Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2021
Κυρίως αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα ενώ δεν αποκλείονται οι μεμονωμένες βροχές στα ορεινά.
Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί σταδιακά στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, και πιθανό σύντομη καταιγίδα, στα ορεινά, ενώ μεμονωμένη σύντομη βροχή πιθανό να σημειωθεί και σε περιοχή του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα δυτικά παράλια και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά αναμένεται χαμηλή νέφωση. Κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη σε περιοχές του εσωτερικού και στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέμπτη αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το βόρειο μισό του νησιού. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές, ενώ από το μεσημέρι και μετά στα ορεινά και στο νότιο μισό του νησιού μεμονωμένες καταιγίδες. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Πέμπτη και μη αξιόλογη μεταβολή στη συνέχεια, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Αν το Πάσχα είχε όνομα, θα λεγόταν Easter Open Day της Lidl Κύπρου
Μια εμπειρία που θέλεις να ξαναζήσεις
Τρέιλερ «Half Man»: Ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει μετά το «Baby Reindeer»
Ο δημιουργός και πρωταγωνιστής του πολυσυζητημένου «Baby Reindeer», της μίνι σειράς του Netflix που είδαν κυριολεκτικά όλοι, επιστρέφει με ένα νέο πόνημα, το «Half Man», όπου συμπρωταγωνιστεί με τον Τζέιμι Μπελ
Netflix: 6 ταινίες θρησκευτικού περιεχομένου που μπορείς να δεις τη Μεγάλη Εβδομάδα
6 ταινίες θρησκευτικού περιεχομένου, για να παρακολουθήσεις στο Netflix στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.
10 μοναδικές εκκλησίες-μνημεία της UNESCO στο Τρόοδος, για να επισκεφθείς
Το Γεωπάρκο Τροόδους είναι το σπίτι των Βυζαντινών Μνημείων της UNESCO
Τι αλλάζει στα ταξίδια από και προς την ΕΕ από τις 10 Απριλίου
Το νέο σύστημα EES εφαρμόζεται πλήρως από τις 10 Απριλίου
Η Lidl Food Academy πλημμύρισε πασχαλινές γεύσεις και χαμόγελα
Το Πάσχα ζωντάνεψε στον φιλόξενο χώρο της Lidl Κύπρου, σε ακόμα ένα, άκρως επιτυχημένο, Easter Open Day
45 εκδρομικοί χώροι για να ψήσεις τη σούβλα του Πάσχα
Πασχαλινή εξόρμηση σε πανέμορφους εκδρομικούς χώρους σε όλη την Κύπρο και φαγητό κάτω από πανύψηλα πεύκα
10 ιδιαίτερες εκκλησίες της Κύπρου που αξίζει να επισκεφτείς
Όμορφες γνωστές και άγνωστες εκκλησίες του νησιού
18 άγνωστα εξωκλήσια της Κύπρου με σπάνια ονόματα
Ένα ταξίδι στο νησί με στάσεις σε μικρούς ναούς αφιερωμένους σε αγίους με παράξενα ονόματα
Ισχυρή τεχνολογία για την κουζίνα και το σπίτι: Η SILVERCREST και ο Andre Agassi εστιάζουν στην υψηλή τεχνολογία και την ανθρώπινη επαφή
Μαζί με το brand ειδών κουζίνας και σπιτιού SILVERCREST, ο Andre Agassi δείχνει πώς η ισχυρή τεχνολογία μπορεί να κάνει την καθημερινότητα ευκολότερη
Το έθιμο με την περιφορά και τη συνάντηση των Επιταφίων στη Λάρνακα
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν