Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2021
Η καθιερωμένη Γιορτή του Παλουζέ, η οποία πέρσι αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, επανέρχεται στο χωριό Σπήλια, με πλούσια παραδοσιακά εδέσματα, με χορό και τραγούδια.
Τη γιορτή διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Σπηλιών - Κουρδάλων την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ο οποίος μας προσκαλεί στις 11:00 π.μ. στην Κρυά Βρύση για ζεστό παλουζέ και παραδοσιακά εδέσματα.
Εννοείται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του COVID -19.
Μάθε ακόμα:
Τα χωριά Σπήλια-Κούρδαλι, βρίσκονται στο κέντρο της Κύπρου, στο βορειοδυτικότερο τμήμα της οροσειράς της Μαδαρής. Από εδώ και πέρα ξεκινά η οροσειρά του Τροόδους. Διοικητικά ανήκουν στην επαρχία Λευκωσίας και συνορεύουν με την επαρχία Λεμεσού. Τα Σπήλια-Κούρδαλι ανήκουν στη γραφική κοιλάδα της Σολιάς. Απέχουν 65 χιλιόμετρα από τη Λευκωσία, 55 από τη Λεμεσό και 15 από την Πλατεία Τροόδους. Και αφού σε κατατοπίσαμε γεωγραφικά τουλάχιστον, ήρθε η ώρα να σου αποκαλύψουμε και την καλύτερη αφορμή για να πας στο χωριό.

Σχετικά
Awareness 2025: Unselfing η ομάδα του After:noon / Project επιστρέφει
Η φετινή έκθεση σηματοδοτεί την επέτειο 5 χρόνων Awareness
«A very Merry Charity Party»: Το Moondog's διοργανώνει για 9η χρονιά το φιλανθρωπικό του παζαράκι
Εδώ θα βρεις χειροποίητες δημιουργίες, δώρα, γλυκίσματα, ρούχα, αξεσουάρ και πολλές ακόμη εκπλήξεις
Φέτος θα κάνουμε Χριστούγεννα στην όμορφη Βάβλα
Μία όμορφη μέρα, γεμάτη γιορτινή διάθεση και παράδοση!
Όλγα Μάρκαρη και Χλόη Μπέλλου με δύο μοναδικές παραστάσεις σύγχρονου χορού
Οι παραστάσεις θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Στη Λευκωσία, θα στηθεί ένα μεγάλο Antiques & Vintage Market
Είτε είστε συλλέκτης είτε απλώς αγαπάτε τη μαγεία του παρελθόντος, αυτή είναι μια μέρα που δεν πρέπει να χάσετε
H Πλατεία Φανερωμένης θα γεμίσει κάκτους και παχύφυτα
Μια έκθεση αφιερωμένη στη φύση, τη δημιουργικότητα και την οικολογική συνείδηση
Νοέμβριος στην Κύπρο: 10 εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσεις
Από την πρεμιέρα του “Bugonia” μέχρι τα μανιτάρια στα Σπήλια και τις πρώτες χριστουγεννιάτικες λάμψεις — ο μήνας γεμίζει σινεμά, θέατρο, γεύσεις και βουνίσιες αποδράσεις.
Αγία Νάπα, Άχνα, Αυγόρου, Σωτήρα και Λιοπέτρι ανάβουν τα φώτα των γιορτών
Aνακοίνωσε ημερομηνίες για τις Χριστουγεννιάτικες Φωταγωγήσεις 2025 σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματά του ο Δήμος Αγίας Νάπας.
Ευρωπαϊκός Πολιτιστικός Χειμώνας Λάρνακας 2025-2026: Μια σεζόν γεμάτη τέχνη, μουσική και συγκίνηση
Από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, το Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας “Γ. Λυκούργος” μεταμορφώνεται σε σκηνή πολιτισμού και έμπνευσης, φιλοξενώντας διακεκριμένους καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό
Η μέρα του Beaujolais Nouveau έφτασε
Την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου γιορτάζεται παραδοσιακά στη Γαλλία η άφιξη του Beaujolais Nouveau, ενός παιχνιδιάρικου κρασιού που είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο
Το (λευκωσιάτικο) Τοπούι παρουσιάζει το πρώτο του Χριστουγεννιάτικο Χωριό!
Μια ξεχωριστή εμπειρία για μικρούς και μεγάλους — και μια μοναδική ευκαιρία για δημιουργούς, καλλιτέχνες και επαγγελματίες να συμμετάσχουν!
Φιλανθρωπικό FASHION SHOW Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού Λεμεσού
Μια λαμπερή βραδιά μόδας και προσφοράς