Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2021
Συνήθως, λένε οι έμπειροι και καταξιωμένοι γευσιγνώστες, πριν επισκεφθούμε ένα νέο χώρο εστίασης για να δοκιμάσουμε την κουζίνα του, είναι καλύτερα να περιμένουμε. Να δώσουμε χρόνο να ρολάρει, να κάνει λάθη, να δοκιμαστεί και έπειτα να σου παρουσιάσει τον εαυτό του για να μπορείς να κρίνεις το αποτέλεσμα.
Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις που σχεδόν από την αρχή μπορείς να καταλάβεις το ύφος και τον χαρακτήρα που θέλουν να δώσουν στο χώρο τους και ειδικά στο μενού τους.
Το new entry της Λευκωσίας «Τ’ Ανείπωτα» είναι μία απ’ αυτές τις περιπτώσεις που από την αρχή φρόντισε να δημιουργήσει ένα σφιχτοδεμένο μενού, με λίγα σταθερά πιάτα -με επιρροές από Ελλάδα και Κύπρο- και κάποια πιάτα ημέρας, που αναδύουν γνώριμες σπιτικές μυρωδιές.
Παρότι μετρά μόνο λίγες μέρες ζωής, η ταβέρνα Τ’ Ανείπωτα (πρώην ψαροταβέρνα Καραβίδες), έκανε αίσθηση για την ατμοσφαιρική της αυλή. Αυτός ήταν και ο βασικό λόγος που μας «έπεισε» να το επισκεφθούμε, όσο ακόμη προσφέρεται ο καιρός.
Πράσινο, ξύλο και παραδοσιακές κουρελούδες με θερμά χρώματα, ολοκληρώνουν το σκηνικό, ενώ η θερμή υποδοχή του προσωπικού δεν αφήνει περιθώρια για παραξενιές και ιδιοτροπίες.
Πρώτο στο τραπέζι μας έφτασε πρώτο το Κρύο Κολοκάσι (8 ευρώ) με λαδολέμονο και αρωματικά βότανα. Εξαιρετικό συνοδευτικό για το τσίπουρο που είχαμε ήδη παραγγείλει. Η γευστική σαλάτα Ντάκος (11 ευρώ) είχε όλα εκείνα τα στοιχεία για να σου ανοίξει την όρεξη. Η συνέχεια δόθηκε με τη μερίδα σουβλάκι χοιρινό (10 ευρώ) που παραγγείλαμε για τη μέση. Καλοψημένο και μαλακό. Τόσο που θέλαμε λίγο ακόμα!
Άξιο σχολιασμού και το κρασάτο μπέικον (14 ευρώ), με πολύ καλό ψήσιμο, γεμάτο αρώματα και γεύση. Στα πολύ συν οι μυρωδάτοι ανθοί με ρύζι (πιάτο ημέρας), οι κολοκυθοκεφτέδες (7 ευρώ) και το βραστό πισσουρκώτικο χαλλούμι (9 ευρώ).
Αξίζει να δοκιμάσεις ακόμα και τις τηγανητές πατάτες (παρόλο που δεν συνοδεύουν τις μερίδες, πρέπει να τις παραγγείλεις έξτρα). Αν σας αρέσουν οι αλοιφές, δοκιμάστε την ελαφριά μελιτζανοσαλάτα (4,5 ευρώ) και το επίσης ελαφρύ τζατζίκι (4 ευρώ).
Για επιδόρπιο φυσικά δοκιμάσαμε το φημισμένο τους παραδοσιακό κιουνεφέ με παγωτό (7 ευρώ) το οποίο αξίζει μέχρι τελευταίας κουταλιάς τη φήμη του.
(96804350) Ελευθέριου Βενιζέλου 25Α, Λακατάμια, Λευκωσία. Τρ-Σ 19.00-24.00.
Σχετικά

Καλοκαιρινά ραντεβού στην καρδιά του Πρωταρά, με καλό φαγητό, κοκτέιλ και μουσική
Premium εμπειρία για εκλεκτικούς επισκέπτες

Cocktail και φαγητό με θέα ζηλευτή, σε ένα από τα ομορφότερα rooftop του νησιού
Τα απογεύματα φέτος στο Nubila θα είναι πιο γοητευτικά από ποτέ

Λίγο ιστορία, πολυτέλεια και γαστρονομία
Ένα event που είναι ό,τι πιο εκλεκτό μπορούμε να φανταστούμε

«Entertainment Under The Stars»: Μαγικές βραδιές κάτω από τ’ αστέρια στο Anaïs
Με μουσική, εκθαμβωτικά χορευτικά σόου, εντυπωσιακές επιδείξεις φωτιάς και πυροτεχνήματα!

Limanaki Seafood Restaurant: Μας υποδέχεται ξανά με γεύσεις που μιλούν τη γλώσσα της θάλασσας
Έξοδος κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, με φόντο τον ήχο της θάλασσας και την υπογραφή της αυθεντικής γεύσης

Το M Fusion επιστρέφει και οι βραδιές μας αποκτούν ξανά χαρακτήρα, γεύση και ρυθμό
Tο πολυβραβευμένο εστιατόριο, ανοίγει ξανά την ειδυλλιακή του βεράντα

Την Κυριακή του Πάσχα στο Columbia Steak House θα στηθεί το πιο γιορτινό Carvery Buffet της πόλης
Το Πάσχα τρώμε… στο Columbia Steak House στη Λεμεσό, το οποίο μας στρώνει το τραπέζι

Πασχαλινό τραπέζι με ασφάλεια και υγεία: Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Ετοιμαστείτε για μια ξεχωριστή γιορτή, προσέχοντας τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά!

To viral γλυκό για το οποίο περιμένουν ώρες στην ουρά
Υπάρχει ένα γλυκό, για το οποίο οι άνθρωποι στήνονται στις ουρές και περιμένουν με τις ώρες, προκειμένου να το δοκιμάσουν...

42 από τα 75 καλύτερα ορεκτικά της Νότιας Ευρώπης είναι ελληνικά
8 ορεκτικά έχει η ελληνική κουζίνα στην πρώτη δεκάδα, όμως στην κορυφή βρίσκονται οι Σέρβοι

Κατάστημα αγαπημένης αλυσίδας παγωτού στην Αγία Νάπα έκλεισε
Ο χώρος εκείνος άλλαξε μορφή και έχει ανοίξει ήδη τις πόρτες του αλλιώς

5+1 στέκια που επέστρεψαν για την καλοκαιρινή σεζόν στην Αγία Νάπα
Έκλεισε μία αγαπημένη παγωταρία