Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Κάνουμε check-in στις 15 δροσερές αυλές της Λευκωσίας

Cool κήποι, καταπράσινες αυλές και βεράντες για δροσερές εξόδους στην πρωτεύουσα

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουνίου 2020

Με τον καιρό να έχει φτιάξει για τα καλά, δεν θα μπορούσαμε να αγαπήσουμε περισσότερο τις δροσερές αυλές και τα αεράτα εστιατόρια, τις σκιερές βεράντες και τα στέκια με κήπο. Απαραίτητο στοιχείο βεβαίως είναι το καλό φαγητό. Γι’ αυτό κι εμείς ψάξαμε, βρήκαμε και σου προτείνουμε ταβέρνες με cool κήπους, εστιατόρια με καταπράσινες αυλές και βεράντες ιδανικές για δροσερές εξόδους!

Τώρα που το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά θέλουμε δροσερά βράδια κάτω από τον έναστρο ουρανό με κρασάκι και παγωμένη μπίρα στις πιο όμορφες αυλές της Λευκωσίας. 

Μπέμπα
Το χαριτωμένο και ατμοσφαιρικό μαγαζί της Πινδάρου, με τη χαλαρή διακόσμηση, που σερβίρει ελληνικές και κυπριακές συνταγές, διαθέτει μία δροσερή αυλή που θυμίζει μεσογειακές αυλές μιας άλλης εποχής, με λεμονόδεντρα, μανταρινιές και ελιές.
Κάθε μέρα έχει να σου προτείνει ένα διαφορετικό πιάτο, όπως και πιάτα ημέρας.
(22252626) Πινδάρου 2. 

Το Στενορύμι
Παραδοσιακό φαγητό στο πιο παρεΐστικο περιβάλλον. Το καλοκαίρι δε τα τραπεζάκια βγαίνουν στην εσωτερική αυλή του, που φέτος έγινε μία κούκλα, απέκτησε περισσότερη πρασινάδα, πέργκολα, ατμοσφαιρικό φωτισμό και μπαρ, δημιουργώντας ένα υπέροχο σκηνικό. Τα ξεχωριστά και πολύ νόστιμα κρασάτα spare ribs (€9), που φτιάχνονται με δική τους συνταγή, αλλά και τις νέες προσθήκες στο μενού, τις αθερίνες και τις γαρίδες, που θα συνοδεύσουν ιδανικά το ούζο σου.
(22876543) Κυριάκου Καραολή 3, Αγλαντζιά. 

Αιγαίον
Το θρυλικό μαγαζί που επέστρεψε ανανεωμένο, με μοντέρνες πινελιές στη διακόσμησή του, σερβίρει πιάτα à la carte (ορεκτικά, είδη σχάρας, μεγάλα πιάτα και συνοδευτικά) που ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο. H ατμοσφαιρική αυλή του με τα λαμπάκια και τις τις βουκαμβίλιες θα σε ενθουσιάσει.
(22253030) Έκτορος 40, παλιά Λευκωσία. 

Το Άναμμα
Το μαγαζί στη Λήδρας, είναι μία μικρή όαση στο κέντρο της πόλης. Οι λευκές, τόνενες καρέκλες, τα λευκά, ξύλινα τραπέζια, η πέτρα, η πρασινάδα, οι εξωτερικές πόρτες και τα παράθυρα, ακόμα και το βοηθητικό σπιτάκι, που διακοσμήθηκε ανάλογα, δίνουν το στίγμα τους στον χώρο. Σερβίρει κρεατικά στα κάρβουνα, αλλά και ψαρικά (μπακαλιάρο και καλαμάρι). Δοκίμασε τον πλούσιο μεζέ, που περιλαμβάνει σαλάτα, ορεκτικά –ανάμεσά τους χαλλούμι, κολοκυθοκεφτέδες, μανιτάρια, πατάτες, συκωτάκι, λουκάνικο-, κεμπάπ, σουβλάκι κ.ά.
(22210200) Λήδρας 89. 

Το Οδόφραγμα
Σε έναν καλοφτιαγμένο χώρο στην περιοχή του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου, με απλότητα, μεράκι κι έναν όμορφο γραφικό κήπο γεμάτο θυμητάρια μιας άλλης Κύπρου, θα απολαύσεις γεύσεις από την κυπριακή κουζίνα.
Δοκίμασε: Εδώ θα γευτείς διάφορα σχάρας, οφτό κλέφτικο στο πήλινο, κεφαλάκια για μερακλήδες κατά παραγγελία και δύο πλούσιες πιατέλες με κρεατοφαγικές ή χορτοφαγικές επιλογές.
(99657270) Ανδρέα Κάριου, Άγιος Παύλος.

ESOBGA
Το μικρό εστιατόριο του English School είναι μία πραγματική όαση! Ειδικά το καλοκαίρι θα καθίσεις στη μεγάλη του αυλή, περιτριγυρισμένη από πεύκα. Δοκίμασε: Ο κυριότερος λόγος για να το επισκεφθείς είναι το γευστικότατο χοιρινό σουβλάκι - από τα καλύτερα της πόλης. Σερβίρεται μαζί με κυπριακούς μεζέδες, που περιλαμβάνουν σαλάτα, χαλλούμι, αγρέλια με αβγά, κυπριακό λουκάνικο, μαριναρισμένο κοτόπουλο σουβλάκι και κρέας στα κάρβουνα.
(96505060) Αγάθωνος 4. 

Ερυθροδόντας
Η αυθεντική, παραδοσιακή ταβέρνα στο χωριό Λυθροδόντας, το καλοκαίρι σού προτείνει να καθίσεις στη χαριτωμένη αυλή με την ξύλινη πέργκολα και τα πράσινα φυτά. περιμετρικά της και να απολαύσεις παραδοσιακούς μεζέδες και μαγειρευτά.Δοκίμασε τον πλούσιο μεζέ, στον οποίο προστίθενται νόστιμα εποχικά πιάτα, όπως γεμιστοί ανθοί , όπως και το οφτό του.
(22542942) Παναγίας 4, Λυθροδόντας.

Μεζεδόσπιτο
Σ’ ένα παλιό αρχοντικό της πρωτεύουσας, όπου η αισθητική και η ατμόσφαιρα του χώρου διατηρούνται, η νέα ταβέρνα της πόλης σε περιμένει για καλό φαγητό και διασκέδαση, η οποία από αυτόν τον μήνα μάλιστα μεταφέρεται στη φιλόξενη αυλή.
Δοκίμασε κλασικούς κυπριακούς μεζέδες με κρεατικά, ζεστά πιάτα και ορεκτικά. Εναλλακτικά επίλεξε λαχταριστό οφτό κλέφτικο και τις βραδιές με live..
(22251051) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ 65, Λακατάμια.

Στου Ρουσιά
Ένα φιλόξενο ταβερνείο-μαγειρείο στον Άγιο Δομέτιο, φτιάχνει παραδοσιακές λιχουδιές και τις σερβίρει σε μία δροσερή, υπερυψωμένη βεράντα περιτριγυρισμένη από ψηλούς φοίνικες.
Tip: Εδώ θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία ορεκτικών, κρεατικών και άλλων επιλογών για να φτιάξεις εσύ τη δική σου ποικιλία μεζέδων.
(70088848, 94040448) Δημοκρατίας 31 Α, Άγιος Δομέτιος. 

Χρονοπερπατήματα
Θα το βρεις απέναντι από τον κυκλικό κόμβο του ΟΧΙ, με τραπεζάκια έξω σε μία συμπαθητική αυλή που θυμίζει Ελλάδα. Δοκίμασε τους νόστιμους ελληνικούς μεζέδες με τα τρυφερά, ζουμερά κρέατα σχάρας, το χαλλούμι με μαρμελάδα, τη μελιτζάνα Χρονοπερπατήματα ή τον μουσακά, με τον οποίο θα πάθεις πλάκα.
(22750009, 99181185) Ξάνθης Ξενιέρου 5.

ΕΘΑ -Όπως Παλιά
Μπήκαν γλάστρες με λουλούδια, στρώθηκαν τραπέζια με καρό τραπεζομάντηλα και η ΕΘΑ στην Έγκωμη είναι έτοιμη να βγει στη βεράντα, που θα γίνει και φέτος το στέκι των καλοφαγάδων.
Δοκίμασε: Νόστιμο κυπριακό μεζέ, εξαιρετικό χοιρινό σουβλάκι και οφτό κλέφτικο ψημένο σε τταβά μούρλια (κάθε Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη).
(22590233) Γρηγόρη Αυξεντίου 52, Έγκωμη, Λευκωσία.

Το Πάρκο
Το εστιατόριο Πάρκο κάθε καλοκαίρι μεταμορφώνεται σε ένα από τα πιο δροσερά στέκια της πρωτεύουσας, αφού βγάζει τραπεζάκια έξω στον μεγάλο του κήπο με τα ψηλά δέντρα. Εδώ θα απολαύσεις νόστιμο σουβλάκι και είδη σχάρας, αλλά και κλέφτικο.
(22371558) Αλέξανδρου Παναγούλη, Αρχάγγελος. Δ-Σ 18.30-23.00.

Ο κήπος της Χρυσαλινιώτισσας
Στη Λευκωσία υπάρχει ένας κήπος μαγικός. Μια όμορφη διαδρομή εντός των τειχών θα σε οδηγήσει στην ιστορική γειτονιά της Χρυσαλινιώτισσας, όπου στον κήπο της θα μπορεί κάποιος να βρει ένα μέρος που κρύβει μέσα του τις πιο νόστιμες γεύσεις που μπορείς να φανταστείς. Από τις 18.00 οι πόρτες του Κήπου της Χρυσαλινιώτισσας είναι ανοιχτές και σου σερβίρουν νόστιμα πιάτα. Μπορείς να απολαύσεις τον πλούσιο μεζέ της, ή να επιλέξεις είδη σχάρας και για τους βιαστικούς... ιδανικά όλα στην πίτα. Ακόμα στο τραπέζι σου θα φτάσουν κρύα και ζεστά ορεκτικά με έμφαση στην ποιότητα. Στο μενού ωστόσο θα βρεις μισές μερίδες για τους λιτοδίαιτους αλλά και μεζεδάκια για τους χορτοφάγους. Η απόλαυση ολοκληρώνεται με παραδοσιακό μαχαλεπί... Τα τραπέζια μυρίζουν τριαντάφυλλο και τα σπιτικά κυπριακά γλυκά του κουταλιού φτιαγμένα από τον παλαιότερο 'Σιέφη' της ταβερνούλας, τον κ. Σάββα, ευφραίνουν τον ουρανίσκο σου! Για τους μικρούς μας φίλους υπάρχει άπλετος χώρος για παιχνίδι και για τους μεγάλους ξεγνοιασιά.
(99558654, 22343447) Η ταβέρνα λειτουργεί καθημερινά και Σ/Κ απο τις 18:00.

Η ταβέρνα του Θεοδόση
Ένα μαγαζί με ιστορία, που στεγάζεται σε ένα διατηρητέο αγροτόσπιτο στη Δευτερά της επαρχίας Λευκωσίας ξέρει από καλό οφτό. Θα καθίσεις στη δροσερή εσωτερική του αυλή και θα το απολάυσεις με πατατούλες και πουργούρι ολόκληρη την καλοκαιρινή σεζόν.
(22621537) Αρχ. Μακαρίου 36, Πάνω Δευτερά, Λευκωσία.

To Σπήλαιο
Η ταβερνούλα "Το Σπήλαιο" στη Δευτερά θα σε βάλει στη δροσερή αυλή του και ο Μιχάλης και ο Κώστας οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού θα φέρουν στο τραπέζι σου όλα τα καλούδια της σχάρας, του φούρνου και της κατσαρόλας τους. Ο ξυλόφουρνος τους ψήνει παραδοσιακό κλέφτικο αρνάκι-τέλειο αυτή την εποχή-το οποίο θα απολαύσεις συνοδευμένο από υπέροχες πατάτες και πλιγούρι, μακαρόνια του φούρνου. Εκτός, βέβαια, και αν θέλεις να απολαύσεις ατελείωτο μεζέ. 
(22622024) Αναστάση Λεβέντη 2Α, Δευτερά, Λευκωσία. Δ - Κ 17.00 - 00.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close