Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Μια εκδήλωση αφιερωμένη σε όλους εσάς...

Από έναν μοναδικό οινοποιειό... που είναι έτοιμος να μας αποκαλύψειτα μυστικά του κτήματος

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουνίου 2020

Ο οινοποιός Χρήστος Βασιλειάδης, ιδιοκτήτης του οινοποιείου Εκφράσεις στα Χανδριά, λίγο προτού μας υποδεχθείο στο οινοποιείο του για την εκδήλωση "Κρασί έξω από το κουτί", μας μιλά για το κρασί και όλα όσα θα συμβούν το προσεχές σαββατοκύριακο:

Η διαφορά του κρασιού με άλλα ποτά είναι θεμελιώδης. Το κρασί είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Γη που το γεννά. Ένα μπουκάλι κρασί πάντα περικλείει το χαρακτήρα του τοπίου, τα τερτίπια του καιρού, την υφή του χώματος, την μυρωδιά της Άνοιξης στο μέρος εκείνο, την ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων του το δημιουργούν. Τα αποτυπώνει όλα αυτά, τα αναμιγνύει τα ραφινάρει και αφήνει το αποτέλεσμα στη φαντασία μας και στις εικόνες που μας έρχονται κάθε φορά που μυρίζουμε και γευόμαστε το ποτήρι.

Στο Οινοποιείο Εκφράσεις, όλα αυτά που ορίζουν το ποιοτικό και διακριτό κρασί είναι καλά κατανοητά και η προσπάθεια μας συνεχώς επικεντρώνεται στο πως θα καταφέρουμε να τα αναδείξουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Άλλωστε ολο αυτό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας μας. 

Το κρασί είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Γη που το γεννά
Θεωρώ την εκδήλωση "Κρασί έξω από το κουτί",  τη σοβαρότερη προωθητική δραστηριότητα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο κτήμα. Με άλλο τίτλο κάθε χρονιά και πιθανώς με ελαφρά διαφοροποιημένο πρόγραμμα, άλλα με τη γενική ιδέα να παραμένει η ίδια.

Προσπάθειά μας, μέσα στις λίγες ώρες που μας δίνονται προκειμένου να έρθουμε σε επαφή μαζί σας, είναι να σας μεταφέρουμε λεκτικά, οπτικά και γευστικά όλη τη δουλειά που πραγματοποιείται στο κτήμα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Όλα αυτά, όχι με απλές περιγραφές, ιστορίες εντυπωσιασμού και βαρετές διαδικασίες ουδέτερης γευσιγνωσίας αλλά επί του πρακτέου, πατώντας τους ορεινούς μας αμπελώνες και εισχωρώντας στα ενδότερα της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποίησης.

Είναι όμορφο, για το φίλο του κρασιού, πέρα από την γευστική ικανοποίηση που αισθάνεται απολαμβάνοντας το αγαπημένο του κρασί, να έχει αποτυπωμένες στο μυαλό του μια και δυο και τρεις και περισσότερες εικόνες για τη προέλευση, τους ανθρώπους και όλη αυτή τη μαγευτική διαδικασία που κρύβεται πίσω από τη παραγωγή.

Όλα αυτά αποκτούν περισσή αξία όταν αναλογιστεί κανείς πως μέσα από την εκδήλωση αυτή του δίνεται η ευκαιρία να πατήσει στα αμπέλια του οινοποιείου με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην Ευρώπη και να διαπιστώσει από κοντά τη διαφορετικότητα στο χαρακτήρα, να αισθανθεί τη μοναδικότητα ενός τέτοιου οικοσυστήματος και να γευτεί στα κρασιά του την αβίαστη έκφραση της ισορροπίας και της φινέτσας.

Πατώντας τους ορεινούς μας αμπελώνες και εισχωρώντας στα ενδότερα της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποίησης.

Αυτά για την ώρα, τα υπόλοιπα μπορούν ακόμη να περιμένουν μέχρι το Σαββατοκύριακο 20 & 21 Ιουνίου. Σας αναμένω και ανυπομονώ όπως άλλωστε κάθε χρόνο.

Πληροφορίες και εισητήρια για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ

Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση μέσω του info@ekfraseiswinery.com και στο τηλέφωνο 25 211604. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close