Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Η νέα υπέροχη άφιξη της πόλης, θα σε πείσει να γίνεις vegan

Το νέο εστιατόριο της Λευκωσίας είναι αφιερωμένο στους vegan και βρίσκεται σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους

Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουνίου 2020

Τα χορτοφαγικά και ωμοφαγικά μαγαζιά που προτείνουν και σε προσκαλούν να αποκτήσεις υγιεινές συνήθειες διατροφής, ολοένα και αυξάνονται... και μαζί και οι πιθανότητες να τα δοκιμάσεις και να πάθεις από αυτά εξάρτηση! 

Κάτι αντίστοιχο θα σου συμβεί μόλις επισκεφθείς το ολοκαίνουριο μαγαζί της πρωτεύουσας, ονόματι Elysian - Plant Based Kitchen Bar

Με ένα όνομα που θα πει όμορφο και δημιουργικό, θεϊκή έμπνευση, γαλήνιο και υπέροχο... μια αρχαιοελληνική λέξη, και το οποίο αντικατοπτρίζει απόλυτα το ύφος και το φαγητό του μαγαζιού αυτού που μόλις σήμερα άνοιξε τις πόρτες του στη Λευκωσία, στην οδό Διαγόρου.

Εμπνευστές του εγχειρήματος είναι οι Γιώργος και Αριάδνη Αδαμίδου, οι οποίοι ξεκίνησαν και οι ίδιοι το ταξίδι της χορτοφαγίας πριν από περίπου 4 χρόνια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη του κόσμου ανακαλύπτοντας τα πιο περίεργα, ωραία και νόστιμα σημεία κάθε χώρας για να απολαύσει το γεύμα του κάποιος χορτοφάγος χωρίς να στερείται και έχοντας αμέτρητες επιλογές.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα του "Elysian", ενός μαγαζιού με υπέροχες μυρωδιές και πολλή αγάπη, που ήρθε για να προσφέρει χορτοφαγικό φαγητό (σε χορτοφάγους και μη), σερβίροντας γεύσεις μεσογειακές, με υγιεινές αλλά και “junk” επιλόγες. 

"Η τάση της χορτοφαγίας παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Μέσα απ ’το μαγαζί μας λοιπόν θέλουμε να εμπνεύσουμε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται και να δώσουμε το μήνυμα πως «το να τρέφεσαι με φυτικές τροφές πρέπει να μοίαζει με γιορτή και όχι με θυσία".

Στο μενού μπορεί κανείς να βρει ελληνική σαλάτα με σπιτική και άκρως χορτοφαγική «φέτα», σαλάτα με ωμοφαγικό τάκο από καρύδι και λιαστή πάνω σε πέπλο πράσινων λαχανικών και dressing sour cream, wrap με ωμοφαγική «τονοσαλάτα», ένα «beefy burger» που φέρει την υπογραφή του μαγαζιού και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ' το καλύτερο burger της πόλης, ενώ, τέλος, ο καφές του hausbrandt θα συντροφεύει τα κρύα και ζεστά ροφήματα μας. 

Όχι, δεν μένει εδώ, αλλά προχωρά ένα βήμα παρακάτω, διαθέτοντας μόνο ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

(99 533486) Διαγόρου 15, Λευκωσία. Δ-Παρ 07.00-16.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close