Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2021
Συνήθως, λένε οι έμπειροι και καταξιωμένοι γευσιγνώστες, πριν επισκεφθούμε ένα νέο χώρο εστίασης για να δοκιμάσουμε την κουζίνα του, είναι καλύτερα να περιμένουμε. Να δώσουμε χρόνο να ρολάρει, να κάνει λάθη, να δοκιμαστεί και έπειτα να σου παρουσιάσει τον εαυτό του για να μπορείς να κρίνεις το αποτέλεσμα.
Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις που σχεδόν από την αρχή μπορείς να καταλάβεις το ύφος και τον χαρακτήρα που θέλουν να δώσουν στο χώρο τους και ειδικά στο μενού τους.
Το new entry της Λευκωσίας «Τ’ Ανείπωτα» είναι μία απ’ αυτές τις περιπτώσεις που από την αρχή φρόντισε να δημιουργήσει ένα σφιχτοδεμένο μενού, με λίγα σταθερά πιάτα -με επιρροές από Ελλάδα και Κύπρο- και κάποια πιάτα ημέρας, που αναδύουν γνώριμες σπιτικές μυρωδιές.

Παρότι μετρά μόνο λίγες μέρες ζωής, η ταβέρνα Τ’ Ανείπωτα (πρώην ψαροταβέρνα Καραβίδες), έκανε αίσθηση για την ατμοσφαιρική της αυλή. Αυτός ήταν και ο βασικό λόγος που μας «έπεισε» να το επισκεφθούμε, όσο ακόμη προσφέρεται ο καιρός.
Πράσινο, ξύλο και παραδοσιακές κουρελούδες με θερμά χρώματα, ολοκληρώνουν το σκηνικό, ενώ η θερμή υποδοχή του προσωπικού δεν αφήνει περιθώρια για παραξενιές και ιδιοτροπίες.
Πρώτο στο τραπέζι μας έφτασε πρώτο το Κρύο Κολοκάσι (8 ευρώ) με λαδολέμονο και αρωματικά βότανα. Εξαιρετικό συνοδευτικό για το τσίπουρο που είχαμε ήδη παραγγείλει. Η γευστική σαλάτα Ντάκος (11 ευρώ) είχε όλα εκείνα τα στοιχεία για να σου ανοίξει την όρεξη. Η συνέχεια δόθηκε με τη μερίδα σουβλάκι χοιρινό (10 ευρώ) που παραγγείλαμε για τη μέση. Καλοψημένο και μαλακό. Τόσο που θέλαμε λίγο ακόμα!
Άξιο σχολιασμού και το κρασάτο μπέικον (14 ευρώ), με πολύ καλό ψήσιμο, γεμάτο αρώματα και γεύση. Στα πολύ συν οι μυρωδάτοι ανθοί με ρύζι (πιάτο ημέρας), οι κολοκυθοκεφτέδες (7 ευρώ) και το βραστό πισσουρκώτικο χαλλούμι (9 ευρώ).
Αξίζει να δοκιμάσεις ακόμα και τις τηγανητές πατάτες (παρόλο που δεν συνοδεύουν τις μερίδες, πρέπει να τις παραγγείλεις έξτρα). Αν σας αρέσουν οι αλοιφές, δοκιμάστε την ελαφριά μελιτζανοσαλάτα (4,5 ευρώ) και το επίσης ελαφρύ τζατζίκι (4 ευρώ).
Για επιδόρπιο φυσικά δοκιμάσαμε το φημισμένο τους παραδοσιακό κιουνεφέ με παγωτό (7 ευρώ) το οποίο αξίζει μέχρι τελευταίας κουταλιάς τη φήμη του.
(96804350) Ελευθέριου Βενιζέλου 25Α, Λακατάμια, Λευκωσία. Τρ-Σ 19.00-24.00.
Σχετικά
Αυτός είναι ο νέος «guest chef» στο Cloud9 Fine Dining στη Λεμεσό
Από τις 8 Ιανουαρίου και για περίοδο δύο μηνών θα παρουσιάζει ένα ειδικό tasting menu φέρνοντας εκλεπτυσμένες πορτογαλικές γεύσεις στην Κύπρο
Η νέα άφιξη στην πόλη, ψήνει σουβλάκια... όπως παλιά!
Τα Σουβλάκια είναι η νέα άφιξη της Λεμεσού!
Τα εστιατόρια και τα πιάτα τους που ξεχωρίσαμε το 2025 (μέρος α')
... και θα συνεχίσουμε να επισκεπτόμαστε και τη νέα χρονιά!
17+1 πολύ καλές ταβέρνες στο χωριό για φαγητό το σαββατοκύριακο
Πού θα πάμε για φαγητό το σαββατοκύριακο αλλά και ανήμερα τα Φώτα
Η βασιλόπιτα βρέθηκε στη λίστα με τα καλύτερα πρωτοχρονιάτικα κέικ του κόσμου
Σύμφωνα με το γαστρονομικό περιοδικό Taste Atlas
Οι 20 πιο πολυσυζητημένες νέες αφίξεις εστιατορίων το 2025
Ταβέρνες, fine dining εστιατόρια, κουζίνες μακρινές και ελληνικές, αυτά είναι όλα τα φρέσκα σημεία ενδιαφέροντος που είχαν κάτι να πουν αυτή τη χρονιά.
Η Χρύσω Λέφου μάς δίνει τη συνταγή για Βασιλόπιτα με πορτοκάλι
Η τηλεμαγείρισσα και παρουσιάστρια της εκπομπής Χρυσωμαγειρέματα σου δίνει τη συνταγή της ημέρας
Στην Αγία Νάπα θα στηθεί Παραδοσιακό Γλέντι
Μια αυθεντική γιορτή γεμάτη μουσική, παράδοση και κυπριακή φιλοξενία από τον Λαογραφικό Όμιλο Αγίας Νάπας «Τουμπεζιά».
14 εστιατόρια στο βουνό με πλούσιο μπουφέ την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια
Πού θα βρεις νόστιμη σούβλα το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς αλλά και την αργία των Θεοφανείων
11+2 υπέροχες βασιλόπιτες στα ζαχαροπλαστεία της Κύπρου
Oι καλύτεροι φούρνοι και ζαχαροπλαστεία για βασιλόπιτα-εγγύηση
Οι 12 πιο ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις του Δεκέμβρη στην Κύπρο
Βγαίνουμε στα ολοκαίνουρια στέκια του νησιού, απολαμβάνουμε φαγητό και ποτό αλλά και διασκέδαση
Νέα άφιξη στη Λεμεσό: Το KaramΕΛΑ Street Food άνοιξε και ήδη συζητιέται
Οι προτάσεις για franchise στον επιχειρηματία Πόλυ Πολυχρονίου!