Δημοσιεύτηκε στις 02 Δεκεμβρίου 2021
Ποια θα θεωρούσες καλύτερη ταινία όλων των εποχών; Τον Νονό; Μήπως τον Πολίτη Κέιν; Ή το Vertigo;
Το περιοδικό Empire δημοσίευσε τη νέα του λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, και η αλήθεια είναι πώς η πρώτη θέση μας εξέπληξε.
Μεταξύ των κριτικών και ακαδημαϊκών κύκλων, η ταινία του Όρσον Γουέλς κατέχει εδώ και πολλά χρόνια τα πρωτεία, αν και το Vertigo του Άλφρεντ Χίτσκοκ την ξεπέρασε στην πιο πρόσφατη έκδοση της δημοσκόπησης του περιοδικού Sight & Sound. Ο «Νονός» του Φράνσις Φορντ Κόπολα αναφέρεται επίσης συχνά, ενώ το The Shawshank Redemption του Frank Darabont βρίσκεται στην κορυφή του Top 250 του IMDB, σύμφωνα με τους χρήστες.
Σύμφωνα με την τελευταία λίστα του Εmpire, ωστόσο, η καλύτερη ταινία που έγινε ποτέ είναι η πρώτη ταινία της τριλογίας του Πητερ Τζάκσον, The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring.
Στη δεύτερη θέση έρχεται το The Empire Strikes Back, ενώ ο Νονός βρίσκεται στην τρίτη. Το Avengers: Infinity War είναι πρώτη ταινία της Marvel που βρίσκεται στο Τοπ-10 και συγκεκριμένα στο νούμερο 8, ενώ το σήκουελ Avengers: Endgame βρίσκεται στο #22.
Το The Dark Knight του Christopher Nolan βρίσκεται στην 4η θέση.
Οι λίστες τέτοιου είδους βασίζονται πάντα σε συγκεκριμένα κριτήρια και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δημιουργήθηκε συνεργατικά από το τους κριτικούς του περιοδικού και τους αναγνώστες.
Η περιγραφή τους για το τι συνιστά την "καλύτερη [ταινία] που έγινε ποτέ" αναφέρεται στην ιστορική σημασία ενός φιλμ, στην καλλιτεχνική επίδραση που είχε στο μέσο, αλλά και στις εντυπώσεις που προκάλεσε στο κοινό, κάτι που δικαιολογεί αρκετές προσθήκες της λίστας.
Το Portrait of a Lady on Fire και Scott Pilgrim vs the World στο #92 και #93, για παράδειγμα, ή το The Thing στο #32.
Δείτε την πλήρη λίστα εδώ.
Σχετικά

Νέες πρεμιέρες στη μεγάλη οθόνη: Από το αποχαιρετιστήριο “Downton Abbey” μέχρι το σκοτεινό “The Long Walk”
Συγκίνηση, δράση, θρίλερ και νοσταλγία σε μια εβδομάδα γεμάτη κινηματογραφικές εμπειρίες

Netflix: Η ξέφρενη ζωή του Τσάρλι Σιν και οι νέες σειρές της εβδομάδας
Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: O Χρυσός Λέων στον Τζιμ Τζάρμους - Όλοι οι νικητές
Η ταινία «Father Mother Sister Brother» του Τζιμ Τζάρμους κέρδισε Χρυσό Λέοντα, ενώ ο Μπένι Σάφντι απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Smashing Machine»

Το βράδυ της Κυριακής βλέπουμε σινεμά στην παραλία, κάτω από την πανσέληνο!
Πάρε μαξιλάρι και ζήσε τον κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια!

Αλλαγή ταινιών προβολής στον δωρεάν Υπαίθριο Κινηματογράφο της πρωτεύουσας
Με pop corn και μπουκάλια νερού για όλους

4 νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Από συγκλονιστικά δράματα μέχρι ανάλαφρες κωμωδίες, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν ξανά με ιστορίες που αξίζει να δεις στη μεγάλη οθόνη

Το Θέατρο Ριάλτο επαναρχίζει με υπαίθριες προβολές
Ταινίες γεμάτες πρωτοτυπία, τρυφερότητα και χιούμορ που εστιάζουν στις ανθρώπινες σχέσεις και την πολυπλοκότητα που τις χαρακτηρίζει σήμερα, θα μας προσφέρουν ευχάριστες κινηματογραφικές αποδράσεις

Υπαίθριος Κινηματογράφος στην καρδιά της πρωτεύουσας
Η μαγεία του σινεμά κάτω από τα αστέρια

Φεστιβάλ Βενετίας: Επτά λεπτά χειροκρότημα για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου
Η Έμμα Στόουν δάκρυσε από χαρά με τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας.

Επίσημο τρέιλερ για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου: Η ανατρεπτική εμφάνιση της Έμα Στόουν
Απόψε η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου φιλμ από τον Έλληνα σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

«Hamnet» με τον Πολ Μέσκαλ: Η άγνωστη ιστορία του Σαίξπηρ – Ο γιος του Άμνετ και ο Άμλετ
Το σενάριο της ταινίας που σκηνοθετεί η Κλόε Ζάο βασίζεται στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Ιρλανδής Μάγκι Ο′ Φάρελ, το οποίο είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα. Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ.

Ο Νίκολας Κέιτζ σε τρέιλερ ταινίας τρόμου για την παιδική ηλικία του Χριστού
Το "The Carpenter's Son" εμπνέεται από το απόκρυφο «Ευαγγέλιο» του Θωμά