Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

WP: Η Κύπρος ανάμεσα στους προορισμούς που σε «πληρώνουν» για να επισκεφτείς

Η Κύπρος μέσα στις χώρες που ανοίγουν προσεκτικά για τους τουρίστες

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαΐου 2020

Ανάμεσα στους προορισμούς που «σχεδόν σε πληρώνουν για να τους επισκεφτείς» εντάσσει την Κύπρο δημοσίευμα της Washington Post.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ταξιδιώτες που ανυπομονούν να εκμεταλλευτούν τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών θα έχουν μια ώθηση αυτό το καλοκαίρι στην μορφή κινήτρων και εγγυήσεων από προορισμούς σε όλο τον κόσμο, ελπίζοντας να βάλουν μπροστά τις τουριστικές τους οικονομίες.

Καθώς τα περιοριστικά μέτρα και το lockdown αρχίζουν να τελειώνουν σε όλες τις χώρες του κόσμου, οι επιχειρήσεις άρχισαν να ανοίγουν δειλά-δειλά, λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνική απόσταση. Ωστόσο, λίγες χώρες και τουριστικοί προορισμοί έχουν κάνει σχεδιασμούς για να προσελκύσουν τους ταξιδιώτες, ακόμη και όταν σε κάποιες χώρες οι αξιωματούχοι υγείας εξακολουθούν να τους συμβουλεύουν να το αποφύγουν.

Μέσα στις χώρες που αρχίζουν να ανοίγουν προσεκτικά για τους τουρίστες αυτό το καλοκαίρι, η Washington Post εντάσσει και την Κύπρο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο νησί της Μεσογείου η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να καλύπτει όλα τα έξοδα σε όποιον ταξιδιώτη εντοπιστεί θετικός κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Σε επιστολή που απέστειλε η Κυβέρνηση σε αερογραμμές και ταξιδιωτικούς πράκτορες,  με τους Κύπριους αξιωματούχους να δηλώνουν ότι θα καλύπτουν «διαμονή, φαγητό, ποτό και φάρμακα για τους ασθενείς Covid-19 και τις οικογένειές τους», ενώ βρίσκονται στο νησί.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 13 τοις εκατό της οικονομίας της Κύπρου, σύμφωνα με το AP, ενώ η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Τα αεροδρόμια της Κύπρου ανοίγουν στις 9 Ιουνίου.

Ανάμεσα στους άλλους προορισμούς που αναφέρει το δημοσίευμα είναι το Las Vegas, η Σικελία και η Ιαπωνία.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close