Δημοσιεύτηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2021
Από σήμερα (18/12) λήγει το Safe Pass για όσους παρήλθαν οι 7 μήνες από τη δεύτερη δόση. Όσοι επιλέξουν να μην κάνουν την τρίτη δόση θα πρέπει να έχουν rapid τεστ(48 ωρών) ή pcr (72 ωρών).
Από τα υφιστάμενα μέτρα εξαιρούνται μόνο όσοι έλαβαν και τις τρεις δόσεις του εμβολίου και όσοι έλαβαν τις 2 δόσεις και ακόμη δεν έχουν περάσει 7 μήνες.
Αντίθετα όσοι δεν έχουν λάβει καμιά δόση του εμβολίου δεν μπορούν να εισέρχονται σε χώρους εστίασης, καφετέριες και μπαρ.
Μπορούν να εισέρχονται σε καταστήματα, εμπορικά κέντρα, υπεραγορές και φαρμακεία με την επίδειξη του safe pass. Παιδιά 6 με 11 (περιλαμβανομένων των 11 ετών) κυκλοφορούν με rapid τεστ που κάνουν εβδομαδιαία στα σχολεία.
Παιδιά από 12 ετών και άνω υποχρεούνται να κατέχουν safe pass (τεστ ή εμβόλιο). Για παιδιά κάτω των 6 δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.
Σημειώνεται ότι για τις συγκεντρώσεις σε σπίτια υπάρχει ακόμη ο περιορισμός των 20 ατόμων.
Αναλυτικά τι ισχύει για αεροδρόμια, στενές επαφές-καραντίνα, τηλεργασία, εθνική φρουρά, εκδηλώσεις, safe pass και δημοτικά σχολεία.
Αεροδρόμια – Ταξίδια
Από 6/12 – 10/01 όλοι οι επιβάτες άνω των 12 ετών που εισέρχονται στην Κύπρο θα υποβάλλονται σε PCR.
€15 Αεροδρόμιο Λάρνακας
€19 Αεροδρόμιο Πάφου
Από 15/12 όλοι οι επιβάτες άνω των 12 ετών που εισέρχονται στην Κύπρο θα υποβάλλονται σε Rapid test 3 μέρες μετά την άφιξη.
Από τις 15 Δεκεμβρίου 2021, οι επιβάτες που αφικνούνται στην Κυπριακή Δημοκρατία, υποχρεούνται να υποβληθούν σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Rapid test μετά την πάροδο 72 ωρών από την ημέρα άφιξης τους.
Δωρεάν με επίδειξη κάρτα επιβίβασης και αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο). Εξαιρέσεις από τα rapid τεστ: Εξαιρούνται τα άτομα που έλαβαν την 3η δόση εμβολίου.
Στενές επαφές - Καραντίνα
Από τις 15/12 – 15/01, εμβολιασμένοι – στενές επαφές υποχρεούνται σε rapid τεστ εντός 3 ημερών και σε δωρεάν PCR την 7η μέρα.
Εξαιρέσεις: Εξαιρούνται τα άτομα που έλαβαν την 3η δόση εμβολίου.
Από 15/12 υποχρεωτική καραντίνα σε δικό τους χώρο σε άτομα με τη μετάλλαξη Ο και στις επαφές τους.
Τηλεργασία
Από 6/12 – 31/12 τηλεργασία στο 20% όπου εργοδοτούνται πάνω από 10 άτομα.
Εθνική Φρουρά
Από 6/12 – 28/02 αναστέλλονται όλες οι παρουσιάσεις εφέδρων-εθνοφυλάκων.
Εκδηλώσεις
Από 15/12 – 31/01 η είσοδος σε κοινωνικές εκδηλώσεις και χώρους εστίασης επιτρέπεται μόνο σε όσους έλαβαν τουλάχιστον 1 δόση. Αυτοί θα πρέπει να έχουν και αρνητικό rapid τεστ (48 ωρών) ή pcr (72 ωρών).
Safe Pass
Από 18/12 λήγει το safe pass για όσους παρήλθαν οι 7 μήνες από τη 2η δόση. Αυτοί θα πρέπει να έχουν rapid τεστ (48 ωρών) ή pcr (72 ωρών).
Δημοτικά σχολεία
Από 29/11 είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους άνω των 6 καθώς και το rapid τεστ 1 φορά τη βδομάδα.
Σχετικά

Leonardo Hotels: Το NYX HOTEL THESSALONIKI ξεκινά τη λειτουργία του
Για μία αυθεντική εμπειρία, με σύγχρονο design και τη βαθιά κατανόηση του σύγχρονου ταξιδιώτη


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

Τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για ταξίδι τον Οκτώβριο με τα ομορφότερα φθινοπωρινά χρώματα
Είναι σχεδόν εκείνη η εποχή του χρόνου που οι νύχτες σιγά σιγά μεγαλώνουν, η θερμοκρασία πέφτει και η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι στον αέρα

20 χρόνια Madame Figaro Awards: Μάθαμε πότε θα διεξαχθούν τα 20ά βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς
Η μεγάλη βραδιά πλησιάζει

Βραβεία Εmmy: Θρίαμβος για Adolescence και The Studio - Αναλυτικά οι νικητές
Το Adolescence του Netflix και το The Studio του Apple TV+ σάρωσαν στα Emmy 2025 με πολλά βραβεία - Τα πολιτικά μηνύματα που κυριάρχησαν στη βραδιά


Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πότε αναμένεται περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»