Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Φέτος οι ανήσυχοι ταξιδιώτες δεν πάνε μακριά… γιατί δεν χρειάζεται

Φέτος το καλοκαίρι, ζήσε στη Λάρνακα, εμπειρίες που δεν έχεις ζήσει ποτέ

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2020

Το καλοκαίρι είναι εδώ κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το ζήσεις απόλυτα και ολοκληρωτικά! 

Βάλε λοιπόν μπόλικη αδρεναλίνη, πρόσθεσε ακόμα περισσότερη διασκέδαση και μερικές μικρές δόσεις τρέλας και ζήσε ένα extreme καλοκαίρι στην πόλη του Ζήνωνα, την υπέροχη Λάρνακα! 

Τι μπορείς να κάνεις; Δες την παρακάτω to do list που ετοιμάσαμε για σένα, και ετοιμάσου να τα ζήσεις! 

Πάμε για «βόλτες» στη θάλασσα!
Το SUP έγινε μόδα τελευταία, με πολλούς φανατικούς να κάνουν βόλτες στη θάλασσα όρθιοι, ή γονατιστοί, πάνω σε μία σανίδα. Άλλωστε είναι από μόνο του ένα καταπληκτικό καλοκαιρινό άθλημα, γι’ αυτό και φέτος σου προτείνουμε να πας για Sunrise Sup στο Μακένζι (με τη βοήθεια της Windsurf City Cyprus).

Πρόκειται για μια εμπειρία μοναδική που πρέπει να τη ζήσεις οπωσδήποτε το φετινό καλοκαίρι. Ο ήλιος να ανατέλλει κι εσύ τον αντικρίζεις κατάματα πάνω στη σανίδα σου ενώ γύρω είναι η απόλυτη ηρεμία.

Αξέχαστη εμπειρία. 


Windsurf City Cyprus

Τι λες για ιστιοπλοΐα;
Μάθε ιστιοπλοΐα στον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας ή καταμαράν και ιστιοσανίδα Windsurf City Cyprus, ομάδες οι οποίες έχουν (και οι δύο) μεγάλη παράδοση στο άθλημα, μετρούν πολλές ώρες στη θάλασσα και ακολουθούν πιστα τους κανόνες ασφαλείας. Σκέψου μόνο ότι εδώ θα σου μάθουν τους βασικούς κανόνες για να μπορείς να απολαμβάνεις βόλτες με ιστιοπλοϊκό τα σαββατοκύριακα. Καλό δεν ακούγεται;

Τα watersports του καλοκαιριού και πού θα τα βρεις!
Ποιος είπε πως τα θαλάσσια σπορ είναι μόνο για τους τολμηρούς και τους αθλητικούς τύπους; Όχι, δεν είναι! Υπάρχουν αρκετά και για όσους επιδιώκουν την απόλαυση χωρίς εντάσεις. 

Είναι όμως και τα πιο extreme, αυτά δηλαδή που προορίζονται για όσους απαιτούν υψηλά επίπεδα αδρεναλίνης. 

Από φουσκωτά για βόλτες, pedal boats και kayak μέχρι wakeboard, flyboard και jet ski, δες τις επιλογές και είμαστε σίγουροι ότι θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

Πού θα τα βρεις; Κράτα σημειώσεις γιατί πλήθος επιλογών προσφέρονται σε πολλές παραλίες της Λάρνακας, όπως στο Μακένζι (Mackenzie Beach Water Sports), στις Φοινικούδες (K&L Finikoudes) και στις παραλίες στο δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας (Central Watersports & Anemos Watersports στις παραλίες Πύλας και Βορόκληνης).

Το καλύτερο μέρος για kitesurfing
Όταν έχει αέρα όλοι οι σερφάδες του νησιού φορτώνουν τη σανίδα τους στο αμάξι και οδηγούν μέχρι την παραλία Σοφτάδων στο Κίτι για να κάνουν kitesurfing. Εξάλλου, πρόκειται για τη μόνη αδειοδοτημένη παραλία στην Κύπρο για το συγκεκριμένο άθλημα κι εκεί δραστηριοποιούνται και δύο σχολές, το Kahuna Surfhouse και το KiteMed, με επαγγελματικό εξοπλισμό και γνώσεις!

Εάν αγαπάς λοιπόν το kitesurfing ή εάν πάντα ήθελες να δοκιμάσεις ένα extreme θαλάσσιο σπορ ακολούθησε τους τρελαμένους surfers της Κύπρου και ανακάλυψε μαζί τους τα πιο τρελά κόλπα.


Φωτο: Alexandros Papandreou

Κι αφού κολυμπήσαμε και χαρήκαμε, βουτάμε! 
Μπορεί να έχεις διαβάσει ιστορίες για θάλασσες, έμπειρους δύτες και ανεξερεύνητους θησαυρούς, όμως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την εμπειρία που θα ζήσεις στη Λάρνακα, η οποία είναι παγκοσμίως γνωστή για τα καταδυτικά της σημεία. Εάν τολμάς, βάλε τη στολή και κάνε κι εσύ, με τις εξειδικευμένες ομάδες κατάδυσης, μια βουτιά στο θρύλο, το ναυάγιο Ζηνοβία, ένα από τα 5 καλύτερα dive sites στον κόσμο!


Φωτο: Alexandros Papandreou

Εναλλακτικά, μπορείς να εξερευνήσεις το Ελπίδα και το Lef1, ενώ κρυμμένα στο βυθό για να τα εξερευνήσεις είναι το Alexandria και το HMS Cricket. Eπίσης, οι θαλασσινές σπηλιές στην Πύλα είναι μια μοναδική πρόκληση για έμπειρους δύτες.


Φωτο: Activate Cyprus

Η περιπέτεια σε δύο τροχούς 
Πώς θα σου φαινόταν να εξερευνήσεις τα χωριά της Λάρνακας πάνω σε ένα ποδήλατο; Η Λάρνακα ενδείκνυται για ποδηλατικές διαδρομές, καθότι η μορφολογία του εδάφους της, το καλό της κλίμα σχεδόν ολόχρονα και η ποικιλία που διαθέτει όσον αφορά αξιοθέατα και σημεία αναφοράς, μπορούν κάλλιστα να σου δημιουργήσουν αναμνήσεις που θα διαρκέσουν για μία ζωή.


Φωτο: Activate Cyprus

Εσύ απλώς ακολούθησε το Activate Cyprus με βάση την Τόχνη ή το Zypern Bikes στην Αλαμινό και απόλαυσε θεματικές ποδηλατικές διαδρομές σε μοναδικά χωριά!


Φωτο: Activate Cyprus

Βόλτες με τις "γουρούνες"
Θαυμάσια τοπία, έκρηξη αδρεναλίνης και πολύ διασκέδαση, αυτά είναι που θα σου προσφέρουν τα Quad Bikes, οι γνωστές τετράτροχες γουρούνες, με τις οποίες μπορείς να ζήσεις μοναδικές στιγμές κάνοντας βόλτες στoυς λόφους της Πύλας, της Βορόκληνης και των Τρούλλων με θέα τον κόλπο της Λάρνακας. Σ’ αυτήν τη βόλτα η περιπέτεια και ο ενθουσιασμός είναι εγγυημένα!

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close