Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Boukkoma: Ένας νέος, ξεχωριστός χώρος στο χωριό, για brunch και μεζεδάκια

Εδώ θα μας βρίσκεις τα βράδια του καλοκαιριού!

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουνίου 2020

To Boukkoma το καλοκαίρι του 2021 μεταφέρθηκε στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου.

 

Σην καρδιά της Πιτσιλιάς, στην ορεινή Λευκωσία, βρίσκεις το χωριό Πλατανιστάσα, ένα μικρό χωριό με υπέροχο περιβάλλον, το οποίο ξεχωρίζει για το υγιεινό κλίμα του και την καθαρή από υγρασία ατμόσφαιρα.

Απέχει μόνο 35 λεπτά δρόμο από τη Λευκωσία και 40 από  τη Λεμεσό. Και από τις δύο πιο πάνω πόλεις, οι δρόμοι, που οδηγούν στην Πλατανιστάσα είναι καλοδιατηρημένοι και η διαδρομή θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω, μιας και διασχίζει δάση και μαγευτικά τοπία.

Σαν φθάσει ο κάθε επισκέπτης στο χωριό αυτό, μπορεί να θαυμάσει πολλά και αξιοπρόσεκτα μνημεία. Τη βυζαντινή εκκλησία του Σταυρού του Αγιασμάτι, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προστατευόμενο από την Ουνέσκο. Μην παραλείψεις, επίσης, να επισκεφθείτε το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το οποίο στεγάζεται στο χώρο του παλιού ελαιοτριβείου. Επίσης, μπορείς να ακολουθήσεις ένα από τα Μονοπάτια της Πλατανιστάσας, για να απολαύσεις την ομορφιά του φυσικού της τοπίου.

Κι αν κουραστείς, στο κέντρο του χωριού θα καθίσεις να ξαποστάσεις σε μια μεγάλη πλατεία καλυμμένη με καρπερές καταπράσινες κληματαριές, η οποία σερβίρει μάλιστα μπούκωμα και μεζέ, μαχαλεπί και πομπίνια, μπίρα και ζιβανία.

Το Boukkoma είναι ένα μοναδικό στέκι που δημιούργησε ο Εύρης, ένας νεαρός σεφ, στο κτίριο του Κέντρου Νεότητας του χωριού, ο οποίος μάλιστα για το καλοκαίρι έβγαλε τραπεζάκια στην πλατεία, και σερβίρει κάτω από το κλίμα...

Από τα τραπεζάκια του μάλιστα θα θαυμάσεις το μαγευτικό φουντουκόδασος, που εκτείνεται σ’ όλες τις ρεματιές που περιβάλλουν το χωριό.

Πάρε θέση κι ετοιμάσου να απολαύσεις τα μοναδικά πιάτα του, που προσφέρονται τα σαββατοκύριακα τα οποία αποτελούν ευφάνταστες γευστικές προτάσεις, με εποχιακά υλικά, παραδοσιακές πίτες και ντόπια αλλαντικά. Είναι επίσης ανοιχτό Σάββατο απόγευμα και βράδυ για παγωτό, γλυκόμ μεζεδάκια και καφέ, όπως και την Κυριακή μέχρι αργά το απόγευμα.

Στο μενού του λοιπόν θα βρεις παραδοσιακό μπούκωμα, φτιαγμένο με προϊόντα του χωριού (εξάλλου η περιοχή φημίζεται για τα αλλαντικά της), παραδοσιακά πουρέκκια με κιμά και χούμους, σουβλάκια (χοιρινό, κοτόπουλο, μιξ), σπιτικές αλοιφές, χωριάτικη σαλάτα, πομπίνια με παγωτό και μαχαλεπί με παγωτό.

Σίγουρα, αξίζει μία εξόρμηση.

Τηλέφωνο: 95 966252.

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close