Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2021
Η εκκίνηση του 49ου διεθνούς Ράλλυ Κύπρος θα δοθεί την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην ανακαινισμένη Πλατεία Ελευθερίας και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του ιστορικού, παλαιού κτηρίου του Δημαρχείου Λευκωσίας, μπροστά στους μαρμάρινους κίονες ιωνικού ρυθμού.
Στον ίδιο χώρο (Πλατεία Ελευθερίας) θα φιλοξενηθεί την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου στις 18:00 η τελετή του τερματισμού και θα γίνει η στέψη των νικητών.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, έπειτα από δύο και πλέον δεκαετίες, το Ράλλι Κύπρος επιστρέφει στην Πλατεία Ελευθερίας με την οποία είχε συνδεθεί άρρηκτα, ιδιαιτέρως τη δεκαετία του ’90, καθώς από εκεί, στην καρδιά της πρωτεύουσας, δινόταν η εκκίνηση, ενώ εκεί φιλοξενείτο και η τελετή τερματισμού.
Αναφέρεται ότι το 49ο Ράλλι Κύπρος διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου και είναι ο 4ος γύρος του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος Ράλλι και 4ος & 5ος γύρος του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ράλλι.
«Με ενθουσιασμό καλωσορίζουμε το 49ο διεθνές Ράλλυ Κύπρος στη Λευκωσία. Είναι σημαντικό για εμάς που η σπουδαιότερη διεθνής αθλητική διοργάνωση που φιλοξενεί η Κύπρος επιστρέφει φέτος στην καρδιά της ανανεωμένης πρωτεύουσας», δήλωσε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τους διαγωνιζόμενους με τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα στο εμβληματικό κτήριο που επί δεκαετίες φιλοξενούσε το Δημαρχείο Λευκωσίας στον προμαχώνα που δεσπόζει της ανακαινισμένης σήμερα Πλατείας Ελευθερίας – σημείο αναφοράς για τη Λευκωσία και ολόκληρη την Κύπρο», πρόσθεσε.
Φιλοξενώντας το Ράλλι Κύπρος, συνέχισε, στέλνουμε παντού το μήνυμα ότι το ιστορικό κέντρο της πόλης μας αλλάζει – γίνεται όμορφο, προσβάσιμο, λειτουργικό προσελκύοντας και μεγάλες διοργανώσεις – αθλητικές και όχι μόνο.
Η Αλυτάρχης του 49ου διεθνούς Ράλλυ Κύπρος, Νάγια Κοντοπούλου, ανέφερε ότι «είναι και για εμάς μεγάλη χαρά που ο αγώνας επιστρέφει στην καρδιά της Λευκωσίας, εκεί απ’ όπου εδραιώθηκε. Πιστεύουμε ότι το Ράλλι Κύπρος θα συμβάλει στην ανάδειξη της νέας εικόνας του κέντρου της πρωτεύουσας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία και τη συνεργασία, τόσο τον Δήμο Λευκωσίας και προσωπικά τον κ. Γιωρκάτζη, όσο και το Δήμο Αγλαντζιάς και τον Δήμαρχο Ανδρέα Κωνσταντίνου», πρόσθεσε.
Κλείνει η Ρηγαίνης
Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του 49ου διεθνούς Ράλλυ Κύπρος μετά την εκκίνηση τους θα διέλθουν από τη βόρεια πλευρά της Πλατείας Ελευθερίας και διασχίζοντας την οδό Ρηγαίνης και όχι την οδό Κωστάκη Παντελίδη, όπως αναφέρθηκε αρχικά, θα φτάσουν την Πλατεία Σολωμού, παίρνοντας πορεία για το Service Park στην Αγλαντζιά, σύμφωνα με νέα διορθωμένη ανακοίνωση των διοργανωτών.
Σχετικά
Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Πού θα στηθεί η φετινή γιορτή για την προστασία της φύσης
Σε Ακάμα και Κρήτου Τέρα, με πολλές δραστηριότητες
Το πιο διάσημο food market επιστρέφει (για ένα ακόμα βράδυ) στη Λευκωσία
Μία ακόμα Παρασκευή με καλό φαγητό στον κήπο
Το Circus Atmosphere συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους με εντυπωσιακές παραστάσεις
Το πρόγραμμα της εβδομάδας στη Λάρνακα
27ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου με 6 πρωτοποριακές παραγωγές από Κύπρο και εξωτερικό
Μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, τα έργα διερευνούν το σώμα ως φορέα μνήμης, εμπειρίας και μεταμόρφωσης
WAREHÅUS: Ένα μονοήμερο live performance event που γίνεται θα γίνει το προσωρινό “σπίτι" για καλλιτέχνες
Θα μεταμορφώσει έναν βιομηχανικό χώρο στη Λευκωσία σε ένα χώρο τέχνης
Το Δάλι βγαίνει στο πάρκο για δωρεάν γυμναστική όλο το καλοκαίρι
Το Γραμμικό Πάρκο γίνεται σημείο άθλησης για όλους!
Κατακλυσμός στο Πισσούρι με Καραντώνη και Χατζήμιχαηλ
Ραντεβού στην παραλία Πισσουρίου για έναν Κατακλυσμό γεμάτο μουσική, χορό και όμορφες στιγμές δίπλα στη θάλασσα
Week Agenda: Τα καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ κινηματογράφου, μεγάλες μουσικές συναντήσεις και ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις δίνουν ρυθμό στις μέρες της εβδομάδας
Η Λεμεσός ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Κατακλυσμού
Αυτά είναι όλα όσα θα συμβούν στη Λεμεσό
Οι «Νύχτες Καλοκαιριού» επιστρέφουν δυναμικά στην πρωτεύουσα!
Όλη η πόλη μια σκηνή… για 4 ολόκληρους μήνες
Το Technopolis 20 ανοίγει τον κήπο του με ένα ξεχωριστό Arts & Crafts Fair
Μια ολοήμερη εμπειρία γεμάτη τέχνη, χαρά και έμπνευση, για όλη την οικογένεια αλλά και για την παρέα σας
Weekend Agenda: 45 υπέροχες προτάσεις για να περάσεις όμορφα αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρο, παιδικές παραστάσεις, street food, βιβλιοπαζαράκια και ανοιξιάτικες γιορτές σε όλη την Κύπρο