Δημοσιεύτηκε στις 09 Αυγούστου 2021
Μετά την περιβαλλοντική καταστροφή, η κλιματική αλλαγή θα φέρει την κοινωνική κατάρρευση – φαίνεται δραματικό, σαν σενάριο ταινίας, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Νέα έρευνα, μάλιστα, από το Global Sustainability Institute, αποκαλύπτει σε ποιες χώρες θα πρέπει να μετακομίσουμε, όταν έρθει «το τέλος του κόσμου».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Νέα Ζηλανδία είναι η ιδανική χώρα να ζει κανείς, όταν η κλιματική αλλαγή κυριαρχεί. Κι αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς είναι ένα απομακρυσμένο νησί με απάτητες εκτάσεις που μπορεί να φανούν χρήσιμες. Μάλιστα, έρχεται δεύτερη, μετά τη Νορβηγία, στην κατάταξη των κρατών που διατίθενται να προσαρμοστούν άμεσα σε όσα προστάζει η περιβαλλοντική κρίση.

Στη δεύτερη θέση έχουμε την Ταζμανία, ένα μικρό νησί στην Αυστραλία. Χάρη στις εξαιρετικές αγροτικές δομές της, έχει την απαίτηση από τους κατοίκους της να σέβονται τη φύση.
Τρίτη βρίσκεται η Ιρλανδία – εξίσου απομονωμένη και «πράσινη», είναι ένα αυτάρκες μέρος με τη γεωργία του να ανθεί. Θα μπορέσει να κρατήσει ζωντανούς τους πολίτες για καιρό, αν καταρρεύσουν τα πάντα.

Λίγο μετά, στην τέταρτη θέση, έρχεται η Ισλανδία, η οποία είναι δυνατή και μπορεί να υποστηρίξει υποδομές ανανεώσιμης ενέργειας. Ο λόγος που δεν ανήκει στην πρώτη τριάδα, βρίσκεται στο ότι κινδυνεύει από τη ραγδαία άνοδο της στάθμης της θάλασσας.
Πέμπτο είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και, τέλος, ο Καναδάς.
Πηγή: jenny.gr
Σχετικά
Καλοκαιρινές Βραδιές με τον Γιώργο Παπαδόπουλο στο Elysium
Τέσσερις αξέχαστες βραδιές γεμάτες μουσική, εκλεκτές γαστρονομικές εμπειρίες και τη μοναδική κομψότητα της Μεσογείου
Η Lidl Κύπρου διαχρονικά δίπλα στους νέους, μέσα από την Παγκύπρια Κατασκήνωση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
Με ουσιαστική προσφορά προς το Τμήμα Νέων του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, η Lidl Κύπρου στήριξε, για ακόμα μια χρονιά, μια εβδομάδα εμπειριών, μάθησης και κοινωνικής ενδυνάμωσης για 50 μαθητές από όλη την Κύπρο
Αφιέρωμα: Τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Κύπρο για αξέχαστες οικογενειακές διακοπές
5 κυπριακά ξενοδοχεία για διακοπές με παιδιά
Επαρχία Αμμοχώστου: Ένας προορισμός, χιλιάδες αναμνήσεις
Μια διαχρονικά αξιόπιστη επιλογή για στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, ιδανική για κάθε επισκέπτη!
Ξέρουμε σε ποια πισίνα θα κάνεις τις βουτιές σου αυτό το καλοκαίρι στη Λευκωσία
Η καλοκαιρινή σου απόδραση δροσιάς στη Λευκωσία
Αίθριος σήμερα ο καιρός – Πότε και πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Voici La Mode: Νέα εποχή δυναμικής ανάπτυξης με CEO τον Μιχάλη Αντωνιάδη
Η κίνηση αυτή αποτυπώνει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο τη φιλοσοφία του Ομίλου: μια ισχυρή οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς που εξελίσσεται διαρκώς
Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Σιακόλας, ιδρυτής του Ομίλου CTC
Σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος μεγαλοεπιχειρηματίας, Νίκος Σιακόλας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα στην υγεία του
Πέθανε η ηθοποιός Τζένη Ζαχαροπούλου
Έχει παίξει σε σειρές που ήταν σταθμοί στην ελληνική τηλεόραση όπως «Γιούγκερμαν», «Πανθέοι», «Η γειτονιά μας», «Οι φρουροί της Αχαϊας»