενώ την Κυριακή αναμένεται και σχετικά ψυχρή αέρια μάζα.

Απόψε, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα δυτικά και στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά, ταραγμένη στα δυτικά και βόρεια και μέχρι ταραγμένη στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά. Το πρωί πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, στα παράλια, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά, στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά στα νότια το απόγευμα, ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και αργότερα κυρίως βόρειοι, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα δυτικά ταραγμένη.

Την Κυριακή, νωρίς το πρωί αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος και σχετικά ψυχρός, με τοπικά πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους. Τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει την Κυριακή μικρή πτώση, για να κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά. Τη Δευτέρα αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, ιδιαίτερα αισθητή στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τρίτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close