3 July 2020
Μουσική , Συναυλίες & Events

The Greek Jazz Project: Μια μουσική βραδιά στον κήπο

Ένα χαλαρό μουσικό απόγευμα στον κήπο.

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουλίου 2020

Η Όλγα Ξανθοπούλου και ο Λουκάς Λουκά, μέλη της μπάντας ‘The Greek Jazz Project’, θα σας περιμένουν στον όμορφο κήπο του καφενείου του Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, την Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, για ένα χαλαρό μουσικό απόγευμα.

Παρέα με γνήσια ελληνικά τζαζ τραγούδια, που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια των δεκαετιών '40, '50 και'60, όπως τα "Σου σφυρίζω", "Μ' αρέσεις", "Τι είν' αυτό που το λένε αγάπη", καθώς και με επιλεγμένα μοντέρνα ελληνικά τραγούδια σε τζαζ ύφος, όπως "Πετάω", "Ο πρίγκιπας αλήτης" κλπ, απολαύστε τα ‘after-work’ ποτά σας, σε μια πράσινη, δροσερή όαση, στο κέντρο της πόλης, από τις 7μμ το απόγευμα!

Η μουσική αρχίζει στις 7:30μμ.

Στον χώρο λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση και ακολουθούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, για την δική σας προσωπική ασφάλεια και υγεία.

Κρατήσεις απαραίτητες λόγω μειωμένου αριθμού θέσεων, στο τηλέφωνο 70002420.

*Έξτρα χρέωση 5 ευρώ ανά άτομο για την μουσική

Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Ο Λούκας Λουκά είναι Κύπριος τζαζ πιανίστας και δάσκαλος μουσικής. Ξεκίνησε να μελετά κλασικό πιάνο από την ηλικία των 8. Στην ηλικία των 22 ετών άρχισε τη μελέτη στην τζαζ με τον Κύπριο τζαζ πιανίστα Μάριο Τούμπα και αργότερα πήρε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Κύπριο τζαζ κιθαρίστα Γιάννο Σαββίδη. Συμμετείχε για δύο περίπου χρόνια στα Jazz Ensembles του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου υπό τη διδασκαλία του Μάριου Τούμπα, ενώ παρακολούθησε επίσης τα εργαστήρια "Jazz Futures" που πραγματοποιήθηκαν στη Λευκωσία από το 2008 μέχρι το 2011, υπό την καθοδήγηση μεγάλων τζαζ μουσικών από τη Νέα Υόρκη, όπως ο Sacha Perry, ο Vahagn Hayrapetyan, ο Ari Roland και ο Chris Byars. Το 2012, έγινε κάτοχος του διπλώματος ALCM - Jazz Piano του London College of Music. Από τότε, έχει παίξει μουσική ως μέλος σε διάφορα τζαζ σχήματα σε διάφορες εκδηλώσεις στην Κύπρο. Ο Λουκάς σήμερα διδάσκει μουσική σε δημοτικά σχολεία, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται σε διάφορες τζαζ σκηνές του τόπου.

Η Όλγα Ξανθοπούλου γεννήθηκε το 1986 και άρχισε το κλασσικό πιάνο σε ηλικία 6 ετών. Το 2006 έλαβε το πρώτο της δίπλωμα από το «Σύγχρονο Ωδείο Αθηνών» (Ελλάδα) στο κλασικό πιάνο. Από το 2001 συμμετέχει σε πολυάριθμες ποπ μπάντες τόσο ως βασική φωνή αλλά και στα φωνητικά, όπως επίσης και σαν πιανίστρια (Αθήνα). Έχει διατελέσει κύρια φωνή στο τραγούδι αλλά και ο διοργανωτής του μουσικού προγράμματος «Το Ολοκαύτωμα» το 2014 & 2017, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου στη Λευκωσία (Κύπρος). Το 2016 έλαβε το πτυχίο της με υποτροφία του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας στο κλασικό πιάνο και στο τζαζ τραγούδι, και βραβεύτηκε με το βραβείο «Μαρία Ιωάννου» ως «Κορυφαία Απόφοιτος στο Κλασικό και Τζαζ Τραγούδι». Το 2016 παρακολούθησε το εργαστήριο " Πρόγραμμα Μουσικοπαιδαγωγικής της Τζαζ", που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από τότε δραστηριοποιείται σε πολυάριθμα τζαζ σχήματα ως τραγουδίστρια σε διάφορες εκδηλώσεις στη χώρα.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close