Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

3+1 υπέροχες ιδέες για ένα ξεχωριστό σαββατοκύριακο

Όλα όσα θα δώσουν αξία στο καλοκαίρι μας στην πόλη

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2020

Αυτά τα θερινά σινεμά, τα θέατρα και οι μουσικές, κάτω από τον έναστρο ουρανό, είναι το πραγματικό νόημα του καλοκαιριού.

Aς αρχίζουμε από σήμερα!

Drive in cinema στο Θέατρο Ριάλτο
Είτε στις καρέκλες που θα είναι εκεί στημένες είτε και μέσα από το αυτοκίνητό σου (αφού φέτος προσφέρεται μια καινούρια εμπειρία θέασης, αυτή του Drive-Ιn), για το διάστημα 17 Ιουνίου με 29 Ιουλίου θα μπορείς να απολαύσεις τις ωραίες ταινίες που έχει επιλέξει το Θέατρο Ριάλτο για το πρόγραμμα του Θερινού Σινεμά. Οι φετινές προβολές περιλαμβάνουν σύγχρονες βραβευμένες ταινίες Κυπρίων δημιουργών καθώς και ευρωπαϊκές ταινίες που έχουν διακριθεί για την πρωτοτυπία, την τρυφερότητα αλλά και το χιούμορ τους. Συγκεκριμένα, φέτος οι προβολές θα επεκταθούν σε ολόκληρο τον χώρο στάθμευσης της ΣΕΚ, στον οποίο τα τελευταία χρόνια το Θέατρο Ριάλτο διοργανώνει το θερινό του σινεμά. 
>> Δες αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

4 παραστάσεις κάτω από τον έναστρο ουρανό της πόλης
Μοναδικές καλοκαιρινές παραστάσεις, κάτω από τον έναστρο ουρανό, εγκαινιάζουν ο Δήμος Λεμεσού και το ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ Δημοτικό Θέατρο, στηρίζοντας για άλλη μια φορά καλλιτέχνες και εργαζόμενους. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30, το ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ Θέατρο «ανοίγει» την ατμοσφαιρική αυλή του, ταξιδεύοντας το κοινό σε θεατρικά και μουσικά μονοπάτια, προσφέροντας μαγευτικές βραδιές καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. Οι παραστάσεις «Πάμε ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ… νύχτες με φεγγάρι στην αυλή» αρχίζουν στις 19 Ιουνίου και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τις αρχές Αυγούστου, τηρουμένων των ενδεικνυόμενων αποστάσεων ασφαλείας και κανόνων υγιεινής, με τιμή εισόδου €5 ανά άτομο.
>> Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Πάμε ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ… νύχτες με φεγγάρι στην αυλή» ΕΔΩ.

Θερινό σινεμά στο Σκαλί Αγλαντζιάς 
Το Pantheon σε συνεργασία με την STS Εvents στηρίζουν τους Κύπριους σκηνοθέτες, καλλιτέχνες και τον Κυπριακό πολιτισμό με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα διαρκείας στον κυπριακό κινηματογράφο, προσφέροντας στο κυπριακό κοινό τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσει κάτω από τον καλοκαιρινό νυχτερινό ουρανό ταινίες όλου του κινηματογραφικού φάσματος (μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ), με την Κύπρο και τους δημιουργούς της στο επίκεντρο.
>> Δες το πρόγραμμα ΕΔΩ.

 

"Η μικρή μας πόλη" πάει στο χωριό
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄ στη Λευκωσία, Η μικρή μας πόλη του Θόρντον Ουάιλντερ, σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου, ξεκινά το ταξίδι της σε μεγάλες πόλεις, δήμους και κοινότητες της χώρας. 
Το διαχρονικό και εξαιρετικά επίκαιρο έργο του Αμερικανού συγγραφέα Θόρντον Ουάιλντερ «Η μικρή μας πόλη», βραβευμένο με Πούλιτζερ το 1938, επανέρχεται μετά την περιπέτεια της πανδημίας στα ανοιχτά κυπριακά θέατρα. Η φωτεινή, τρυφερή σκηνοθετική ματιά της Αλεξίας Παπαλαζάρου αναδεικνύει την ουσία του έργου, τα πολλά και διαφορετικά του επίπεδα, και με τη συμβολή μιας εξαιρετικής ομάδας ηθοποιών και συντελεστών φιλοδοξεί να μοιραστεί με το κοινό βαθιές συγκινήσεις και δυνατά συναισθήματα. 
>> Παρ 26 Ιουνίου, Προαύλιο Γυμνασίου Πεδουλά,Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας, 20.45. Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close