Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου 2021
Ο σπουδαίος ηθοποιός Εντ Άσνερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.
Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του όσο κανείς άλλος με τα βραβεία Emmy πέθανε το πρωί όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του.
O εκπρόσωπος του ηθοποιού έστειλε μήνυμα στο Associated Press στο οποίο ενημέρωσε τους θαυμαστές του ηθοποιού για τη δυσάρεστη είδηση και έκανε μια σχετική ανάρτηση στο Twitter.
«Με λύπη σας ενημερώνουμε ότι ο πολυαγαπημένος μας πατριάρχης πέθανε το πρωί. Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν τη θλίψη που αισθανόμαστε. Με ένα φιλί στο μέτωπο – Καληνύχτα μπαμπά. Σ’ αγαπάμε» έγραφε το μήνυμα.
Ποιος ήταν ο Εντ Άσνερ
Γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1929 στο Κάνσας Σίτι.
Ξεκίνησε την υποκριτική του καριέρα στο θέατρο. Το 1960 πήρε τον πρώτο του ρόλο στο Μπρόντγουεϊ στο πλευρό του Jack Lemmon. Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το 1957.
Κατέκτησε τη μικρή οθόνη με τον ρόλο του αξιαγάπητου δημοσιογράφου Lou Grant στην επιτυχημένη κωμική σειρά “The Mary Tyler Moore Show”και στη συνέχεια στη δραματική σειρά, που ήταν βασισμένη στον χαρακτήρα του, “Lou Grant”.
Το 2001 τιμήθηκε για την προσφορά του με το Screen Actors Guild (SAG) Life Achievement Award, ενώ είχε διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου από το 1981-85 αφού αναδείχθηκε ως ηγετική φυσιογνωμία στην απεργία του SAG το 1980 SAG. Ως πρόεδρος αντιτάχθηκε στην αμερικανική πολιτική στην Κεντρική Αμερική.
Ήταν υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος και επί δεκαετίες υπήρξε πολιτικός ακτιβιστής. Είχε εκφράσει τη στήριξή του στο αίτημα απελευθέρωσης του ακτιβιστή και δημοσιογράφου Mumia Abu-Jamal και στο πρόγραμμα περίθαλψης California One Care.
Ο Asner είχε περισσότερες από 300 εμφανίσεις σε ταινίες και παρέμεινε ενεργός και στα 70 και στα 80 του. Τον αγαπήσαμε ως Άγιο Βασίλη στην ταινία “Elf” ενώ ήταν εκείνος που “δάνεισε” τη φωνή του στον πολυαγαπημένο γεράκο της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας animation “Up”, Καρλ Φρέντρικσεν.
Πρόσφατα, είχε συμμετάσχει στις σειρές Cobra Kai, όπου υποδυόταν τον πατριό του Johnny Lawrence, Sid Weinberg, “Grace and Frankie” και “Dead To Me”.
Πηγή: in.gr
Σχετικά
Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει ως Maverick στη συνέχεια του "Top Gun"
Η συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας βρίσκεται επίσημα σε στάδιο παραγωγής
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ γράφει «Παράλληλες Ιστορίες» στη νέα ταινία του Ασγκάρ Φαραντί
Πρώτες εικόνες από τη νέα «γαλλική» ταινία του Ιρανού σκηνοθέτη.
«The Hunt for Gollum»: Ποιος είναι ο νέος Άραγκορν στο πρίκουελ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών
Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη συζήτηση γύρω από την παραγωγή σχετικά με τις σκηνοθετικές ικανότητες του Άντι Σέρκις.
Lord of the Rings: Eπιστρέφουν και επίσημα Γκάνταλφ και Φρόντο
Η Warner Bros αποκαλύπτει τα πρώτα ονόματα του καστ της πολυαναμενόμενης ταινίας «The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum»
Ανακοινώθηκε ο επίσημος τίτλος της κινηματογραφικής επιστροφής του «Game of Thrones»
Το πολυσυζητημένο πέρασμα του «Game of Thrones» στη μεγάλη οθόνη αρχίζει να αποκτά σχήμα, καθώς αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά ο τίτλος της ταινίας στο CinemaCon.
Κάννες 2026: Το μικρού μήκους «Free Eliza» της Κύπριας Αλεξάνδρας Ματθαίου στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών
Η νέα μικρού μήκους ταινία της Κύπριας σκηνοθέτη θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών.
Στην ισπανική ταινία «Deaf»το βραβείο LUX 2026 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απένειμε το βραβείο LUX στην ταινία «Deaf» (Κωφή) της Ισπανίδας σκηνοθέτιδας Eva Libertad και της ηθοποιού Miriam Garlo, οι οποίες αναπαρήγαγαν στη μεγάλη οθόνη τη βαθιά και ιδιαίτερη σχέση τους
Ο Τζέρεμι Στρονγκ γίνεται Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο πρώτο τρέιλερ του νέου φιλμ του Άαρον Σόρκιν
Ο Άαρον Σόρκιν παρουσίασε στο CinemaCon τα πρώτα πλάνα από το The Social Reckoning, τη νέα ταινία που επιστρέφει στον κόσμο του The Social Network.
Το «Hunger Games: Sunrise on the Reaping» φέρνει την ανατολή των φονικών αγώνων
Τρέιλερ για το νέο κεφάλαιο του σύμπαντος των «Αγώνων Πείνας», που λειτουργεί ταυτόχρονα ως πρίκουελ αλλά και συνέχεια του «The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»
Πλούσιο και φέτος το πρόγραμμα του 79ου Φεστιβάλ των Καννών
Γνωστοί, καθιερωμένοι auteur δημιουργοί, αλλά και νέοι και ανεξάρτητοι σκηνοθέτες, περιλαμβάνονται στο φετινό, πλούσιο και συναρπαστικό πρόγραμμα
Between Worlds: Προβολή ταινιών στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Το κοινό προσκαλείται σε μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς οι προβολές πραγματοποιούνται σε δύο χώρους της Πινακοθήκης